Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ColorFade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    5V puhul ja tavaliste ledide puhul kasuta 250-330ohmist takistit 1/4W

    Comment


      #17
      Jootsin skeemi kokku. Panin prooviks ainult 2 ledi. Vaatasin kolm korda üle, kas on õigesti. PNP taga olev led ei hakka põlema ja NPN taga olev led põleb koguaeg, milles võib viga olla?

      Comment


        #18
        kas ledid on õigetpidi ? neil on ju polaarsus ka oluline

        Comment


          #19
          Ledide polaarsused on õiget pidi, aga tekkis küsimus, kumma jala otsa tuleks siis tak panna, kuna skeemil on see millegi pärast - poolel?

          Comment


            #20
            Pmst vahet ei ole kus poolel LED-il eeltakk on, tähtis on see, et ta seal OLEKS.
            Jupid kontrollisid üle, enne kui kokku jootsid? Ka uued detailid võivad jamada.
            Samuti soovitan kogu asja üle kontrollida, skeem küllaltki kirju, vead võivad sisse sattuda. Asja panid kokku makettplaadile või kohe trükkplaadile?

            Comment


              #21
              Soovitaksin veel kord kontrollida üle op-võimendite koivad ning ühendused. Kui need on õigesti, peab ühe väljundi pingenivoo ühtlaselt kõikuma (see, millega tüüritakse transistore), teise oma hüppeliselt.
              Kuna endal olid jupid käepärast ning aega oli ka, panin huvi pärast peale oma eelmist postitust lülituse kokku klemmplaadil. 30 uF asendasin selle puudumisel 4,7 uF, toitepinge 9 voldiga ning LM324 LM258-ga. Töötas probleemideta.

              Jõudu
              Öeldakse: "Esialgsed operatsioonilised testid olid ebaveenvad..."
              Seejuures mõeldakse: "Pauk käis, kui sisse lülitasime..."

              Comment


                #22
                Kaua aega läks, aga asja sai. Vahepeal ei olnud aega sellega tegelda ja lõpuks viisin asjatundja juurde. Ta vaatas kõik üle ja ühtegi viga ei leidnud, kõik jubinad olid ka terved. Lõpuks tuli välja, et skeem tuli puhtaks pesta lihtsalt. Ma tinutasin mingi vene aegse tinaga, millel oli mingi plöga sees.

                Comment


                  #23
                  Nüüd asi nii, et panin kõik kaheksa ledi külge ja tuli jälle üks probleem. Kaks rohelist ledi ei lähe korralikult põlema, vaid korraks nagu pilguvad. Ülejäänud kuus ledi põlevad ilusasti.

                  Tegin videod, et paremini aru saaks. Ledid on juba kahjuks pleksi sisse pandud. Ledid on nelja kaupa, kahe rohelise vahel on kaks punast.RPPR
                  http://one.fsphost.com/krait/
                  Homme ehk üritan paremaid videosid teha, sest arvan, et minu jutust ja videodest ei saa midagi aru.

                  Comment


                    #24
                    olles seda videot vaadanud võiks arvata, et nende põlema minemis ja kustumis tsükkel on liiga lühike. kuna ledidel on erinev karakteristika, siis tuleks sul proovida, kas sama jama on ka teiste ledidega (mis selle rohelise asemele paned). kui jah, siis võid proovida ka transi vahetust.

                    Comment


                      #25
                      Need lühikese tsükkliga ledid panin teise transistori alla(nii, et BC327 roh.ledid panin BC337 alla ja vastupidi). Ei muutunud midagi, kui ültse pidigi muutuma, üks uus video. Leidsin ühe ledi ainult millega proovisin rohelisi asendada, aga see ei hakanud üldse põlema, ei saanud nii palju volte äkki, muidu on töökorras.

                      Kuidagi seda roheliste tsüklit pikendada ei saa, või on ainuke võimalus ainult uued osta ja loota, et parema karakteristikaga :P. Või on transistorites viga.

                      Comment

                      Working...
                      X