Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LED

    Kas on olemas selliseid LED lampe mida saaks jadamisi ühenda et ma saaks teha valgus keti ,Kui neid kuskil müüakse siis kui palju nad masksavad.??Peaksid patareidega tööle minema.

    #2
    Ei pea selleks erilised ledid olema. Igasuguseid lede saab jadamisi ühendada ja eeltakistit mitte unustada. Aga pead arvestama, et jadaühenduse korral on vaja kõrgemat pinget. Ledi kohta võib arvestada umbes 2-2,5 voldiga, täpsemalt määrata katseliselt või andmelehelt. Kui tahad kindlasti patareiga teha, siis ei saa neid kuigi palju ritta panna. Isegi 9 volti korral saab panna 3-4 ledi + eeltakisti (Takistit on vaja voolu piiramiseks. Tegelikult ledi puhul ongi õigem rääkida voolust mitte pingest). Järelikult jadaühendus ei sobi, tuleks rööpühendust kasutada. Sel juhul määrab ledide arv vaid patarei tühjenemise kiiruse.
    ...

    Comment


      #3
      http://www.oznium.com/forum/topic3633 Siin on allpool mõned näited..

      Comment


        #4
        Varem olen ka tavalisi LED lampe nii jadamisi kui ka rõõpühendusega.Ja toiteks neli tavalist aa patareid.Takisteid pole ka kunagi LED-del kasutanud.Ma lihtsalt tahtsin teada kas on olmas müügil sellis LED-sid mille on ühel poole see koht kust vool sisse läheb ja teisel pool läheks vool järgmisesse LED-i

        Comment


          #5
          Kui sa just sellist valguspulka tahad, mis ledidest koosneb, siis selle leiab mõne vana faxiaparaadi seest. Kas neid ka eraldi müüa on ma ei tea.

          Comment


            #6
            Kasutaks äkki neoon torusid mis mõeldud arvutitele aga kas ma pean selle elektri siis läbi arvuti toiteplokki laskma või müüakse selleks adaptereid?

            Comment


              #7
              arvuti toiteplokk ei tee mingit erilist pinget. alalisvool on asja nimi. enamasti töötavad need neoonlambid töötavad tavaliselt 12V pealt. toiteks sobib mistahes asi, mis 12V välja annab ja ületab konkreetsele pulgale märgitud voolutarbe.
              ega see pulk ka niisama ei tööta, et otsast vool sisse. neil on oma impulsstoide, mis töötab 12V pealt ja annab välja ca 800V. olenevalt mudelitest on pinge erinev
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                Silma jäid mulle taolised mis on mõledud siis arvutitele http://k-arvutisalong.ee/index.php?lang=es...124&p_id=012890
                Ega see ju 12V patereilt tööle ei lähe(kui siis ainit väga lühikseks ajaks)ma arvan et oleks mõistlik osta adapter.Aga samas tevalos oli näha pliiakud 12v kas see toidaks selle pikemaks ajaks ära?

                Comment


                  #9
                  Selle pulga põlema panemiseks on olemas spets impulsstoite plokid, mõnele saab panna külge ka kaks toru. Selle ploki toite ( 12V ) võtad arvutist. Näiteks vendi toitest, kui just vent ei ole 7V peale tehtud.

                  Comment


                    #10
                    Vent on ikka 12 v aga kas vendil endal elektrit väheks ei jää?Ja sellel vendil on kiiruseregulaator vastavalt temperatuurile kas siis hakkab mu neoon lamp vastavalt temperatuurile heledamalt ja tugevamalt paistma?

                    Comment


                      #11
                      12V võta ikka moleksist mitte vendist. kolex on see 4 auguga verk, mis kõikidesse seadmetesse läheb (CD rom nt) sealt saab seda voolu väääga palju...

                      Comment


                        #12
                        põleb ka korralikemate patareide pealt. aku ilmselt mõistlikum, aga pliiakut ei tohi tühjaks koormata. ta kaotab siis mahutavust
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                        Comment


                          #13
                          Mul on kõik need moleksi juhtmed kuhugi juba toppitud
                          2 neid oli vabasid ja need juba kinni

                          Comment


                            #14
                            võid osta mõnesse ots hargmika või ka võtta mõne vana ploki küljest juhtmetega moleks ja siis see kuskile juhtmele peale joota. niisama lahtisi otsi ei ole mõtet tekitada, kindlasti mingisugune pistik peab otsas olema. muidu on üllatused kerged tulema
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                            Comment


                              #15
                              väga head asjad on kruviklemmid, neid klemmliiste müüakse igal pool ehituspoodides. Paned ühele molexi juhtmele klemmliistu vahele ja sinna kruvid siis mida vaja.

                              Comment

                              Working...
                              X