Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

EIB, IHC, X10 või veel midagi sarnast ...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Näiteidhuvitavat lugemist:
    Energia kokkuhoiust: Rational use of Energy In Buildings ja Näiteid

    Nokitsejatele midagi

    Comment


      #17
      Vs: EIB, IHC, X10 või veel midagi sarnast ...

      http://can-wiki.info/
      KNX ja CAN kas need on kuidagi omavahel ka seotud?

      krt, kas eesti keeles pole mingit sõltumatut võrdlevat infi, vikit või ülevaadet?
      mitte, et ma tehnilist ingliskeel ei loe, aga komistan koguaeg jõle spetsiifiliste saitide otsa ...
      E:krt. neid erinevaid standardeid on ikka palju
      http://ourworld.cs.com/_ht_a/rahulsebos/Links.htm
      viimati muutis kasutaja kfl; 04 m 2006, 10:36.

      Comment


        #18
        Vs: EIB, IHC, X10 või veel midagi sarnast ...

        Palju on neid jah ja iga l*s kiidab oma v*u.
        Kui tehnilisest poolest on asi ülejõu käiv hakka siis finantsilisest poolest asja arendama. Ehk kui tead kui suure summaga on vaja hakkama saada, sellset hakkab tulenema ka tehniline lahendus.

        Comment


          #19
          Vs: EIB, IHC, X10 või veel midagi sarnast ...

          Comment


            #20
            Vs: EIB, IHC, X10 või veel midagi sarnast ...

            Minul asi natuke lihtsam - huvitas ainult tsentraalne valgustuse juhtimine korteris. 16 dimmitavat kanalit, preset-ide ning RF juhtimise võimalus. Optimistlikult meelestatuna tegin mõned hinnapäringud ning EIB seadmetega läinuks selline lõbu maksma 80-90 tuh kr (see sisaldas vajalikke kilbiseadmeid ning lülitite sisusid). Paraku polnud selline hind aktsepteeritav, kuna osaliselt tegu ikkagi edevuse rahuldamisega, mille alla liiga palju raha panna ei tahaks.

            Praegune projekti staatus on selline, et lülititeks on Ensto Jussi seeriast FAP 1001, 1002 ning 1004 ning kontrolleri prototüüp aretamisel. Südameks AVR ATmega88 mille portide laienduseks nihkeregistrid (mis peaks teoreetiliselt ka AVR'i suurematest paukudest päästma, kärastes esmalt ise). Dimmimine toimub FET-dega (CoolMOS seeriast) ning sedasi, et lõigatakse ära siinuse lõpp, võimaldades seega ka teatud elektroonilisi halogeeni trafosid dimmida. Lülitid ning nende LED-id on muidugi maatriksina, et kaabelduse maht üle pea ei kasvaks ning asi lihtsamini kontrollitav oleks. Lõpuks peaks asi ikkagi korralikult vormistatuna DIN latile jõudma ning sinna kõrvale ka avariilülitid (st kilbist on kõiki 16 kanalit võimalik ka on-off lülitada, seega pimedusse ei jää ka kontrolleri riknemisel / remontimisel).

            Kui keegi viitsib, siis võib aidata kaasa mõelda ka sisendite häirekindlamaks muutmise osas. Reaalsetes oludes on lülititesse jooksvaks signaalikaabliks tavaline CAT5 keerupaar. Maksimaalsed pikkused 10m ning jooksevad tihti 230V toitekaablitega paralleelselt. Osades neist siis veel seesama dimmitud 230V, mis on ka lõpust lõigatud siinuse puhul paras müraallikas. Iseenesest on tarkvaras juba filtreerimine olemas, mis nuppude enda ning muu lühiajalise kõrgsagedusliku müra välja filtreerib, kuid rohkem huvitabki just see füüsiline kaitse. Kuidas leevendada olukorda, kus mõnest suuremast toitekaablist indutseeritud pinge kontrollerini jõuab. Laua peal mul sellist "karmi reaalsust" pole veel õnnestunud simuleerida, kuid parem karta kui kahetseda. Hetkel on kaitse ainult väliste kaitsedioodide näol (mättasse ning toitesse).

            Vabandan juba ette, et asi natuke off-topic. Kuid samas tuleb ka mitme kontrolleriga võrgustiku aretamisel samu tõdesid arvestada.

            Jan

            Comment

            Working...
            X