Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

sünkroondetektor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    sünkroondetektor

    Tere-tere kõigepealt.
    Ühe eelneva teema all oli sünkroondetektoritest juttu, aga arusaamatu on paraku siiani kudas seda ehitada saaks.
    Lugu nimelt selline, et ir led saadab välja mingi sageduse ludina (ilma mingi lisa infota), ir trans (või ka fotodiood) võtab selle vastu, see ludin võimendatakse op-võimu poolt üles ja edasi---. Ongi küsimus, et kuidas "kommuteerida" seda signaali PIC-i sisendisse - et saaks skeemiväljundi 1või 0 (teoorias 5/0 V).
    Idee on teha Pic-le selgeks et kas infrapuna kiir on katkestatud või mitte.

    Idee järgi tore lihtne asi aga just see vahe lüli käib mul hetkel üle mõistuse, arvata on et selleks otstarbeks mingi eraldi kivigi tehtud aga endal kogemused selles osas puuduvad ja ei tia. Pakuti mulle välja faasitaastajaga 4046 kivi varianti aga jäi mulje et see on siiski hoopis teise otstarbega ja siin teeks see asja ainult keerulisemaks.

    #2
    tekib kysimus milleks synkroondetektorit vaja. lased vastuvötja signaaali PICi katkestuse sisendile ja softis kontrollid et kui kaua juba pole bitti tulnud. teatavast ajast loed kiire katkenuks. kui aga esineb oht et vastuvötjale saaabub veel mingi infrapunasignaal ja vaja oma vöörast eraldada, siis kyll oma-vööras tuvastus vajalik.
    olen sellise infrapunatara detektori ehitanud, köik impulsid läksid AVRi katkestuse sisendile, see luges ajastambi ja pani FIFO-sse, siis uuris, kas on ajavahemikke mis vastaks mönele saatesagedusele. systeemis oli kuni 6 erinevat saatesagedust ( NB, sageduste erinevus peab alla 2 jääma muidu kordsed teevad asja keeruliseks ) ja AVRmääras lödvalt ära, millised saadavad, millised mtte.

    Comment


      #3
      Eks ta muidugi on softis niiviisi väänatav. Mul praegu soft on nii kiviaja tasemel (basicus, ülejäänud osa olen ilusti käima saanud).
      On seda basicu all üldse (mõistlik)võimalik teostada?

      Teadupärast pole basic mikrokontratele teab mis õige keel aga algajale siiski mõisteteav.

      Comment


        #4
        Sõltub infrapunatulukese vilgutamise sagedusest, kas basic'uga vead välja või ei vea. Ilma katsetamiseta Sa ilmselt ei pääse.
        If you think education is expensive, try ignorance.

        Comment


          #5
          Ühe teise võrgu sides märkasin, et protokolli tasub panna erisümbol saate alguse ja lõpus, kontrollsumma kah. Sünkroondetektimine oleks vajalik lihtloogikaga skeemis, softiga saab lihtsamalt.
          Samas ELFA pakub kivi,kus sünkroondetektor sees. Optoseadmete all oli kuskil. Külge küis IR saatediood, vastuvõtja oli sisemine.
          Võiks sobida kiire katkemise mitte-softiliseks detektoriks.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment

          Working...
          X