Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tühijooksukaod

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tühijooksukaod

    On kellelgi kogemusi 50Hz muundussagedusega UPSidega. Või lihtsalt võimaste 50HZ muunduritega. Mõtlen selliseid , milledel väljundis trafokolakas on. Kuna vool käib alajaamast välja just siis kui teda kõigil vaja on, oleks vaja üks muundur teha. Autoaku ja kandelamp kaenlas kaa majapidi ringi käia ei viitsi. Kuna 1,2kWA toroidsüdamik on olemas ja garaasinurgas ruumi kaa leiaks, mõtlesin 1kW muunduri tegemisest. Palju sellisel tühijooksukaod võivad olla. Ei tahaks , et paljalt trafosüdamiku ümbermagneetimise peale akust 10A tiritakse. 12V akut mõtlen. On kellelgi kogemusi, ideid või asjalikku sõimu-- andke teada.

    #2
    No 12V jääb vist ikkagi lahjaks, amperraas saab liiga suur olema.Seda oleks hea võrrelda sama võimsa ups-iga, et kui võimas akupatarei seal sees käib.Internetist peaks vist infot leidma.

    Comment


      #3
      1000 W / 12 V = 83,333 A

      päris vinge vool juba 100% kasuteguri korral. Rääkimata siis veel tegelikust muundurist, mille kasutegur on märksa madalam. Seetõttu pole just 12V hea mõte, parem juba 48V vms.

      Comment


        #4
        Mäletan, et kõigis võimsamates UPSides olid 12V akud järjestikku ühendatud. Kes tarbis 24V, kes 48V. Ühe akuga ei mängi vist tõesti välja.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          Aku on mul tõepoolest 24V mõeldud-- mahutavused kaa suuremad. Suurtel tänapäevastel jõutrafodel on rauaskadu kuskil 1%. Toites trafot kandilise (mitte siinus) pingega peaks kaod veel suuremad olema.

          Comment


            #6
            Kui PWMi abil 50Hz siinust genereerid siis ei usu et tyhijooks suur on. Ja kasuta sillatud võimendit, seega jookseb traffosse 24V. Võin skeemi anda kui tahad, osade hind jääb kuskil 100-200 krooni ringi (VA väljakad). Transideks kasuta IRF2305 ja neid kuskil 20tk kokku. Kõige lihtsam muidugi oleks PICiga millel 2 PWM väljundid. Aga kui softis käva käsi pole siis saab ka rauas.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

            Comment

            Working...
            X