Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elekter sinu kodus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Peraegusel ajal on saada rikevoolukaitset koos kaitselülitiga ühes kestas. Võimalus kilbis ruumi kokku hoida kui vaja 3Fkaitse ja rikkevoolukaitse panna. Ma tegin küll nii, et rikkevoolukaitsmed jäävad peakaitme taha(40A nimivooluga RVK). Alles siis tulevad fiidriautomaadid. Kokku tuleb kilpi 3 1F rikkevoolukaitset igale faasile ja siis paar 3F rikkevoolukaitset. Kui panna RVK kilbis paremale poole ja sinna järele minevad kaitselülitid vasemale poole saab ühendused teha faasijaotuslatiga. Montaaž korrektsem, traadipundar väiksem. Siiski ei saa kogu maja ühe rikkevoolukaitsme taha panna. Tabijate mahtuvus maa (PE) suhtes läheb nii suureks, et rikkevoolukaitse hakkab mahtuvusvoolu tõttu välja pilduma.
    See on tavaline ehitusplatside jama.

Comment

Juhiksin säästuprogrammi puhul tähelepanu samale asjale, mis KaruTEC - kui kogu maja panna pea RIK-me taha siis vea korral on kõik pime.
      Olen näinud selliseid projekte, siis muidugi kasutatakse 300 mA-ist.

edit: see 300mA on "igaksjuhuks" ning selektiivsuse säilitamiseks. Ka räägitakse reageerimisest tulekahju korral (pole ise kokku puutunud). Kindlasti peab eraldi lisama 30mA kaitsmed kolmandas tsoonis ja teistel nõutud juhtudel.
      -

Comment

Niiskete ruumide jaoks peab olema 30mA RVK.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Okei, 250 on tõesti hind millega mina saan, eratarbija kes ennast Viru Elektrikaubandusse veab peab 350 välja käima.
          Ma ei saa ikkagi aru inimestest kes püüavad põhjendada et RVK pole vajalik. Ma ei mõista. Mingeid lolle eeskirju ma isegi ei tea mitte, mina mõtlen naiste-laste peale.
          350 on suur summa koolipoisile, kuid kui sul oma korter või maja siis 350 on summa mis kulub kiiremini kui jõuad köhatada.
          RVK taha ei saa panna nt. suurt arvutiklassi, kuna EMC filtrid eritavad teatavat voolu PE juhtmesse. Lahenduseks on mitu RVKd. Kodus pole kokku puutunud, tarbijaid on tegelikult vähe.

Comment

käibemaks on ka olemas Lisaks demagoogika 350st kroonist - eramajas on 6-10...20 gruppi.

Näide:
            Kortermaja 50 korteriga.
            oletame, et ehitaja saab 300-ga kätte. Igas korteris 6 gruppi. Kinnisvaraarendajale läheb iga rikekas ~450 maksma.
            Koolipoisi matemaatika - 450*4(4 kuna kaks RIK on nõutud)*50=90k
            Milles iva - majanduslik mõtlemine.

Kordan ennast: RIK kindlasti sinna kus on ettenähtud ja kui raha ja tahtmist üle on siis kasvõi igasse pistikupessa koos liigpingepiirikuga.
            -

Comment

No kuule demagoog - sa ei pea panema igale grupile eraldi, piisab eraldi valgus ja pistikupesad.
              Mõtle majanduslikult kui tahad, ära ainult propageeri sellist pohhuismi. Eesti on elektrist tingitud õnnetuste hulgast mitu korda euroopa keskmisest üle.
              350,- on koos käibemaksuga, btw.

Kordan veel: 350 krooni. 1 päeva palk. Keskmisel inimesel. On palju või ?

Comment

Mis on pohuism? See, et ma ei pane elutoa laevalgustit RVK taha? Milleks - selleks, et kui juhtun õhtul "sukavardaga" töötavat valgustit surkima? Selle nimi on idiootsus ja selle vastu RVK ei aita.

Keegi vanem elektroonik ristis eesti A ja B pädevusega elektriprojekteerijad "pohuistideks". Peab ikka suur ego olema.
                -

Comment

Pädevus ei tähenda midagi. Tean paari pädevusega inimest kes ei oska lambilülitit ka õigetpidi seina panna.
                  Pädevusega inimesed projekteerisid nt. Kalevi uue tehase alajaama Sahh.. blahh tuli taga...

Kui su laps torgib vardaga valgustit siis sa hakkad teda ka idioodiks sõimama ?

Comment

Ma ei saa sellest RVK vajaduse kahtlusest eriti aru. RVK kaitseb ju inimest - kas siis sind ennast või mõnda lähedast. Siin ei saa arutleda selle üle et kas panen või ei pane. Loomulikult tuleb panna.
                    Kui seda kahtlevat loogikat edasi arendada siis milleks neid liigvoolu/lühiskaitsmeid vaja on? Sa oled ju nii tark et ei topi 100W lambi asemel 2 kW lampi. Pole ju neid ka vaja. Pole ju üldse mingit kilpi vaja.
                    Pane tarbija otse liitumispunkti ja asi korras.
                    Elektriprojekteerimine on meil tõepoolest kuidagi vanades harjumustes kinni - liigvoolukaitsmeid projekteeritakse sest neid on kogu aeg ju pandud. Midagi peaks ju sinna kilpi panema, imelik oleks ju mitte midagi panna.

Kalevi PJK ei põlenud mitte elektriprojekteerijate lolluse tõttu vaid arhitektuurilise projekti lolluse tõttu. Enamuses Eestisse projekteeritavates supermajades on peajaotlale ruumi jäetud vähem kui mõne mehe peldikus ruumi on. Sellisele taskurätikule peab siis 2500A jaotla koos konde seadmega ära mahtuma.

P.S. Eestis tehtavate elektriprojektide järgi on võimatu jaotlat teha. Need projektid peab alati keegi asja uuesti läbi närima. Enamus projekteerijaid on süüdimatud.

Comment

Reiss, arva ära kus kohast need projekteerijad tulevad )) juttu jätkuks mitme õllevaadi jagu.
                      Üldiselt on süsteem see et TTÜs koridorist püütakse mõni õnnetu kinni ja saadetakse nt. Harju Elektrisse tööle. Ja seal siis vanad olijad, kes ise eriti liigutada ei viitsi, ütlevad: TEHTAGU.
                      Ja nii see lahti lähebki. Siemensis on kah sedamoodi, nägin hiljuti 200 leheküljelise automaatikasüsteemi projekti, nii ilusti vormistatud et aina imesta. Ja siis peadpidi selle otsas magas teist kuud üks õnnetu sakslane, saadeti koos projektiga. Arvake ära kas projekt oli a) bulshitt b) bullshit.

Korralik projekt ja korralik seade on lisaks kõigele veel teineteist välistavad objektid, umbes nagu mateeria ja antimateeria. Kui nad olemas oleksid siis tekiks anihhillleerumine või leebemalt kaoks lihtsalt vajadus mõlema järele. Vot nii.

Nii meil siis ongi uued ristmikud, mille pöörderaadius ei sobi isegi Daewoo Ticole ja kaubamajade parklad sildiga 2.7m max, millesse 2.2m kaubik katustpidi kinni jääb ja siis haiglate varutoide mis kunagi ei käivitu. Ja Windows ja pugised protsessorid. Ja sääsetõrjevahend, mida sääsk mõnuga limpsib. Ja katlakivieemaldusvahend mis sööb plastmassi aga mitte katlakivi. Jne jne jne. Igal pool on lollid insenerid. Ja kõige lollimad pannakse enamasti kõige hullemaid projekte tegema, kuna tark oskab eemale hoida.

Kalevi putka kärssas vist seetõttu et kaablid tulid läbi katuse ja vesi tuli mööda kaableid.

Et oleks veidi ontopic siis: RVK ! Soovitatavalt kaks tükki järjest ja paralleelselt, kuna kõikidest euro, japsi ja US sertifikaatidest hoolimata lagunevad pooled ikka ära. Ja kui oled 1. Eestist siis ka isolatsioonitrafo. Kahekordse vahemähisega.

Comment

Rikkevoolukaitseid ja eraldustrafosid võib panna kas või 100 tükki, aga kui leidub 1 loll, kes kahest (faasi ja neutraali) juhtme otsast korraga kinni võtab ei aita midagi.

Comment

Originally posted by vanemleitnant@Mar 1 2006, 09:56
                          Rikkevoolukaitseid ja eraldustrafosid võib panna kas või 100 tükki, aga kui leidub 1 loll, kes kahest (faasi ja neutraali) juhtme otsast korraga kinni võtab ei aita midagi.
                          100% kaitse tagab elamu elektrifitseerimata jätmine (muuseas, selliseid kohti Eestimaal
                          veel on)

Comment

Elektrile lähedal olevad inimesed peaks mõistma kus on reaalne oht ja kus on teoreetiline. Seetõttu on mõne inimese veendumus kummaline - nagu kardaks seda paaniliselt (paanika ja ettevaatlikus on erinevad terminid).
                            Last kaitseb RVK - aga naabrilapse juures? Võibolla selgitustöö ja elektrikuna näide sealihatüki kärsatamisest vooluga?
                            Väikelaps - sellisele ei tohi nagunii mingeit teravaid esemeid jätta, rääkimata redelist millega laelambini jõuda.
                            "Vanemleitnandi" kirjeldatud olukord on äärmiselt ebameeldiv ja ohtlik - päästab vaid tugev süda ja vilets kontakt.
                            Olen kindel, et Reiss ja karutec-il on kodus iga liin dubleeritud rvk alla, iga nädal klemmühenduste kontroll, megeriga isolatsiooni kontroll ja kodust väljapool kannavad 10kV isoleerkummikuid ning elavad kaua.
                            Mina rumal lepin korras elektriseadmetega ja rvk-d kasutan vastavalt lollide Elektrikontrollikeskuse meeste ettekirjutustele, annaks saatus mulle vähe milliampreid.
                            Vaheldusrikas OT muidu siin.
                            -

Comment

Kui argumendid otsas, aitab demagoogia ja tühja mulli puhumine. Inimesel ongi kombeks ennast pidevalt õigustada. Nii et laske vanas vaimus edasi.

Comment

Kuldsed sõnad sinu poolt! Teema ammendunud.
                                -

Comment

Working...
                                X