Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Roland SPA-240 võimendi trafo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Roland SPA-240 võimendi trafo

Sain endale tuttava käest katkise lõppvõimendi.Kruvisin siis asja lahti ja avastasin et trafo ei anna mingisugust pinget,samas võrgupinge läheb trafole peale.Trafo on ise mingisse vaiku valatud aga välimuse järgi on tegu toroidtrafoga ja asi kaalub ligi 5 kilo. Trafo väljundpoolest tuleb välja kolm juhet,üks must ja kaks kollast.Need kaks kollast jooksevad läbi skeemi alaldisse aga see must tundub olevat midagi muud.Internetis infot otsides jõudsin järeldusele et must juhe võib olla nn center tap mida võimenditrafode juures kasutatakse. Arvatavasti tuleks osta uus trafo aga ma isegi ei kujuta ette mis pingega võiks tegu olla,alaldiskeemi kaitsmete juures on märgitud 10A 60V aga selle järgi ei saa vast midagi veel otsustada.Kas keegi oskab öelda mis on võimendi toite tüüpiline pinge kui sellise asja on üldse olemas.Tevalost toiteid vaadates leidsin ka toroidtrafosid igasugustele pingetele ja võimsustele.Seal olid kõik nt. 2x30 V jne.Kas tegu võiks olla mingi sellise trafoga?30-0-30 ehk siis otstelt 60 V ja läbi keskmise 30 V.Või olen ma millegist valesti aru saanud?
    Võimendi ise on 2x120 vatti RMS ja ma hea meelega teeks ta korda,sellist asja annab täiesti kasutada.

Originally posted by soldat@Mar 4 2006, 13:02
    Sain endale tuttava käest katkise lõppvõimendi.Kruvisin siis asja lahti ja avastasin et trafo ei anna mingisugust pinget,samas võrgupinge läheb trafole peale.Trafo on ise mingisse vaiku valatud aga välimuse järgi on tegu toroidtrafoga ja asi kaalub ligi 5 kilo. Trafo väljundpoolest tuleb välja kolm juhet,üks must ja kaks kollast.Need kaks kollast jooksevad läbi skeemi alaldisse aga see must tundub olevat midagi muud.Internetis infot otsides jõudsin järeldusele et must juhe võib olla nn center tap mida võimenditrafode juures kasutatakse. Arvatavasti tuleks osta uus trafo aga ma isegi ei kujuta ette mis pingega võiks tegu olla,alaldiskeemi kaitsmete juures on märgitud 10A 60V aga selle järgi ei saa vast midagi veel otsustada.Kas keegi oskab öelda mis on võimendi toite tüüpiline pinge kui sellise asja on üldse olemas.Tevalost toiteid vaadates leidsin ka toroidtrafosid igasugustele pingetele ja võimsustele.Seal olid kõik nt. 2x30 V jne.Kas tegu võiks olla mingi sellise trafoga?30-0-30 ehk siis otstelt 60 V ja läbi keskmise 30 V.Või olen ma millegist valesti aru saanud?
    Võimendi ise on 2x120 vatti RMS ja ma hea meelega teeks ta korda,sellist asja annab täiesti kasutada.
    oled kindel,et trafo kasutuskõlbmatu...Juhul,kui ta mustaks põlenud ei ole või kärsahaisu juures pole,siis ei tohiks mähised õhtal olla pigem ehk lahti vms.Uuematel trafodel(vähemalt väikestel suurte kohta ei oska ütelda) on sees mingi termokaitse,et kui liiga kuumaks läheb,siis sulab see läbi.Võid naljapärast vaadata.
    otsija

Comment

Vaataks küll aga jama selles et kogu asi on kinni valatud,ainult juhtmed tulevad välja vaigu seest.Korpus on ka asjal ligi 1,5 mm plekist.Vahepeal mõtlesin et järsku saaks selle seest välja sulatada aga see ei tundu ka kõige parem idee olevat.Vaatan kas ma mõne pildi äkki saan lisada.Võimendi ise tundub selline 15 või rohkem aastat vana olevat.

Comment

Laialilammutamine ei toonud asjasse selgust,primaarmähise takistus on lõpmatu ja sellele ei pääse kuidagi ligi ja ümbermähkimine tundub ka väga keeruline.Kas keegi oskaks öelda mis trafo tuleks sinna asemele panna,mis pingega ja mis võimsusega?

Comment

Uus trafo ei pea ilmtingimata toroid olema, kui sees ruumi on võib ka mõne pingetelt sobiva tavalise trafoga asendada.Ja kes teab mis seal sees veel viltu võib olla,sest üldjuhul trafo ilma põhjuseta maha ei põle.

Comment

Mingi suvalise trafo vb isegi leiaks aga vaja oleks keskväljavõttega,või ei oma see tähtsust?.Katsetamise jaoks ei pea ta küll väga võimas olema aga pinge peaks ikkagi vast õige olema.Kas 60 volti on sellise võimsuse puhul reaalne?

Comment

Originally posted by soldat@Mar 4 2006, 17:11
              Kas 60 volti on sellise võimsuse puhul reaalne?
              2*30V peaks olema tõesti.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Suured tänud,eks ma otsin endale kõigepealt mingi nõrgema 60 voldise trafo,või mähin ise millegist ümber .Katsetamiseks pole vaja võimast,kui asi siiski töötab eks ma vb ostan tevalost selle 750VA toroidi.See pole küll üldse odav aga eks edu nõuab ohvreid.

Comment

Asi väärib küünlaid! Trafo peaks tal olema 500W ja toitepinge peale alaldit +/-45V
                  Võimendi iseenesest hea tööloom.Kui sa selle niisama said siis pole ca 1000EEK-i mingi väljaminek.Selle raha eest oled saanud hea asja.

Muidugi enne kui pingestama hakkad kontrolli lõpud ja toitelüüdid ning alaldid üle.
                  Ükskord on mul olnud juhust remontida ühte Yamaha võimu mis oli äikselaksu saanud ja lõputrafo oli katkestuses just primaaris, tahma ega kõrbejälgi ei pruugi alati olla- õnneks ülejäänu oli terve
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Lükkasin asjale taha 2x28 volti ja võttis täitsa vedu.Alguses parem kanal ei tahtnud elumärke näidata aga väike koputus relee peale pani ka selle tööle.
                    Sain ühe 240 vatise trafo katsetamiseks ja tundub et asi on täiesti töökorras,ei tea mis põhjusel eelmine trafo üles ütles. Küllap ma leian kuskilt mõne võimsama trafo kah.Tänud abi eest igatahes.

Comment

Tevalo on trafo jaoks tore koht küll - võid kindel olla et saad kvaliteetse asja. Samas pole see mitte kõige odavam koht. Võid proovida seda trafot ka Eestist kohapealt saada - tellida sulle vajaliku asja. Kui firma nime õieti mäletan siis oli ta Saloin (vabandan ette kui valesti). Tellisin sealt oma võimule trafo - oh imet töötab.
                      Mingi variant oleks sul vaadata ka Vellemani kataloogi - esindavad Tevalo ja Ronex (ise kasutan viimast).

Comment

Üks küsimus tekkis seoses võimendi võimsuse arvutamisega.Mitmes kohas on kirjas et toitepinge tuleb korrutada 0,7'ga siis tõsta ruutu ja jagada oomide arvuga.Mulle on jäänud arusaamatuks kas toitepingeks lugeda trafost tulevat vahelduvvoolu või siis juba alaldatud pinget mis on mõnevõrra kõrgem?

Comment

Originally posted by soldat@Mar 6 2006, 23:01
                          Üks küsimus tekkis seoses võimendi võimsuse arvutamisega.Mitmes kohas on kirjas et toitepinge tuleb korrutada 0,7'ga siis tõsta ruutu ja jagada oomide arvuga.Mulle on jäänud arusaamatuks kas toitepingeks lugeda trafost tulevat vahelduvvoolu või siis juba alaldatud pinget mis on mõnevõrra kõrgem?
                          Kui trafost, siis lahutad 3-4, tõstad ruutu ja jagad koormusega, tegelik võimsus võib kehvem olla aga rohkem kindlasti mitte.
                          Kui alaldatud, siis lahutad 6-7, korrutad 0,7, tõstad ruutu ja jagad koormusega.

Comment

ja see on siis koguvõimsus või 1 kanali kohta?Tegu on pmst kahe eraldiseisva monokanaliga võimendiga.

Comment

Originally posted by soldat@Mar 7 2006, 12:01
                              ja see on siis koguvõimsus või 1 kanali kohta?Tegu on pmst kahe eraldiseisva monokanaliga võimendiga.
                              Võimendi võimsuse ligikaudne arvutus sõltuvalt toitepingest, stereovõimu korral peab toiteplokk võimsam olema, et sama tulemust saada.

Comment

Working...
                              X