Tere. üritan teha üpris täpset temperatuuri andurit omale aga kuidagi ei taha õnnestuda. anduriks on KTY82-210 ja mõõtjaks on Attiny26L adc pin8. saan pidevalt väärtuseks 212 ja kui temperatuuri tõsta, siis hakkab see hoopisgi langema ja sedagi väga vähe (tõstan jootekolviga, mis temperatuuri peaks ikka oma paarkend kraadi kindlalt tõstma) ampreid mõõdan 0,42 mA toatemperatuuril ja see langeb 0.39mA peale, kui kolb juurde panna. tahaks ära stabiliseerida mingi kindla koha juurde. KTY datas oin tehtud kõik katsed Icont=1 mA seega mõtlesin, et võiks ju omalgi selline olla. toatempil on takistuseks 2000ohm. pinge on stabiliseeritud 5V ja Aref on Avcc's, mis on samuti 5V. kui ühendasin inputti temperatuurimuutliku takisti, siis see näitas õieti temperatuuri ja muutus ka õigel ajal õigele poole aga see ei kannata äärmuslikke temperatuure ja pole nii lineaarne kui seda on KTY.
projektiks endaks on muidu sauna temperatuuri mõõtmine vaja vedrumehikese asemele. progremiseks kasutan C'd codevision AVR'i. kui vaja, võin ka koodi visata.
tänud tulevase abi eest.
projektiks endaks on muidu sauna temperatuuri mõõtmine vaja vedrumehikese asemele. progremiseks kasutan C'd codevision AVR'i. kui vaja, võin ka koodi visata.
tänud tulevase abi eest.
Comment