Teate inimesed, mul on üks väga suur häda käes. Oleks vaja kedagi, kellel on kogemusi võimendite ehitamises, kokkupanemises või mudimises. Nii et palun, kellel vähegi aega on mind aidata, siis mailige palun [glow=red,2,300]tecc@hot.ee[/glow].
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Vajan abi võimendi koostamisel...
Collapse
X
-
V6in anda yhe v6imu skeemi Sulle (2*80w), mis on nii lolli kindel, et ei vaja mingit hullu h22lestamist ning kannatab 2ra ka m6ningased lyhised...ise kasutan sellist v6imu ning olen v2222ga rahul... 8)Audiol on hing sees...
NotAnotherDigg
-
Kes tahab teha midagi mosfeti baasil:
ülilihtne skeem 200w
http://students.uniyar.ac.ru/~geograph/sch...hemes/ampl/hma/
Comment
-
Sama lugu on ju teiste 200W võimudega.
Kui arvestad:B või AB reziimis võimendi kasutegur on u.50%
seega 200W võimul normaalselt tahab üks kanal saada 400W trafot,seega 800W kaks kanalit.Trafo on muidugi kallis,aga sa võid selle ju ise ka teha.Leia ainult õige suurusega südamik (Vana akulaadija?).Vaata trafo arvutuse kohta on väga lihtsad näited Abo "elektroonika komponendid" raamatus.Dioodid leiad ilmselt odavamad ka.Aga kui sa tahad teha 2x200W võimu siis sul on sellist trafot vaja nagunii,sest muidu sa sellist võimsust ei saa.Mina tegin kunagi omale sellise trafo valmis ja käib siiamaani kuigi mitte selle võimu taga.Kui mässad selliste võimudega siis vaata,et midagi vastu silmi ei tule.
Comment
-
Toroidi kasutatakse võimendite juures selleks,et ta on hargnematu magnetahelaga ja loomulikult sealt on kaod väiksemad,tekitab vähem häireid ja saab teha õhukse trafo.Samas teda mähkida on raskem.Mina omale tegin toroidi peale trafo,aga tegin ka terve nädala.Kui kasutad jämedat traati siis sisemine ring saab ruttu täis,võib juhtuda,et mähis ei mahu ära.Mina kasutasin sekundaarmähisel lapikut traati,kõige parem oleks vist romb.Mina kasutasin mingi võimsa autotrafo südamikku,seda ma ei tea kust neid saab,tuleb lihtsalt silmad lahti hoida.Trafo sai hea(vaikne).
Proovimiseks on sul lihtsam teha sellisele südamikule mis lahti käib.
Comment
-
Häid trafosid oli vanades vene telekates. 61cm diag. MV telekas 180W ja värvikates 360W. Kui neid muidu enam ei leia siis tudengid loobivad neid ühikate akendest alla iga aasta kui neil päevad on
Luise tänaval on 2 poodi - Noor Tehnik ja Pikofar. Viimane ei ole küll otse selles tänavas aga silt on seal. Nendes poodides on vahest kasulikke asju olnud.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Ise olen 2 võimu ehitanud vene lampidega värviteleka trahvodele - natuke traadikerimist EPO liimi ja trhvo ongi valmis. Needki on hargnematu magnetahelaga trhvod, aga mitte ümmargused ja südamik käib lahti. Jälgima pead ainult et traadi sama pidi tagasi kerid kui maha võtad.Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
Jah. Ja veel tuleb üles märkida võrgumähiste (neid on 2 järjestikku) ühendamise viisi. Kui tagurpidi paned, hakkab suitsema.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment