Asi selline, et leidsin vana Nokia2110 toiteploki-laadija. Torkasin kohe seina ja koormused külge. Ja oma üllatuseks leidsin, et tegu uskumatult soliidse asjaga.
Koormuseta pinge 11,91V ja 640mA koormusega 11,86 volti. Stabiliseerimine missugune! Lühisvool 800mA.
Trükkplaat näeb välja selline:
Aga nüüd küsimus targematele. Nimelt tahaks väljundpinget sujuvalt (või siis astmeliselt) reguleerida. Näiteks ulatuses 6...15V. Peaks see ju võimalik olema?
Ise saan nii palju aru, et tagasiside (galvaaniline isolatsioon) on lahendatud optroniga ja seda juhib üks (või mõlemad?) OP võim(ud) LM358D.
Ja rohkem ma aru ei saagi :unsure:
Ehk keegi juhendab, missugust takistit tuleks muuta pinge reguleerimiseks ja kui suures ulatuses oleks seda turvaline teha.
Veel üks parem pilt madalpinge-osast:
Tänud ette!
ps. üleval paremal need kolm suuremat joodet on optroni sisendid.
(tunnistan, et impulss-toiteplokkide kohalt olen suht võhik :P )
Koormuseta pinge 11,91V ja 640mA koormusega 11,86 volti. Stabiliseerimine missugune! Lühisvool 800mA.
Trükkplaat näeb välja selline:
Aga nüüd küsimus targematele. Nimelt tahaks väljundpinget sujuvalt (või siis astmeliselt) reguleerida. Näiteks ulatuses 6...15V. Peaks see ju võimalik olema?
Ise saan nii palju aru, et tagasiside (galvaaniline isolatsioon) on lahendatud optroniga ja seda juhib üks (või mõlemad?) OP võim(ud) LM358D.
Ja rohkem ma aru ei saagi :unsure:
Ehk keegi juhendab, missugust takistit tuleks muuta pinge reguleerimiseks ja kui suures ulatuses oleks seda turvaline teha.
Veel üks parem pilt madalpinge-osast:
Tänud ette!
ps. üleval paremal need kolm suuremat joodet on optroni sisendid.
(tunnistan, et impulss-toiteplokkide kohalt olen suht võhik :P )
Comment