Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafode andmed?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Trafode andmed?

nii on võimalik saad sellised traate 1,2mm 1,8mm ja 2,1mm millist eeilistada? või võtta see kõige jämedam traat ja kasutada kahte trafot et 2x28v saada?(õhtupoole mõõdan ära poolil oleva vaba ruumi.
    Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

kasuta võimalusel ühte trafot, siis ei teki toiteülgade erineval koormamisel väljundis nii suurt õlgade erinevust. küll aga võid kasutada kummagi kanali jaoks eraldi toitetrafot, et saavutada suuremat võimsust. traadi ristlõike valid voolust sõltuvalt. 170VA/56V~3A, selle järgi. jämedama traadiga on muidugi pingelang väiksem ja trafot köetakse tiba vähem. paraku ruum paneb piirid ette.
      mähised keri topelttraadiga: üks traat ühe, teine teise õla jaoks, nii saad võrdsed mähised. kui kõigepealt ühe kerid ja siis teise, siis tühijooks võib neil sama olla, aga koormamisel on pealmise mähise takistus suurem ja pingelang samuti
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

no kerisin ära juba aga ega topelt traati poleks saanud panna kuna tekkis probleeme sellegi vahele ära pakkimisega(1,8mm) 54 ringi tehtud ja töpselt läks ära. panin kokku plekke ei jõudnud kõiki vahele suruda käte jõuga(4tk jäi üle) panin voolu ka järgi pinises nii et kole vaatasin plekid üle selgus et 1 I plekk oli rohkem saanud võtsin ära, aga kui voolu järgi pain siis käis algul plõks(nagu kuskil oleks 220 juhtmed tuimalt kokkupandud hetkeks) siis jäi pininat veel aga poole vaiksemalt pinge oli 30v(koormust polnud). ma arvan et viga plekkides kuna seal mõned puudu ju(4tk) kui need vahele olen ära surunud ja ikka piniseb siis võib mähise viga olla aga algul vaatan mida saab plekkidega teha. aga kas see 1,8mm traat suudan 170/28v~6A (pinge langeb natuke) välja anda?

Comment

loe plekid kokku ja jaga võimsus plekikihtide arvuga ja nüüd vaata palju võimsust sa trafosse tagasi panematta jätsid...
          trafo piniseb seepärast, et plekid vibreerivad. plekid on seepärast tehasetrafodel kammitsatega koos või siis kinni lakitud.
          1,8 ruudusest traadist läheb 6A läbi küll, iseasi, kui suur see pingelang tuleb. kui sul traadi läbimõõt on 1,8mm, siis mähkisid tiba vale asjaga, see nagu kahuriga kärbse tapmine

Comment

pingutasin natuke üle jah (1.8mm traat ja ristläbilõige on~2,5mm2) eks lähen siis riski peale ja üritan kahe trafoga saada 2x28v (kui vaja siis kerin mõne keeru maha et pinge ühtlustuks aga seda võrdlemist tuleb teha koormuse all? kui jah kas siis 2 1kw-st triikrauda sobiksid?). eks ma surun need viimased plekid ka sinna vahele ära ja loodan et olukord paraneb.(kui lakiga plekke kokkuteha kas siis sobib kõigetavalisem lakk ka we?(mul puidu oma praega aind].

Comment

võrrelda võid ka ilma koormusetta. üks trafo on ka seepärast parem, et sellega ei teki kerimise erinevusi. trafod, eriti vene omad ei kipu päris identsed olema ja sealt tekib veel omakorda õlgade erinevus. ma soovitan kerida teine trafo peenema traadiga ja paarismähisena. ilusa keerd-keeru kõrvale kerimisega peaks sinna avasse 2x28V ära kah mahtuma. milleks sul just 2x28V vaja on? pigem keri natuke madalam pinge, aga paarismähisega. pärast võid pigem 2 identset trafot rööpi kokku ühendada

Comment

pinge 2x28v sellepärast et peale kondesid tuleb +-40v mis sobib ideaalselt paljude võimu skeemida toitmiseks. aga kui jäme peaks olema traat kui teha 2x28v ühelt trafolt?(palju peaks olema siis traadi ristlõige et ta 170/56~3A välja kannataks?) trafod on natuke erinevad jah kuna ühele on peale märgitud mähiste keerdude arv ja jämedus teisel aga oli aind nimi peal. kas kerin siis selle teise trafo nii et mahuks ära 2x28v ja siis mähin selle eelmise ümber ka 2x28v?

Comment

http://fotoalbum.ee/photos/wer1/sets/381083/ siin 3 pilti trafost ka mis veel mähkimatta(viimased 3 pilti). mis võib olla minimaalne traadi rist-läbilõige pindala millega mähkida 2x28v mähisedid et ta kannataks 3A?

Comment

Nii asi on niiakugel, et mähised on paigas ja töötavad . aga tekkis küsimus kuidas ma need viimased plekid sinna vahele surun? ei õnnestunud kuidagi neid enam jõuga suruda vaid oleks pidanud kasutama haamrit, mida ma muidugi ei teinud.
                    Mõned pildid ka http://fotoalbum.ee/photos/wer1/sets/381083/?page=2

Comment

mina olen viimased plekid keskele pannud, nii on vähe lihtsam. tihtipeale jääbki 1 kiht vähem, kuna ei õnnestu seda enam sisse pressida

Comment

kas väiksem takistus trafo väljundil oli suurema pingega või kuidas sellega oli
                        mõõtsin mõlemad väljundid ära

mul üks trafo millelt peaks tulema välja 24v ja 3v
                        Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Working...
                        X