Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sümistor põleb maha

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sümistor põleb maha

    Pesumasina (whirlpool awg1036 )vee sissevõtuklappi juhtiv türistor põleb läbi. Klapp ise on mõõdetud ja korras, juhtmetes lühist pole. Türistori mark oli z0127MA ja asendatud sai ta z0107MA-ga. Esimese türistori kohta andmed puuduvad, kuna tegemist whirlpooli eritellimusega, teine tevalos olemas. Kell ise lühistab vahepeal klapi otsad ära - kas võib olla viga selles et asendustüristori juhtahel liiga tundlik ja türistor jääb avatuks ka siis kui prose signaali maha võtab?
    "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

    #2
    Sümistor põleb maha ainult ühel juhul: siis kui vool on liiga suur, mida selle kristall ei suuda läbi lasta. Reeglina liigpinge sümistori ei riku, pinge mõjul hakkab see ainult lekkima.
    Z0107MA on väike TO-92 kestaga türistor, max vool 1A. Kui tahad sellega asja teha, siis pane sümistor juhtima 220V releed, mis juhib veeklappi. Või kasuta suuremat sümistori, näiteks vene KY208 ja militaar 2Y208 seeria on kõvad.
    Samad sümistori mahapõlemise probleemid esinevad ka taimeriga ventilaatorite juures. Seal põleb sama 1A vooluga sümistor ära 25W mootoriga. Ilmselt induktiivkoormuse probleemid.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Huvitav on see, et eelmine türistor z0127MA on samas kestas ja töötas pikalt. Vool ikkagi on lühisvool (türistori jalg sulas ära) - kardan et türistor jääb avatuks ka klapi lühistamise momendiks.
      "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

      Comment


        #4
        Võimalik küll. Äkki oli elmisel sümistoril snubberi ahel sees? Induktiivse koormuse puhul (klapi mähis) on juhtimine natuke teistsugune.
        Ja võib-olla on asendussümistor tõesti liiga tundlik.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment

        Working...
        X