Ei ole just elektroonikaga otseselt seotud,aga kuna siit foorumist vahel ka selliseid otseselt elektriteemasid ka läbi käinud,siis mul tekkis siin täna metsas ringi käies üks küsimus,kui nägin metsa all maas 110kV kõrgepingeliini isolaatoreid(liin mõned sammud eemal ).Sellised suured nagu taldrikud ja siis mingi 7-8 tükki üksteise külge ühendatud.Vaatasin,et olid teised juba päris maa sisse ja rohu alla vajunud.Küllap kunagi Nõukogude ajal vahetud,aga see metall mille külge see isoleeriv materjal(mingi klaas või keraamiline?) kinnitatud on ei ole roostes,selline hall.Et mis metalli või sulamiga tegu on?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Isolaatori metall
Collapse
X
-
Originally posted by tcumen@Apr 15 2006, 20:14
Tegemist ei ole metalliga.Metallid ju kõik elektrijuhid.Isolaatorid on mingit sorti keraamiline materjal.Mida kõrgemale pingele mõeldud, seda puhtam ja kallim.Selle ala spetsialistid oskavad ehk rohkem seletada.
Loe enne küsimus läbi.
... ,aga see metall mille külge see isoleeriv materjal(mingi klaas või keraamiline?) kinnitatud on ei ole roostes,selline hall.Et mis metalli või sulamiga tegu on?
Comment
-
Jah,nende vanade isolaatorite juures,mis maas vedelevad on tõesti kasutatud portselani,aga üleval liini peal on juba klaasist isolaatorid kasutuses.Tegin pildi ka,et paremini seletada,mida ma täpselt mõtlen.Mõtlen ikka seda metalli,kuhu peale need portselan kettad kinnitatud on.Ja need kettad on omavahel ketiks ühendatud,7 tükki reas.Nii saadakse siis üks isolaator kokku.Pildi peal natuke lühem,ju on juppideks löödud.
Isolaator 110 kV
Pilti ei jõudnud väikemaks praegu teha,natuke tülikas vaadata on,aga see eest jälle suurelt silma ees .Aga ikka sama küsimus,äkki teab keegi öelda,mis metalli/sulamiga tegu on?
Comment
-
Originally posted by xilinx@Apr 18 2006, 14:01
Hm! Üks korralik elektroonik võiks ikka natuke teada, kus mida kasutada, kus mitte! Kerisele see kohe kindlasti ei sobi.Kui tervisest natukegi lugu peate!
Comment
-
VilluH: Aitähh,et mu rumalusele tähelepanu juhtisid! Praegu takseerin seda asja ja ei saa ise ka aru,kuidas ma nii valesti küsimust lugesin.
PS. Eks see vanainimese asi on juba nii.Omal veresooned lupjund ja aju rosinaks kuivand, aga pane teisi hurjutama...... Head võidupüha kõigile!
Comment
-
Endal üks sugulane rääkis ka külas käies,et tal ka saunakerisel portselanist isolaatorid.Pidi hea olema.Aga tal need väiksed nn "kannud",need mis 220 V liinil kasutatakse ja vahel neid näha veel ka vanadel telefoniliinidel.
Miks need tervisele kerisel kahjulikud on?Tõesti huvitav,oli endalgi plaanis millalgi ära katsetada,aga kui tõesti tervistkahjustav,siis jääb ära...
Otsime ikka vastust küsimusele,mis metalli/sulamiga tegu
Comment
Comment