Sain endale tuttava käest katkise lõppvõimendi.Kruvisin siis asja lahti ja avastasin et trafo ei anna mingisugust pinget,samas võrgupinge läheb trafole peale.Trafo on ise mingisse vaiku valatud aga välimuse järgi on tegu toroidtrafoga ja asi kaalub ligi 5 kilo. Trafo väljundpoolest tuleb välja kolm juhet,üks must ja kaks kollast.Need kaks kollast jooksevad läbi skeemi alaldisse aga see must tundub olevat midagi muud.Internetis infot otsides jõudsin järeldusele et must juhe võib olla nn center tap mida võimenditrafode juures kasutatakse. Arvatavasti tuleks osta uus trafo aga ma isegi ei kujuta ette mis pingega võiks tegu olla,alaldiskeemi kaitsmete juures on märgitud 10A 60V aga selle järgi ei saa vast midagi veel otsustada.Kas keegi oskab öelda mis on võimendi toite tüüpiline pinge kui sellise asja on üldse olemas.Tevalost toiteid vaadates leidsin ka toroidtrafosid igasugustele pingetele ja võimsustele.Seal olid kõik nt. 2x30 V jne.Kas tegu võiks olla mingi sellise trafoga?30-0-30 ehk siis otstelt 60 V ja läbi keskmise 30 V.Või olen ma millegist valesti aru saanud?
Võimendi ise on 2x120 vatti RMS ja ma hea meelega teeks ta korda,sellist asja annab täiesti kasutada.
Võimendi ise on 2x120 vatti RMS ja ma hea meelega teeks ta korda,sellist asja annab täiesti kasutada.
Comment