Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Laseri moodul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Laseri moodul

    Mõtlesin, et teex kah endale väixe peeglite ja kõvakettaga väixe laseri asjanduse . Ja ma arvan, et ostax natuke kallima laseri... muidugi sel 1mwpole just suurt vahet aga otsustasin siit ühe osta http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ak&a_...i=VELL_GR341834 aga mis värk on, et võimsam on odavam ja lahjem kallim... et siis milline kõige parem sealt olex.. ja kas kuskilt mingeid taolisi rohelisi lasereid ka müüakse?

    #2
    seda ma ei tea, miks sellised hinnad on, seda võid neilt küsida. küll aga tean, kust saada rohelist laserit. ELFA'st, kust mujalt . neil on suht palju neid lasermooduleid ja valmislasereid jnejnejne. Viska pilk peale kas www.elfa.se või kataloogist.

    Comment


      #3
      Originally posted by bloody-orc@Apr 14 2006, 14:08
      seda ma ei tea, miks sellised hinnad on, seda võid neilt küsida. küll aga tean, kust saada rohelist laserit. ELFA'st, kust mujalt . neil on suht palju neid lasermooduleid ja valmislasereid jnejnejne. Viska pilk peale kas www.elfa.se või kataloogist.
      ELFAs jah on... aga kui hinda vaadata läheb ostuisu küll üle
      ...

      Comment


        #4
        Tevalos on nati odavam: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=615-071
        Kõik mis on üle 3mW, maksab koledasti.
        Roheline laser samuti 1k krooni ringis, tehnoloogiliselt on seda hulga raskem valmistada. Eraldi rohelise laseri mooduleid ma polegi müügil näinud, kui siis ainult tellimisel.

        Comment


          #5
          kui kannatust on siis saab oomipoest selle 155.- eest. Selline küsimus siis veel, et oletame et ostan selle mooduli ja panen ka toite taha. Ega siis midagi ei juhtu kui ma 3V trafo taha panen. Endal on kogemus, et kui ma panin laser pointerile nööp patareide asemel 4,5 v lapiku läx laser kohe läbi.. kuigi pinge oli sama. Või annab midagi vahele ehitada... mul vedeleb üx Amper meeter ka.... äki annab kuidagi seda ka ärakasutada... vms.

          Comment


            #6
            põhimõtteliselt tuleb rakendada enam-vähem sama teooriat nagu LED'idegagi. Seda ei ole mõtet siin kordama hakata, terve nett seda täis. Uuri natuke pinge ja voolu kohta, pinge ja voolu põhjuslikkuse seose kohta, Kirchhoffi ja Oomi seadust ning saad aru, mis ta läbi läks.
            Alustada võid kasvõi siit: http://wiki.tevalo.ee

            Comment


              #7
              Küsi oomipoest toiteallikas laserile kaasa ja lase poes järgi proovida. Laserdioodile tüüreli tegemine nõuab natukene oskust ka, kui sul seda ei ole, pole vist mõtet ennast proovile panna.

              Nööppatareid ei ole kuigi võimsad, laseri töövool tõmbas neil pinge maha ja 4.5V-st võis järele jääda näiteks 3V vms. Oleksid pidanud pinget mõõtma tööolukorras.

              Laserdioodid on võrdlemisi tundlikud staatilise suhtes. Senikaua, kuni need skeemis ei ole, on mõistlik hoida neid tinapaberisse mässituna. Võrdlemisi kergesti lähevad läbi ka võimsamad laserdioodid (ka näiteks 250mW).

              Ülevool hävitab laseri võrdlemisi kergelt, selles ei maksa endale illusiooni luua. Lisaks sõltub koormatavus ka väliskeskkonna temperatuurist, mis ühel temperatuuril on köömes, hävitab teisel laseri täielikult.
              If you think education is expensive, try ignorance.

              Comment


                #8
                RS kataloogis nägin hiljuti 25W IR lasereid, maxsid miski 600 EEK
                ainult et ei tea midas nendega teha oleks, lisaks kõigele vaja neile ehitada impulsgeneraator, mis annaks 40A impulsse. Aga 25W on siiski tase
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                Comment

                Working...
                X