Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

teeks värvimuusika seade

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

teeks värvimuusika seade

Tahaks teha värvimuusika seade, mille tingimusteks oleks:
    1) tuled vilguvad muusika taktis ja seda oleks ka võimalik reguleerida: Põhimõte selles, et bassi ajal süttib üks tuli, kõrgematel teine või midagi sellist...
    2) tulesid peaks olema 5-6
    3) oleks hea kui see oleks kahe kanaliga, mõlema kõlli jaoks siis 5-6 tuld. ehk kokku 10-12 tuld
    4) pinget tuledel ei tea , sest ei tea kas kasutada 220V pirne või autotulede omi või on olemas ka spetsiaalsed värvimusa pirnid olemas?

Kas kellelgi on olemas mõnd head skeemi sellise sead kohta, ei pea ju kõigile tingimustele vastama aga enam -vähem. kui on siis andku teada!
    :-/

Mul on üks värvimuusikaseade, töötab vist 12V pirnidega, vilgutab vastavalt madal-kesk-kõrgsagedushelide intensiivsusele. Töötab türistoride abil, nii et peax olema võimalus võimsust ja pinget lisada, kui vaja. Tartus.

Comment

Kui leiad raamatukogudest vanu vene "Radio" ajakirju, saad skeeme terve posu. See oli üksvahe popp teema. Aastad umbes 1982 ja edasi.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui võimsat tahad?
        Kui eriti võimsat 220 V (kuni 1 KW lambid, siisi sellistel on niisuur järelhelendus, et antud otstarbeks ei sobi), siis vaata: http://sound.westhost.com/project62.htm
        Seal on asi modulaarne - eraldi jõuosa ja eraldi madalpinge toitekas ja eraldi värvimuusika (S2L - Sound 2 light)

Comment

Jah suurimaks mureks on hetkel, mis pirne hakata kasutama, olen mõelnud osta halogeenid(pinget ei tea, aga alla 220V vast, kui neid loomulikult müüakse ja veel ka autopirnide peale.Mida asjast arvate või soovitate..... :

Comment

Halogeenid ja ka autolambid on hirmus pika järelhelendusega. Seega mina nende peal ei ehitaks. Kunagi tegin tavaliste valgustuspirnide peal - 220v/40W. Praegu müüakse ka värvilisi - ei pea käsi piiritusevärvidega määrima! Ega needki head ole aga andis efekti küll. Tegelikult oleks huvitav kasutada valgusdioode - neid on tänapäeval igat karva. Kui panna dioodid miski mati klaaskera põhja (või traatide otsa)võiks päris huvitav olla.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

nii on parem teha, kui ostad mingid 100w tavalised pirnid ja siis paned värvi klaasid ette..(siis on seda valgust rohkem näha...nende värvi(40w)pirnidega on kuidagi tuhm)

Comment

Vaata neid linke:
                http://home.maine.rr.com/randylinscott/jan99.html - eriti lihtne, on küll 'meerika 110V pingele aga see pole probleem.

http://geocities.com/mdurller/color_organ.html - keerukam, koos ribafiltritega. Minu arvates parem.

http://www.kolumbus.fi/mikko.esala/diskovalo.pdf - põtrade projekt, juhib 1 lampi ja reageerib vaid 1-le sagedusele (ntx. bassimütsule).

Comment

Mõtlesin ise ka ühe sellise vidina teha. Mida arvate/soovitate: kas oleks effektsem kasutada mitmevärvilisi LED'e või panna igale kanalile omad valgusdioodid?
                  On keegi üldse proovinud LED'e kasutada. Diskol/rave'l jääb selline värk ilmselt lahjaks aga kui kodutarbeks teha, võiks piisav olla ???

Comment

Led'id lähevad väga kalliks - normaalse heleduse jaoks peab olema paarikümnekrooniseid kümmekond. Siis oleks küll normaalne. (Üks sõber jändas nendega ja tulemus tuli pimestav - asi laseb norm heledas toas käeshoides põrandale laigu...).
                    Ikkagi lambid on kõige lihtsam viis. Vältida tuleb halogeene ja muid selliseid - neil jube järelhelendus, sest nende temp' on kõrgem ja asjal võtab aega, et maha jahtuda...
                    Ja kui suuuremate lampidega teed, kasuta igal juhul eelvoolu, muidu külmalt võtab see lamp niipalju voolu(vähemalt 10x rohkem), et põletad skeemi maha...
                    Endal on kogemusi tyrridel tehtud süsteemiga, olid 500W lambid taga(prozhektorid)... Ilma eelvooluta läksid kaitsmed liig tihti ja asi hakkas tapvalt kuumaks tyrridele. (tegin eelpoolnimetatud skeemi järgi jõuosa, siis arvutiga juhtimise). Tuli (mul küll tarkvaraliselt) panna lampidele mingi õrn helendus koguaeg, et ta maha jahtuda väga ei jõuaks.

Comment

Mul pole kodus diskosaali ja seega jäävad prozektorid ära. Kunagi, kui nendega katsetasin, jäi arusaamine et liiga hele.
                      Mõtlesin asja vormistada ekraanina või, veel parem, ümmarguse mati kupli sisse. Mida saaks vaadata. NAgu telekat.

Comment

Mati ekraanina asja olen isegi oma silmaga näind. pisikese ruumi jaox täica hää, suurema saali nurgas oli niru...

Comment

Nojah, eks ekraanilt vaadatavat varianti on vist lihtsam realiseerida arvutiga...
                          Aga sa vist tegid ka masinaga? Kuidas filtrid lahendasid, Fourier analüüs?

Comment

Vs: teeks värvimuusika seade

Olen teinud 5mm LEDidega järele sellist asja http://www.youtube.com/watch?v=HPhm8VTCWpg

Plaanis edasi liikuda natuke ja proovida võimsamaid 10mm valgeid LEDe. Kuna 10mm tahavad palju voolu, siis olen mõtelnud, et oleks mõtekas kasutada tavavoolu 220V.
                            Kuid nagu olen aru saanud, siis TIP31C transistor ei kannata 220V välja. Proovisin ka kodus ühte ette jäänud BUL128A transistorit, aga see ei olnud nii tundlik nagu TIP31C.

Et kas keegi oskab soovitada miskit transistorit, mis oleks sama tundlik või tundlikum kui TIP31C, aga samas kannataks 220V sealt läbi lasta.
                            Leidsin ise küll neid transistoreid, mis 220V jaoks mõeldud, aga ei tea, mis numbrit peaks jälgima, et see suudaks ka LEDe muusikarütmis liigutada.

Tänud juba ette.

Comment

Vs: teeks värvimuusika seade

Pead jälgima võimendustegurit hFE, mida suurem, seda parem.

Comment

Working...
                              X