Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pesumasina programmkell

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    pesumasina programmkell

    viga selline et mingi kohapealt enam edasi ei tiksu ja kogu programm seisab(mootoriga kell).Kas keegi on kella laiali ka lammutand ja pärast töötavalt kokku saand,kas on üldse mõtet sellega jännata.Lihtsam võibolla uus osta?
    ja kas neid kuskil tellida ka saab või ainult parandusest
    tegu muidu Whirpooli pealtlaetava masinaga

    #2
    Olen lammutanud laiali ära puhastanud, rajad kokku teinud uuesti teh.vaseliiniga ja töötab suvilas siiani (möödas sellest umbes 2aastat). Klemmistik ja sisu oli kõik ära tahmand. yhes kohas oli see hõbekontakt ära kärsand, sinna jootsin lihtsalt prooviks peale tina ja töötab siiani seegi.

    Comment


      #3
      ma ka suvilas olevat pesumasinat korra pidand restaureerima. Kontaktid olid sel kenad aga hambumisega oli jama. Tal nimelt mootor vedas ringi poolt plokki neid rõngaid otse ja vastavalt vajadusele tõmmati siis teine pool plokist ka hambumisse. Pidevalt ringi käib plokk oli siis see pesutsükli korduv osa, ülejäänud tuli teiselt plokilt. Lihtsalt esimesel üks kontakt lülitas sisse mingiks sektoriks elektromagneti, mis siis selle võrra iga ringiga vedas natuke seda teist osa edasi. See mehaanika oli seal kuivaks jäänud ja magnet ei jõudnud asja hambumisse tõmmata. Natuke puhastamist ja paar tilka õli ja käib siiani.

      Comment


        #4
        Endal juhtus selline asi et kella korpus oli lihtsalt lambist puru läinud ja kiilus mootori kinni. Pisut teipi ja asi korras.

        Edit: tellida on kirves, ~1k küsitakse.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

        Comment


          #5
          Originally posted by Elukaz@Apr 22 2006, 22:59
          Endal juhtus selline asi et kella korpus oli lihtsalt lambist puru läinud ja kiilus mootori kinni. Pisut teipi ja asi korras.

          Edit: tellida on kirves, ~1k küsitakse.
          mnjah,kui ikka kilo ringis maksab siis peab asja lammutma hakkama

          Comment


            #6
            Use pic & BTB24
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

            Comment


              #7
              No nii . Niipalju on nüüd selgunud et programmkella viga ei ole. Sai uus kell tellitud ja külge pandud aga tulemus sama (vana õieti kokkupanemisest ei tulnd midagi välja).Pildil http://www.album.ee/?o=291709755 näidatud asendis jääb kogu programm seisma.Keerad naksu edasi ,tõõtab jälle.Tunne nagu oleks see moment kui lastakse eelloputusvesi masinast välja.Täpsemalt toimub asi nii et kella nupp teeb momendiks ühe kiirema edasimineku (kui tatavaliselt käib) ,lülitab veepumba järgi(see töötab umbes sekundi murdosa) ja programm seisab.Tõenäoliselt tahetakse vesi välja lasta aga midagi ei meeldi.
              Pumba võtsin laiali,kõik on puhas,samuti äravoolu torud jne.Lasen otse mootorile pinge-kõik töötab korralikult.Mõistus otsas
              Tegin sisemusest ka mõned pildid ehk abiks http://www.album.ee/?o=316977319. Äkki on viga selles elektroonika plokis mis on piltidel,mis selle ülessandeks üldse on oleks huvitav teada.Seal mingi protsessori moodi kivi peal,relee ja väljatrans(mis tundub ka korras olevat).
              Ja see must ümmargune jurakas pildil on vist mingi mahuandur mitme kontaktiga mis mõõdab vee taset vist,äkki selles probleem

              Palju küsimusi ,mis teha. Äkki oskab keegi midagi asjalikku õelda

              Comment


                #8
                kui sa peale peatumist nõksu edasi keerad,kas siis peseb kogu tsükli lõppuni?või jääb veel kuskil seisma?

                Comment


                  #9
                  Tundub et võib õlle lahti teha. Viga leitud.Umbes oli hoopis äravoolu toru ja kanalisatsiooni toru vahel olev rõhutasandi http://www.album.ee/?o=291717790 (kui seda nii saab nimetada).Saatuslikuks sai 10 sendine koos muu sodiga mis läbi pumaba lipsas ja ristipõiki äravoolu kinni pani Seda ei osand küll oodata et sellised asjad ka pumbast läbi lähevad.

                  Comment


                    #10
                    osadel masinatel on kummilabadega tsentrifugaalpump ja usu, sealt lähevad palju suuremadki asjad läbi. ise ehitasin ühele masinale sellise peale, kuna originaal oli vist mingite tahkete osiste tõttu lepingu lõpetanud
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment

                    Working...
                    X