elektriskeemides kasutatakse suht kõikjal paralel yhendust. pikendusjuhtmesse tuleb sinine ja pruun juhe ja sinine juhe yhendab ära parema augu ja pruun juhe vasaku augu. vaata pikendusjuhtme sisse ja näed, et paremad augud on yhendatud kõik yhe pika vask(?) plaadi külge ja seda sama ka vasakute aukude puhul. jadayhendust just sel põhjusel ei kasutatagi, et liiga palju võimsust kaob ära ja seadmed, mis tahavad erinevaid võimsusi ei tööta hästi. jääme ~230V jures truuks ikkagi paraleelühendusele.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
sokli ühendamine
Collapse
X
-
They would have to be wired in what is called a parallel circiut. If they are wired parellel (one on top of the other) rather then in series (in a row, one after the other) then he would be correct. If it is in series the ( a row of one light after the other. Then ohms law states that at the beginning of that circuit there is a potential of approximately 1800W of electrical power. After it passes the first light there will be approximately 1780 watts after the third there will be 1760 after the forth there will be 1740 and so on. What you have to keep in mind is, are there any other items on that circuit? Lights, tv, stero, computer, microwave, etc? If so when all those things are running the circuit may become overloaded if there's to much drawing from it.
Comment
-
ei noh seal öeldigi seda, et seinast jätkub sellele voolu ja seda paraleel ühenduse puhul. kui sa paned jadasse, siis hakkablangema juba pinge ja lambid ei tööta kohe üldse nii nagu nad peaksid. paned paraleelühendusse ja kõik on korras. pole enam mingit probleemi ja teema on ammendatud. seda õpetatakse ka 9'das klassis füüsika tunnis minu teada.
Comment
-
If it is in series the ( a row of one light after the other. Then ohms law states that at the beginning of that circuit there is a potential of approximately 1800W of electrical power. After it passes the first light there will be approximately 1780 watts after the third there will be 1760 after the forth there will be 1740 and so on.
ta räägib seeria ühendusest (jada) ,ja et selle ühenduse puhul ohmi seadus ütleb et iga ühenduse alguses on umbes 1800w jagu energiat. peale esimese lambi(ühenduse) läbimist jääb lambi energia võrra jõudu vähemaks(antud juhul 20w siis) ehk 1780w jääb veel peale lambi kasutada. peale teist 1760 ,järgmisena 1740 ja nii edasi
, mina lugesin sealt nii välja_(segaduse vältimiseks tasub seal pikemast tsitaadist 2esimest lauset välja jätta ja lugeda kohast kus kirjeldatakse jadaühendust . et ühesõnaga mingi 20w pärast ei tasu muretseda .
nagu elukaz ütles et peale 1800w raiskamist ei saa enam midagi süüdata, imo siis vähema puhul ei mängi see mingit rolli ja lampide jõudlus ei vähene?
muide ma pean oma lambid veel korra üle vaatama aga imo on nii et kui üks lamp puudu on põlevad teised mul ikka edasi? kas see tähendab et polegi jadaühendus?
Comment
-
nii on mul ühendatud. ja keegi ütles et sellise ühenduse puhul (uuemate soklitega) saabki juhtmed nii ühendada ja toimib paraleel ühendusena
http://www.zone.ee/demoos/connectionc-120xw23.JPG?2 pilt ühendusest , siia foorumi otse ei oska panna kuna ütleb :Vabandame, dünaamilised leheküljed [IMG] tagides pole lubatud
Comment
-
Originally posted by Elukaz@Nov 28 2005, 13:08
Seal öeldaks seda, et kui sul on 1800W jagu pirne reas, siis järgmisele enam võimsust ei jagu ja ta ei lähe põlema.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
Comment