Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

rõngassüdamik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

rõngassüdamik

Probleem siis selline,et panin sellele http://sound.westhost.com/project89.htm impulsstoitekale suht piraka ferriidist rõngassüdamiku.Pikkus on südamikul 6,5 cm,laius 1,2 cm ja kõrgus 1,5 cm.Primaarmähise kerisin 4 tiiru,väljavõte ja samapidi neli tiiru.Mähise panin (primaarile) viiekordselt ja umbes 1 mm läbimõõdused traadid.Sekundaari sama jäme mähis kahekordselt ja 11 tiiru.Mõtlesin,et nüüd peaks asi tublisti ampreid andma ja väljundpinge peaks ka ike seal üle +-40 voldi olema(enne oli tavaline pisike at toiteka trafo keritud).Aga kui panin 48 v 100w pirni nt maa ja + külge,siis langes pinge 30 voldile.Milles võiks jama olla,et ta veel lahjem on,kui varem.Ma oletan,et äkki tuleks siis primaarmähis lühem panna we.ma panin transsideks sinna siis irfz44n ja need ju tükk 50A 150W ja need seal topelt.Seega peaks ju teoreetiliselt saama suurema trafo korral umbes 100A 12 voldilt tarbida.Kui viga ongi selles,et mähis liialt pikk,kui palju ma siis maha kerima peaks...Kas kakuksin terve tiiru maha.....OK ootan tarka nõu..
    otsija

kontrolli,kas kerisid õigesti.skeemis on mähiste algus punktiga märgitud ja seda tuleb jälgida.
    tavaliselt keritakse sellised mähised kohe kahe traadiga.

Comment

Originally posted by kreeklane@Mar 7 2006, 19:28
      kontrolli,kas kerisid õigesti.skeemis on mähiste algus punktiga märgitud ja seda tuleb jälgida.
      tavaliselt keritakse sellised mähised kohe kahe traadiga.
      Peaks olema küll õieti.Kõigepealt kerisin ühe poole ära primaarist,siis väljavõte ja samatpidi edasi teinegi pool.sekundaari kerisin vastassuunaliselt peale.Ma arvan,et see sai õieti...
      otsija

Comment

Mis mõõdud on rõngassüdamikul pikkus, laius , kõrgus. Milline on südamiku magnetiline läbitavus. Suurtel vooludel küllastub südamik ära, siis kütad aint lühisega transse välja ei tule suurt midagi. Trafo arvutusi materjalist ja mõõtudest sõltuvalt leidsin saksa audiofoorumist. Seal vaidlesid E- südamiku ja rõngassüdamiku pooldajad. Postitused nagu diplomiprojektid valemeid ja tõestusi täis.

Comment

Originally posted by orav@Mar 7 2006, 21:00
          Mis mõõdud on rõngassüdamikul pikkus, laius , kõrgus. Milline on südamiku magnetiline läbitavus. Suurtel vooludel küllastub südamik ära, siis kütad aint lühisega transse välja ei tule suurt midagi. Trafo arvutusi materjalist ja mõõtudest sõltuvalt leidsin saksa audiofoorumist. Seal vaidlesid E- südamiku ja rõngassüdamiku pooldajad. Postitused nagu diplomiprojektid valemeid ja tõestusi täis.
          mainisin eespool,et pikkus 65mm ,kõrgus 15mm, laius 12mm.Magnetilisi omadusi jms ei tea ostsin selle drosseli tiigi elektroonikast miskit 30 või 35 eeq eest.ma oletan,et ta ei küllastunud,sest ma testisin seda at toitekaga(10A max) ja kui see küllastumine lühist tekitab,siis oleks pidanud pildi kotti toide viskama(hakkab plõgisema) ja radikas oli ka täiesti külm...
          otsija

Comment

Sel südamikul arvatavasti valed parameetrid, Tiigis müüdavate südamike kohta pole neil ju mingit infot, isegi marki pole neil suurematel teada, arvata on, et mingi suurema tüübinumbriga, sel magnetilised näitajad ei sobi selle projekti teostamiseks. Proovi mingi HM-2000 näit. 45/28/12 südamikuga katsetada, või vaata Elfa kataloogist, seal 58-726-27 tootenumbrit kandev südamik peaks ka sobima.Kui kõrge sagedusega Sul muundamine üldse toimub?

Comment

Originally posted by xilinx@Mar 8 2006, 10:07
              Sel südamikul arvatavasti valed parameetrid, Tiigis müüdavate südamike kohta pole neil ju mingit infot, isegi marki pole neil suurematel teada, arvata on, et mingi suurema tüübinumbriga, sel magnetilised näitajad ei sobi selle projekti teostamiseks. Proovi mingi HM-2000 näit. 45/28/12 südamikuga katsetada, või vaata Elfa kataloogist, seal 58-726-27 tootenumbrit kandev südamik peaks ka sobima.Kui kõrge sagedusega Sul muundamine üldse toimub?
              Tartu kandist on ainult võimalus midagi soetada ja sedagi harva.Tevalos on igavesti kirvehinnaga need südamikud,et ei tule mõttessegi sealt osta.Tiigis oli ka mingi pisem südamik.See ka siis ei sobi arvatavasti jh.Ma kerin sellelt südamikult mingi pool tiiru maha,kui viitsimist sellega tegelda on äkki siis muutub miskit.
              otsija

Comment

Rõngassüdamikul K40x25x11 tähendavad need numbrid mõõtusid. Esimene välisläbimõõtu, teine siseläbimõõtu, kolmas kõrgust. Selliselt mõõdetakse nii venes kui läänes. Tähis 2000HH tähendab materjali magnetilist läbitavust(see on ainus, mis vene toodangul rõnga peal kirjas on). Pane rõngad K40x25x11 2000HH 2 tk teineteise peale ja liimi kinni. Ja siis 4+4 keerdu. Sai kaa kunagi Tartust rõngaid ostetud, olid ilma tähistuseta. Suuremal(100x60x15) sain induktiivsuse ära mõõta ja läbitavuseks 1000. Väiksemal(65x40x9)läbitavuseks mingi 20, ju oli kõrgsageduslik. Ei saa üle kaa mõõta , endal mõõtjat pole.

Comment

Unustasin kirjutada , et mul oli väljundvõimsus 100W mitte 1,2kW nagu Sa soovid. Pinge langemise üks põhjus on AT toiteplokk ise. Tõsta pinge 13,6V-ni ja pane aku järgi, siis jätkub katsetamiseks voolu kahh. See et koormusega väljundpinge langeb mingi 2-3V on normaalne. Tõsta sellevõrra väljundpinget ( et max koormusel oleks normis)ja hoia tagasisideahelaga vajalikul väärtusel.

Comment

mähise jämedus võib samaks siis jääda või.Ahjaa seda,et ma võtsin nii pool ringi maha ja nüüd on asi juba parem.100w 48v pirniga jäi nüüd pingeks umbes 38 volti.9,5 keeruga ta sinnakanti vist jääma peakski.Jama selles,et dioodisild andis nüüd otsad(põles lühisesse). Ma kasutasin mingi pesumasina seest saadud suht pirakat dioodisilda.OK see selleks nüüd on ta laip.....Millise dioodisilla ma sinna toppima peaksin.Ma oletan,et peaks kannatama ca 10A 200v ja peaks veel saama talle korraliku jahutuse panna,sest nagu selgus eraldab dioodisild päris tublisti soojust selliste sageduste juures.
                    otsija

Comment

Ei eraldu midagi suurt soojushulka, kui kasutad õigeid dioode, see suur dioodsild küll sinna nüüd ei sobinud kui see polnud jus mõnest impulstoitekast välja võetud. Ma hiljuti ehitasin sarnase toiteka, ainult et transidena kasutasin IRF3205, Modulaatro kivi oli SG2524, Alaldus sillad olid 30ETH06. Alguses panin puuse negatiivse tagasisidega see keeldus töötamast. Tegin muudatuse ja asi hakkas idealselt toimima, Trahvo oli 2 arvuti toiteka seest võetud trafo südamikud mis olid põletamise teel lahti tehtud. Transid ja dioodid läksid kõik P1 radika alla. Korra suutsin 1 transi maha põletada aga see oli seotud sellega et liiga väikese takistuse tõttu generaatoris jäi see seisma ja trans jäi sisse. Testides palju kätte saada on võimalik sealt siis 250W ATX enlight toitekas andis otsad selle käigus.skeem oli kah palju lihtsam. Trykkplaati saab ka kasutada aga siis tuleb rajad jämeda traadi ja suure hulga tinaga yle joota. Ps see "Simplified Version of Switching Supply" küll nyyd korralikult ei tööta, ma naq ei näe tagasisidet. Igatahes kui sydamikust huvitatud siis võin anda välise diameetriga 5cm, sisemine diameeter 3,5cm ja kõrgus 2cm sydamiku, ise testisin ka sellega töötas sama hästi.
                      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

tevalos neid dioode ei olnud..Ma arvan ka,et see dioodisild oli sobimatu,sest töötas originaalis 50 Hz peal.Peaks vist tevalost küsima vastavatele parameetritele dioode.
                        otsija

Comment

Ee küsi hoopis Narva mnt. kauplusest Atro, seal olid mingid sellised-KD2995 (VIST, löö või maha aga nende täpne mark ei meenu hetkel, niipalju veel, et nad on oranzi värvi, pealtpoolt ning sellele trükitud seesama tüübinumber, kujult meenutavad tabletti, nii umbes- ---O---, näeb ta välja. oli vist 30A-ne ja kõrgsageduslik diood, sobilik kasutamiseks impulsikas, kui piisab 10A siis on ka KD213, see on minu mäletamist mööda 8 eeku Atros, ja see võimsam oli !jälle vist! 30 krooni/tk, täpselt ei tea kuna pole sinna juba möödunud Nov. sattunud.

Comment

ok kui millalgi sinnakanti satun hüppan läbi...Aga kas nendel dioodidel siis jahutusele keeramis võimalus on we.Ma ei usu,et ta jahedaks jääb,kui 10A laks taga on...
                            otsija

Comment

Working...
                            X