Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Simatic või Omron kontrollerite otsinguks vaja abi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Simatic või Omron kontrollerite otsinguks vaja abi

    Kas keegi ehk oskaks aidata et kust leida Simatic või Omron tüüpi kontrollerite kohta uurimustöid või üldse infot mida kasutada lõputöö tegemiseks ja hea olex kui see olex ka veel eesti keeles...
    Googlit palun mitte soovitada!!!

    #2
    Aga miks? Google on üks parimaid abivahendeid.

    Eestikeelsetest tean ainult niipalju kui enda tehtud General Electric FANUC väike referaat.

    Omroni ja Siemensi toodete kohta leiad infot ikka nende kodulehelt.

    Küll aga soovitan sissejuhatuse materjaliks sellist linki: http://www.mikroelektronika.co.yu/english/...ook/plcbook.htm Tegu on siis tasuta PLC raamatuga internetis. Seal oli konkreetsete firmade (Omronist pisut) kohta vähe juttu, saab aga abi sissejuhatuseks. Mis oli ennem PLC-sid, millal PLC-d kasutusele tulid, jne.

    Wikipedias on ka üldisemat infot: http://en.wikipedia.org/wiki/Program...gic_controller

    Comment


      #3
      Vabandage väga aga ma ei suuda.

      Simaticust, Omronist jms karbikestest on kirjutatud 10000000 "uurimust" ehkki seal pole uurida midagi, kõik on ju manualis kirjas. Ühendad krdi värvilisi karbikesi ritta ja vajutad windoozas vilkuvaid nupukesi. Mina olen seisukohal et lõputöö PEAKS sisaldama mingit iva, mitte mahakirjutatud manuali. Ja kui sa googlist otsida ei kavatse siis peale manualist mahakirjutamise muud üle ei jää.
      Mina kirjutasin TTÜ lõputöö valmis 2 õhtuga ja peast. Kah kontrolleritest. Kasutatud kirjanduse panin lambist. Sain 5 ja kiita põhjaliku uurimuse eest. Millest järeldub: keegi seda töö ei lugenud või on ka õppejõududel pohh ja mõõdetakse ainult nihikuga paksus ära. Üldiselt ajab oksele sihuke suhtumine. Endal on ka muidugi enda pärast häbi. Doktoritöö kirjutan igaljuhul sisuga.

      R.I.P võib ehk öelda, mitu tuhat lõputööd, diplomitööd jms diletantliku jama on kirjutatud kontrollerite teemal. Või siis teemal "sagedusmuundurite kasutamine" ehk siis kuidas vajutada nuppu ja tõlkida manuali.

      Nii et, tee parem lõputöö näiteks sellest, kuidas FPGAd kasutada ülikiirete ja lihtsate tööstuskontrollersüsteemide realiseerimiseks või millist siinitüüpi kasutada piiratud ulatusega kiireks infovahetuseks. Koos skeemide ja koodiga

      Kokkuvõtteks: kui sa tahad teha lõpuTÖÖD siis otsi teema aga kui sa tahad lihtsalt tinti solkida (mida enamus niigi teeb, ei süüdistagi sind konkreetselt milleski), siis lase käia. Veel parem: ma võin sulle kirjutada. Tõsiselt. Kvaliteet garanteeritud, kantseliit on 5+. 100 krooni lehekülg. Võta ühendust privas.

      Comment

      Working...
      X