Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektri kulu....

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

elektri kulu....

Tere,

a.al. adapter 1000 mA ja 12 V......
    palju sellel reaalne voolutarbimise kulu oleks?

a. 1000 mA== 1/10 A .... a edasi... ma eip oska kW arvestada jne....

oeh... saaks selgust...... yliok oleks kui keegi mingi valemi tooks.. a arestades et 1 kW == 1 eek

ette tänades.....

Originally posted by minavict@Nov 18 2005, 19:21
    Tere,

a.al. adapter 1000 mA ja 12 V......
    palju sellel reaalne voolutarbimise kulu oleks?

a. 1000 mA== 1/10 A .... a edasi... ma eip oska kW arvestada jne....

oeh... saaks selgust...... yliok oleks kui keegi mingi valemi tooks.. a arestades et 1 kW == 1 eek

ette tänades.....
    Tarbimise suurus sõltub sellest, kui suur tarbija sul adapteri taga on. Adapteri peal on arvatavasti maksimum voolutugevus, mis adapter sel pingel välja suudab anda.
    1000mA = 1A, kuna milli on 0.001 e. 10^-3
    Võimsust saad arvutada P = U*I, kus P on võimsus ning U on pinge ja I on voolutugevus.
    See adapter suudab siis vist tarbida 12W.

Comment

oot... kui nüüd aru sain siis:
      a.la. max võimsusega alla 60 eek kui arvestada et kuus 31 päeva?

A.

Comment

Ei saanud.
        Peale valesti arvutamise pead ka kasutegurit arvestama ja seda, mis üldse voolu tarbima hakkab.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

ok asi selles et tahan saada lagi elektrikulu...........

Comment

24*30*0,012 = 8,64 krooni kuus.

Comment

äkki sa ikkagi tutvustad ka, mis selle adapri taga on? Sellest sõltub see, kui palju tegelikult kulutatakse. Mingi energia läheb adaptri enda tühijooksule ka siis, kui tema taga mitte midagi ei ole. Kuid see on suhteliselt tühine. Edasi juba sõltub kõik sellest, kui palju sa teda koormad. Kindlasti ei ole tema kasutegur muidugi ka 100%, seega kui näiteks tema taga 1W tarbid, siis vooluvõrgust võetakse natuke rohkem ja see ülejäänud läheb adaptri enda soojenemiseks.

Comment

ja kirjuta palun eesti keeles

Comment

Sorry........
                  asi selles et paigaldan wifi purke (wrt-54) jne ... tahaks saada selle maksimumkoormust..... et mitu EEK==ööpäev jne.....

reaalne tarbimine peaks olema a lugedes a.la 40% ....... a tahaka full kulu teada mida tarbida saab........

Comment

Oletades et pole suurem asi karp, mis läheb koormuse all kuumaks, võtame kasuteguriks 50% siis tarbimine max~25W.
                    Aastas 25x24x365/1000~220kWh
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

need purgid ei võta adapterist viimast, on pisike varu. kasutegur on alla 80%, aga samas enamasti suurem, kui 50%. mina julgeks pakkuda, et vidinas saab võrgust hakkama 20W-ga tunnis. 50 tunniga saad jämedalt kilovati kokku. seega 2 ööpäeva on üks kilovatt, sellest edasi 15kWh kuus ja sellest 180kWh(EEK) aastas
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Originally posted by reuter@Nov 19 2005, 02:56
                        ...saab võrgust hakkama 20W-ga tunnis. 50 tunniga saad jämedalt kilovati kokku. seega 2 ööpäeva on üks kilovatt, sellest edasi 15kWh kuus ja sellest 180kWh(EEK) aastas
                        Eeldatav 20W ehk 0,02kW on siis hoopis võrgust tarbitav võimsus (tunnid ei puutu esialgu asjasse...).
                        Kui võimsus on teada, siis edasine arvutuskäik on lihtne. Tarbitava energiakoguse (mille eest maksame) teadasaamiseks tuleb see võimsus (kilovattides, kW) korrutada töötundidega (tunnid, h). 0,02kW võimsuse ööpäevane tarbimine on (0,02 x 24 = 0,48) seega 0,48kWh (kilovatt-tundi) ja ühe kuuga kulub elektrienergiat ligi 15kWh. Hinnad on meil teada...
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                        X