Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Upsist pingemuundur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Upsist pingemuundur

ei hakka foorumit risustama uue teemaga kui leidsin vana teema ka mis on enam vähem samal teemal.

mul selline küsimus et kas ei oleks võimalik upsi kasutada näiteks sülearvuti toiteks näiteks (230V pealt ikka ), kui ära võtta upsilt aku ja ühendada selle asemele autoaku? sest ups iseenesest läheb ju käima ilma 230V toitetata.

ups mida kasutaks on iseenesest järgnev

Goner
    Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

saab küll vahetada upsi aku auto aku vastu, aga laadimisega võib probleeme tekkida, sest täiesti tühjaks koormatud akut võib olla upsil raske laadida, sest see on 4...6 korda suurem(võimsem), kui upsi enda aku
      tahad sa seda asja autos kasutada? läppari jaoks piisaks 150W muundist. pealegi kahte korda pole mõtet muundada, kasuta parem 12V läpaka toidet. kasutegur suurem ja kola vähem
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kui läppari universaaltoidet kasutad, tasuks peale pinge ja polaarsuse valmist need augud kinni kleepida ja kui polaarsust saab valida pistikuga asetusega, tõmba sinna peale termorüüž. Jäävad hilisemad probleemid ära...

Comment

kasutaks oma autos jh ja ma mõtlesin et kui mul on olemas juba olemas üks vana ups siis kui saaks nii teha siis vahel ehk on kasu.
          ups ei peakski mul midagi laadima seal, autoakut laeks ikka ju genekas mis töötab autopealt, lihtsalt nii saaksin kohe 220V omale sinna.

selline küsimus muidu upsi kohta, ei mäleta ise ja pole toda isendit ligi ka. Kas tolle suure trafoga mis upsis on muundatakse 230V AC alla mingi pinge peale et saada 12V DC? hiljem tehakse puhtalt elektroonika lülituste abil ilma trafota 230V AC tagasi.
          Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

too suur trafo töötab mõlemat pidi, aku laadimiseks ja ka 12volti 220-ks muundades vist, too peab säilima

Comment

kui suure trafo pealt tagasi ka mundatakse, siis on väljund suht siinuse kujuga, sest selisest trafost ei lähe püstised frondid läbi.
              räkitavad upsid kannatavad ka pikka tarbimist, sest enamasti on need arvestatud lisaakudega toime tulema. tavalised upsid, mida me poodides näeme, selle jaoks siiski mõeldud ei ole. pealegi mitmed upsid ei ole nõus käivituma ilma võrgupingeta. eriti on sellline võimalus väiksema võimsusega upsidel. seetõttu ongi mõtekam kasutada muundurit, milledel on ka tavaliselt võime kannatada nimivõimsusest ligi kaks korda suuremat hetkevõimsust.
              kui kasutuses ainult läppar, siis ikkagi kasuta 12V toiteplokki ja asi mutt

Comment

Näiteks APC UPS niisama akult tööle ei lähe kui eelnevalt pole võrku lülitud.
                Kindlasti on teisigi mudeleid sama hädaga.
                Sai probleem kunagi nii lahendatud: http://www.tevalo.ee/foorum/showthre...&highlight=ups

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
                  Näiteks APC UPS niisama akult tööle ei lähe kui eelnevalt pole võrku lülitud.
                  Julgen vastu vaielda. Nimelt nädal aega tagasi võeti vool ära. Hea saate ajal. >: ( Sama õhtu lõpuks oli valmis karbike mis sisaldas seinapesa ja pesa kuhu saab UPS külge panna. Vaatasin sellega telekat 5 minutit (elekter oli selleks ajaks tagasi loomulikult) ja veel low-battery alarmi ei andnud. Lisamärkus, mul on APC Back-UPS 350.
                  Unustasin mainida et akutoitel sisselükkamiseks on küll vaja mingi 5 sekki nuppu all hoida.

Comment

suured upsid lülituvad sisse ilma võrgu toiteta, väiksed enamasti ei tee seda. osasid väikseid koduupse saab sisse lülitada ka ilma akudeta. suurtel upsidel seevastu kogu käivitaine käibki ainult akudelt.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
                      Unustasin mainida et akutoitel sisselükkamiseks on küll vaja mingi 5 sekki nuppu all hoida.
                      Sul natuke uuem variant. Minu omal (APC BK300MI) peale üldise lüliti polnud midagi .

Comment

Sai tehtud vanast UPSist (Blackout Buster 500VA ; 2,2A/12V , Malaysia toode).Tema enda aku seest välja ,juhe pikemaks ja sigaretisüütaja pistik otsa.Väljundisse sai 220V toitepistik pandud.Suuremaid asju vist toita ei saa,aga videokaamera akulaadimiseks ,pardel ,läpakas jne. väiksemaid asju peaks ära küll toitma.Loodan vähemalt,eks näeb kui reisile lähen.
                        Küsija suu pihta ei lööda!
                        Ventilatsiooni filtrid

Comment

Tavaliselt on UPSides üks 12v aku. Mina vajan Upsi, millel oleks neli 12V akut. Paraku ma ise ei suuda netist leida. Oskab keegi aidata? On seal ikka pingeks 48V mitte 12V rööbiti ühendatud?

Comment

Mul on näiteks APC SURT1000, sellel on 4 akut (48V).
                            Head susserdamist !

Comment

Leidsin ka lõpuks ühe osta.ee http://www.osta.ee/index.php?fuseact...fo&id=43772383
                              viimati muutis kasutaja maidor; 05 January 2014, 22:16.

Comment

Working...
                              X