Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas taasta vigasaanud rada skeemil

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuidas taasta vigasaanud rada skeemil

    Sooviks siis teada kas on võimalik käepärasemate vahenditega parandada viga saanud rada skeemil. Õigemini viga on saanud raja lõpp kuhu kinnitatakse element ( or mingi nn jupp või on sel äkki mõni parem nimi).
    Tänud neile kes viitsivad väga (hele)rohelist elektoorinut instrueerida.

    #2
    Vaatad, mis omavahel kokku vaja ühendada on, teed haljaks - lakist ja prahist liivapaberiga puhtaks ja tinutad kokku. Kui esimest korda elus tinutad, läheb kindlasti aia taha, proovi ennem paari juhtmega.
    If you think education is expensive, try ignorance.

    Comment


      #3
      Sõltub muidugi asjaoludest, aga tavaliselt aitab, kui allesjäänud rajalt kaapida lakk maha ja sobiv traadijupp peale tinutada (kuni elemendini ulatuv).
      Ehk mõni pilt aitaks paremini soovitusi jagada.
      Head susserdamist !

      Comment


        #4
        kui plaat on rohkem kui 2 kordne, siis on selle raja parandamine suht võimatu. või nagu mina aru sain, siis on katki see osa, kuhu detail joodetakse e siis see laiend, mis võib 2+ kihilisel plaadil olla elulise tähtsusega.

        Comment


          #5
          rada otseselt taastada suht keeruline, aga ühenduse saad tekitada peene traadi pealejootmisega. skeemilakk peale veel lasta, siis jääb kinni ka(kuni järgmise jootmiseni)
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment


            #6
            Rada võimalik päris edukalt parandada kui vajalikud töövahendid olemas! Piisavalt aega ja kannatust on ka vaja. Endalgi on tulnud koolituse käigus trükiplaadi kolmanda kihini kaevuda ja sealne hambatiku otsast väiksemale katkestusele n.ö. sild peale tinutada ja hiljem kõik pealmiste kihtide rajad ka ära parandada.
            Selleks muidugi vajalik spetsiaalne remondikomplekt, mis sisaldab erineva laiusega trükiplaadi raja ribasid (sellist komplekti peaks vist Eestis ka saada olema), korralik jootejaam, minitrell ja ka korralik mikroskoop.
            Muidugi ma ei usu,et on mõttekas tuhandetes kroonides raha selle alla panna,et üks katkine trükiplaadi rada ära parandada.
            Antud juhul soovitaks kuskilt mõnelt vanalt trükiplaadilt sobiv rada leida ja sealt see eemaldada (kui kolviga kergelt sooja anda ja skalpelliga kaasa aidata tuleb rada trükiplaadilt päris ästi lahti). Hiljem saab seda rada väga edukalt remonti vajaval trükiplaadil kasutada. Rada oleks soovitav hiljem lakiga üle teha,et asi korralik saaks!
            20+ aastat elfafoorumis

            Comment

            Working...
            X