Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vene toroid trafo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vene toroid trafo

    Mul siin üks trafo aga ma ei tea kus kohast tal 220v sisse läheb ja kust sekundaar välja tuleb.Ainuke asi mis selle trafo peale on kirjutatud on TCT-143 ja tal on eraldi välja toodud need klemmid ja neid on siin 24,kõik ei ole muidugi kasutusel.Oleks hädasti teada vaja,sest ta mõõtude poolest peaks umbes 300VA trafo olema ja mul plaanis võim ehitada.Seda asja vaatasin juba ,et milline juhe kõige lähemal südamikule on,et see sealt siis läheb 220v sisse,aga see ei andnud eriti tulemusi,sest need juhtme kõik enamvähem ühekaugusel :-[.

    #2
    Uurisin oma raamatutest ja TCT-143 andmeid ei leidnud. Kõrvutades teiste sarnaste vene trafodega peaks 143 tähendama võimsust, seega on küsitav kas ta annab ikka 300W välja. Harilikult on primaarmähis, kui üks peenemaid mähisetraate,jah kõige alumine kuid otsima peaksid primaari(võib koosneda ka mitmest mähisest) ikkagi testriga ja takistuse järgi ja mis on üks suuremaid. Anna siis kõige suurema takistusega mähisele 220v (kui neid on mitu, siis pane nad esialgu lühiajaliselt järjestikku ja jälgi siis trafo käitumist, sest kui paned 2 mähist järjestikku siis võib tekkida olukord kus keerdude suunad võivad osutuda vastusuunalisteks ja siis töötab üks mähis teise vastu.

    Comment


      #3
      Tänan velts,et sa aitasid ma leidsin vist primaar mähise üles

      Comment


        #4
        Lasin siis 220v sisse ja nüüd siis primaarmähis leitud ja ma mõõtsin testriga sekundaarmähist ja sain väga palju erinevaid volte.Ühest kohast tuli siis 160V ???,teisest 80V ja kolmandast 8V,mitmest kohast tuli ka väiksemaid arve,aga neid ma ei hakka välja kirjutama.Et siis palju see trafo välja annab,sest erinevaid numbreid tuli päris palju :-/

        Comment


          #5
          no sellel trafol on lihtsalt mitu sekundaarmähist, aga kas ta on keskharundiga või ilma muidu see trafo?

          Comment


            #6
            Vot seda ei oskagi õelda,aga mille järgi seda muidu vaadata saab?

            Comment


              #7
              Alati ei pruugi olla mähisel spets väljavõtet. Kasutatakse lihtsalt kahte sarnast mähist. Testriga mõõda esmalt mähiste takistused ja pane kirja. Seejärel pingesta ja mõõda sekundaari pinged. Sarnased mähised saad ühendada järjestikku ja see ühendus ongi keskväljavõtteks. Ühendamise juures on tähtis, et ühe mähise lõpp oleks ühendatud teise mähise algusega, et nad ei hakkaks teineteisele vastu töötama. Kui juhtuski nii, siis vaheta ühe mähise väljaviigud. Mähiseid saab soovitava väljundpinge saamiseks järjestikku kuid koormata saad kõige nõrgema mähise vooluga. Võrdse pingega mähiseid saad ühendada paralleelselt: väljundpinge jääb endiseks aga koormata saad mähiste voolu summaga.

              Comment


                #8
                Tekkis,siis selle sama trafo kohta uus küsimus,et oleks võimendile vaja pinget +-40v,aga trafo ühest sekundaarist tuli 180v ja ühest 80v.Et kuidas oleks võimalik üks sekundaarmähis nii ümber mähkida,et ta annaks seda pinget?

                Comment

                Working...
                X