Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tuulegeneraatori(te) kontroller

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tuulegeneraatori(te) kontroller

Tere!
    Skeem järgmine http://www.thebackshed.com/windmill/...harger-cct.gif

Hinnates enda elektroonika kogemust ja jootekolvi kasutamise oskust (mis põhiliselt jäi 80'lõppu ja 90 algusesse) jõudsin järeldusele, et ise ma sellega hakkama ei saa. Kas leidub siin keegi kes asja piisavalt jagab ja oleks huvitatud asja realiseerimisest (teatud muudatustega skeemis)? Loomulikult materiaalne kompensatsioon.

Ma ei soovitaks seda skeemi, esmapilgul tundub et mees tunneb pic-e kuid jõuosa tundub kahtlane. Menüüd jms. pudru...

Otsi veel, net on skeeme täis !

Comment

Originally posted by KaruTEC@Jan 24 2006, 21:31
      Ma ei soovitaks seda skeemi, esmapilgul tundub et mees tunneb pic-e kuid jõuosa tundub kahtlane. Menüüd jms. pudru...

Otsi veel, net on skeeme täis !

Olen otsinud umbes pool aastat! See on üks ja ainus skeem mille leidnud tuulegeneraatori kontrolleri kohta.
      Olen otsinud umbes pool aastat! See on üks ja ainus skeem mille leidnud tuulegeneraatori kontrolleri kohta.

Comment

räägi mis generaator, kui võimas ja mida tahad temast saada ( 230VAC või lihtsalt akulaadijat).

Comment

Püsimagnetitel alalispinge generaator 0...100V. Võimsus max. 1 kW. Normaaltingimustes (tuule kiirusel 5-8 m/s) 0,2-0,5 kW. Selliseid generaatoreid tahaks toppida taha max. 5 tükki (algselt 2 tükki). Seega jõuosa transid peaks kannatama lühiajaliselt 5 kW. Vaadates skeemi ei tohiks see olla probleemiks, sest neid transe võib toppida parallelselt üsna palju.

Comment

see skeem ei tee ju midagi tarka peale selle et lylitab laadimise sisse ja kuvab lcd-l mingeid parameetreid.
            sulle oleks vaja muundurit (20..100VDC) > 48 VDC > akud > muundur 48VDC> 230 VAC. veel lihtsam oleks 20..100 > 96 VDC. see oleks suht tavaline "power factor corrector" regulaator ja 1kW ei ole eriti keeruline. otsi googlega. Onsemi ( end. motorola) kiipide saidil peaks selliseid tüüprakenduse skeeme koos arvutuskäiguga olema.
            vöi siis ST näide : http://www.st.com/stonline/products/...re/an/4049.pdf
            möttekam 5tk 1kw teha kui 1tk 5kw, sest komponendid kuni 2kW muunduritele suht levinud ( laialt kasutatav), 5kw läheb jöuelektroonikaks ja seal hoopis teised hinnad.

Comment

Siit leiaks ehk midagi valmis asja: http://www.e-marine-inc.com/
              Alati ei ole efektiivseim ise aretada.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kahjuks ei ole võimalik nii kõrget (48 või 96V) akupatarei pinget valida, sest-
                1. Antud sisendpingetel inverterid on suhteliselt haruldased ja loomulikult maksavad terve varanduse.
                2. Mul on juba olemas odavalt eBay'st ostetud 12v-220V inverter 1,4 kW (lühiajaline 2,8 kW), ning vajadusel võin neid alati soodsalt juurde osta.
                Saan aru, et voolud ja juhtmete ristlõiked lähevad väga suureks, kuid midagi pole parata.

Kas keegi oskab öelda kui keeruline võiks olla buck-boost konverteri skeem mille sisendisse tuleks alalispinge generaatorist 5V/7A-100V/10A ja väljundiks 12V akupatarei (umbes 600Ah) laadimiseks sobilik pinge umbes 15V

Comment

Working...
                X