Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

SSOP jms tegelaste jootmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SSOP jms tegelaste jootmine

Kuidas te neid joodate stressivabalt? Endal peene otsaga Welleri 15W jootepliiats, millega saab küll töö tehtud, kuid närvikulu on ikka korralik. Kas Eestis kah kusagil neid liime liigub, millega lihtsalt asja paika saaks liimida? Pole veel kohanud ise
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Endal pole neid ette tulnud, aga üks tuttav jootis neid asju igatahes natukene kohandatud röstriga... IIRC kõik selleks vajalikud materjalid sai ta eestist.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ideaalvariandis joota kuumõhuga ja tinapastaga, aga saab väga vabalt ka tavaliselt.
      kõigepealt teed plaaadi (ja chipi) sukaga puhtaks, siis mõnest paned 2'st kohast kinni tinaga, ja korralikku tina (0,3mm soov. saab ka suuremaga muidugi) pole probleem joota nii, et ei saa aru kas on käsitöö või mitte. Veel on muidugi variant kasutada selleks otsarbeks nn kulbikujulist kolviotsa, millega ülelibistades saab norm. joote ( üldiselt harjutades on võimalik seda ka tavlise lapiku otsaga teha.

Comment

endal olemas väike 2ml purgike loctite skeemiliim... räägiti, et pidavat maksma mingi 200-400eek purk? hea asi! järelikult liikvel!

Comment

Selline jah täitsa olemas-uuematele andmetele tuginedes 200 raha see potike.

Comment

Oleks äärmiselt tore, kui selle purgikese pealt saaks liimi numbri siia üles riputada. Telliks kah omale.

Aga kuidas nende liimidega demontaaž käib? Kas on üldse võimalik detaile hiljem vajadusel maha saada?

Comment

Toimis täielikult ka selline jootmistehnika. Asetad detaili täpselt sinna, kuhu see minema peab, seejärel joodad kõik jalad korraga. Tekib kõiki jalgu ühendav tinasild aga see ei häiri. Seejärel tõmbad üleliigse tina jalgade vahelt tinasukaga ära. Tinasukk radasid ja jalgu päris kuivaks ei tee, see mis alles jääb on piisav et detaili kinni hoida ja ühendus tekitada. Soovitav on jootekohad luubiga üle vaadata. Olen seda tehnikat kasutades ilma probleemideta jootnud SSOP korpuses PIC mikrokontrollereid.

Comment

Pohh see liim. Joodad vastasnurkades jalad ja siis järjest. Pole tinasukka vajagi, piisab täiesti puhastatud trükkplaadist, kampoliga tinast (soovitatavalt hõbedaga) ja koonilise otsaga kolvist. Harjutamise küsimus.
                olen jootnud 0.5mm jalavahega TSOPi, tavaline SOP oma 1.27mm on täielik kukepea selle kõrval

Comment

Originally posted by KaruTEC@Feb 27 2006, 15:13
                  olen jootnud 0.5mm jalavahega TSOPi, tavaline SOP oma 1.27mm on täielik kukepea selle kõrval
                  0.5mm jalavahega elanikes ongi küsimus. Tavalise SOP-iga saan hakkama ilma närvirakke kulutamata :P

Muidu veel selline küsimus, et aks kusagil väiksemates kogustes kah 0.3-0.5mm jootetina müügil on? Tevalos 250g kõige väiksem kogus ning selle summa on üsna soliidne.

Comment

Lasen samuti 2 nurka kinni, siis tõmban koibadele triibu kampoli piirituslahust ja peene koonilise otsaga kolviga ülejäänud kinni. Pole probleem, kui veidi harjutada ja paras kogus tina doseerida. Isegi vene kolvi ja isetehtud otsikuga läheb ludinal. Luup muidugi abiks (näeb paremini, kuidas käsi väriseb ). Siis pesen kampoli piiritusega maha ja vaatan veelkord luubiga üle.
                    Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Working...
                    X