Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mähime ühe MOTi ümber koduseks kasutuseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mähime ühe MOTi ümber koduseks kasutuseks

Sai siis ühelt MOTilt maha võetud sekunaadmähis. Kuna keerde oli seal lugemiskes liigapalju siis ei hakanud arvutama ka palju 1 keerd volte annab.
    Enivei, hetkel seiab laual trafo mis ootab mähkimist. Aga üks faktor on natuke veider: primaarmähise taksitus on 1,6oomi. Peabki see nii "jäme" olema? Mähis ise keritud ~2mm traadiga ja pasitab jäme.
    Kes siis ei tea, MOT=mikrolaineahju trafo.
    Tahaks kasutada teda vooluahnete seadmete jaoks...

http://thepic.123.pri.ee/motmania.jpg

takistus võibki nii väike olla sest südamik on suur ja mähis ise on paksust traadist.

Comment

Originally posted by kreeklane@Jan 21 2006, 19:20
      takistus võibki nii väike olla sest südamik on suur ja mähis ise on paksust traadist.
      Aga kuidas on lood võrkuühendamisega?
      1,4 oomi tundub sellise võimsusena mis eduakalt NArva poolt tulevat võrku koormab korraks päris hästi. Elektripirniga olen proovinud jadamisi, pirn süttis...
      Peenetes mikrolaineahjudes mingi spets süsteem selle vältimiseks?

Comment

pole seal mingeid süsteeme,ainult paar lülitit mis takistavad seadme käivitumist lahtise uksega.
        aga kui ikkagi kahtled,siis mul töö juures on paar sellist trafot.esmaspäeval mõõdan üle.

Comment

Originally posted by pic+Jan 21 2006, 21:26--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (pic @ Jan 21 2006, 21:26)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-kreeklane@Jan 21 2006, 19:20
          Aga kuidas on lood võrkuühendamisega?
          1,4 oomi tundub sellise võimsusena mis eduakalt NArva poolt tulevat võrku koormab korraks päris hästi. Elektripirniga olen proovinud jadamisi, pirn süttis...
          Peenetes mikrolaineahjudes mingi spets süsteem selle vältimiseks? [/b][/quote]
          Hm.. nüüd olen mina segaduses - kui mähise takistus 1.6 oomi - 220v
          220v/1,6= ~150A

150*220v annab ee..... 30kW

milline mikrolaine ahi see veel olema peaks?

Comment

ära nüüd selliste arvutustega hirmuta.sa ei võtnud arvesse südamiku kaalu ja traadi läbimõõtu

Comment

Kas siis induktiivtakistust polegi vahelduvvoolu seadmetes vaja arvesse võtta?
              Vanasti nagu oli.
              Selle trafo kogutakistus koosneb ju induktiivtakistus + aktiivtakistus ning esimene pool peaks suurema enamuse andma.
              Või on selles trafos midagi teisiti?

Comment

Originally posted by pic@Jan 21 2006, 21:10
                http://thepic.123.pri.ee/motmania.jpg
                Kui pildil on sama trafo, millest räägid, siis ega Sa järsku primaar- ja sekundaarmähist omavahel segamini ei ajanud? h34r:

Mis südamiku mõõdud on?
                Kuidas plekid (paistavad olema keevitatud) lahti said? Veel rohkem pakub huvi, kuidas nad uuesti korralikult pakki kavatsed saada?

Comment

See ju teada-tuntud tõde et pingetõstmis trafodel sendaaris rohkem keerde
                  Eemaldamine käis toore jõuga, mähised saega lahti lõigata ja meisliga välja.Niipalju kui olen näinud siis MOTide puhul ongi see ainuõige.

Nüüd oleks vaja jämedat traadi otsima hakata...

Comment

Kas südamiku mõõdud on saladus?

Comment

Pikkus:115mm
                      Laius:58mm
                      Kõrgus:95mm
                      "akna" suurus (1) on 55m x
                      18mm.
                      Selline paras jalalömastaja :lol:

Comment

Kas südamik siis säästetud lahtilõhkumisest? See oleks isegi hea, aga sel juhul nüüd uut ja jämedat sekundaari akendest läbitoppimisega (sealjuures mähisetraati ja selle isolatsiooni kahjustamata) peale mähkida - tunnen kaasa, päris suur kassikannatus peab olema...
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Pole hullu, ega seal vist väga palju keerde vaja pole ja sellises olukorras olen ma kerinud hoopis painduvast juhtmest mitte traadist, saab päris viisakas.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kiulise juhtmega on hea mõte, olen seda ise ka kasutanud (kahekordse teflonkattega juhe oli). Tavaliselt on kiudjuhtmetel küllaltki paks isolatsioonikiht, oleks hea kui soovitud (et kogu trafosüdamikule lubatud võimsus ära kasutada) mähis ka aknasse ära mahub. Eelnev arvutus tuleks kasuks...
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by pic@Jan 22 2006, 00:44
                              Pikkus:115mm Laius:58mm Kõrgus:95mm "akna" suurus (1) on 55m x 18mm.
                              Selline paras jalalömastaja :lol:
                              Pildi pealt tundus väiksem. Nii et alumine on jah primaarmähis.
                              Pühapäevahommikune väike ajugümnastika - südamiku ristlõige on umbes 23 cm², sellele vastab ca 2 keerdu voldi kohta, võimsus ca 550W. Vanamoodsa arvestuse järgi

Pildi järgi on keerde vist vähem kui 440? Ehk siis see trafo läheb tõenäoliselt kaunikesti soojaks. "Classe H" mähisetraadi puhul tähendab temperatuuriklassi 180 kraadi, huvitav kas ka trafo puhul?

Comment

Working...
                              X