Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

    Enne millegi õppima asumist peaks ikka suur huvi olema asja vastu. Lootus, et küll koolis minust kõva elektroonik (remondimees, kes iganes) tehakse, on tihti petlik. Tean paljusid, kes said küll häid hindeid tänu harjumuslikule tuupimisele, aga praktikas jõllitasid õnnetu näoga tundmatuid elukaid plaadi peal. Peale koolitükkide tegemist oli huvitavamatki teha, kui ise millegi kallal pusida (mis sest, et vahel nina tahmane, maja pime ja sulatina varvaste vahel). Kohustuslik osa täidetud, hinded OK ja edasi ainult lõbustused. Nii selgubki varsti peale kooli lõpetamist, et see amet pole ikka üks õige amet.
    viimati muutis kasutaja Padasonic; 02 m 2006, 02:52.
    Harjutamine teeb harjutajaks.

    Comment


      #32
      Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

      Esmalt postitatud martinj poolt
      Aga mis teha siis ,kui elektroonikasuuna lõputöö kirjutaja ei tee transi jalgadel vahet ja ei erista välja ning bipolaartranssi ning osadelele elektroonika (!!!!) magistrantidele on Ohmi ja Kirchhoffi seadused tume maa.

      Niimodi see on...kahjuks
      Martin @ enam ei kommentaari.
      Kuidas krt sellised lollid lõputööni või magistrantuuri jõuavad? Meenutab TPTst hr Kuusi jutukesi lollidest lõputöö kaitsmisel.
      Mina lahkusin (3. kursuselt vist) TPTst 4-5 aastat tagasi, tegutsen nüüd väga elektroonika-kaugel alal, aga ohm ja kirchoff on endiselt peas...

      TPTs oli igatahes eriaala ainetest mitte arusaamine õppekavva sisse planeeritud: eriala-ainetes ntx eeldati (eriti hr Pitsner), et kogu matemaatika + veel matemaatikat, mis kavva ei kuulunudki, on tema loengusse tulles selge
      Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

      Comment


        #33
        Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

        Esmalt postitatud martinj poolt
        elektroonikasuuna lõputöö kirjutaja ei tee transi jalgadel vahet ja ei erista välja ning bipolaartranssi ning osadelele elektroonika (!!!!) magistrantidele on Ohmi ja Kirchhoffi seadused tume maa.........Niimodi see on...kahjuks
        Sovjetiajal oli plaan, et nii ja niipalju peab kooli lõpetama,
        mis siis nüüd on??

        Comment


          #34
          Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

          Esmalt postitatud jassa poolt
          Sovjetiajal oli plaan, et nii ja niipalju peab kooli lõpetama,
          mis siis nüüd on??
          Omal ajal ütles ühikakaaslane, kes just hakkas tippi lõpetama, kuid füüsikad mõlemad olid tegemata sedasi:Nii , tuupisin asja pähe , käisin onu Rusalepa juures ära , sain oma kolme kätte.. Hiljem ku*esin kogu selle füüsika esimese õllega pärast eksamit välja ja olen sama tark kui enne.

          Ehk maakeeli. Suurem osa õpib (või vingerdab muudmoodi ) selleks, et aine ära teha. Aine saab ta tehtud aga kui ta avastab, et praktikas pole sellega midagi peale hakata, siis unustab. Tegelikud teadmised selguvad hiljem alles siis, kui jätta tudeng probleemiga täitsa üksi.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

          Comment


            #35
            Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

            Esmalt postitatud jassa poolt
            Sovjetiajal oli plaan, et nii ja niipalju peab kooli lõpetama,
            mis siis nüüd on??
            Noored mehed, praegune pokazuhha on erinevalt vene ajast oluliselt
            rafineeritum, tollasest sai väheke mõtlev inimene aru ja ei teinud võimalusel
            väljagi. Praegu on kohalik pokazuhha europokazuhha toel jõudsalt arenenud
            ja ignoreerida väga raske.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment


              #36
              Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

              tegelikult mina arvan, et koolis eui peagi kõike järjest selgeks saama. töö õpetab paljuski. koolis tihti ei paku mitmed ained huvi ja nende hulgas võib olla isegi mõni erialaaine. reaalsest vajadusest saab paraku alles aru siis, kui töös seda vaja minema hakkab. ma ütlen ausalt, et mind jättis TPT-s antennide teooria vägagi külmaks. praegu tuleb vahel ikka ennast kiruda, et vähe pingutasin.
              ennist keegi virise matemaatika nõudmiste üle. tegelikult ei tohiks inimene üldse elektrit, elektroonikat vms õppima üldse minna, kui elementaarne matemaati ja füüsika selged ei ole.
              ükski kool ei ole veel kellestki spetsialisti teinud, ilmselt kunagi ei tee ka. spetsialit omab kindlasti suurt kogemuste pagasit ja veel olulisem loogilist mõtlemist ning loovat lähenemist.
              õppige, töötage ja siis näete, kui palju on veel vaja õppida
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #37
                Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                Enamuses nõustun sinuga
                tegelikult ei tohiks inimene üldse elektrit, elektroonikat vms õppima üldse minna, kui elementaarne matemaati ja füüsika selged ei ole.
                Sellega ma päris ei nõustu, olgugi, et mul endal probleeme selle koha pealt pole. Kui asi ikka sügavat huvi pakub, siis saab ka üle kivide ja kändude vajalikud põhi/eelteadmised. Hullem on asi siis, kui inimene läheb õppima midagi mille vastu tal reaalne huvi puudub.
                ükski kool ei ole veel kellestki spetsialisti teinud, ilmselt kunagi ei tee ka. spetsialit omab kindlasti suurt kogemuste pagasit ja veel olulisem loogilist mõtlemist ning loovat lähenemist.
                Väga õige! Lisaks olen leidnud, et igasugune teadmiste/kogemuste pagas aitab kaasa loogilisele mõtlemisele. Ehk mida rohkem sa tead, seda lihtsam on sul uut omandada.
                õppige, töötage ja siis näete, kui palju on veel vaja õppida
                Okei

                Comment


                  #38
                  Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                  Selline juhus et eelmine kevad siis tulid tööjuurde 2 uut parandajat, 1 oli läinud õppima ilma huvita, ühel oli ka asja vastu huvi , mõlemad olid korraga lõpetanud, aga ainuke erinevus oli see et see kellel huvi oli ja oli natuke ka tegelenud suutis leida lihtsamaid vigu, teisega jäis selline tunne et kas ikka õppisid seda kui väljatransistor on must maa. Mida ma öelda tahan et minuarust on see paber selline asi mis ei näita teadmiste taset, praktika on see mis annab teadmised, ja kui asja vastu huvi pole siis pead kõik pähe tampima aga ega sellega kaugele jõua. Pole vist kyll ytleja selle kohapealt sest pole erialast haridust. Aga lyhidalt teadmistest. ainult et ehitasin 13a esimese vastuvõtja ja 15a esimese saatja, kõrval oli raamat "esimesi katseid raadioelektroonikas" aga yhegi praktikumi lõpptulemus ei jäänud mul skeemis täiustamatta. lõpux ehitasin digikalla, jms. digi seadmeid (16a). ja arenesin, nyyd saan hakkama inseneri kohaga, ja et olla kogu aeg kursis kulutan 90% vabast ajast netis datasheete, skeeme, erialast texsti jms. lugedes või siis kolb käes midagi ehitamas. Ja vahel tekib ikka tunne et oled ajast maas. Elektroonika areneb jube kiirelt. Peab ainult huvi olema, ja tegelikult on palju ka neid 14-15a kes tahaks õppida aga keegi ei õpeta, tegelikult peaks sealt alustama, sest siis selleks ajaks kui eriala õppima läheb on tugev teadmiste põhi all. Ja siis vanad fyysika õpikud tuleks ka neile kätte jagada mitte prygikasti lennutada, v riiulil tolmata lasta, isenesest kui 11 a laps paneb kokku juba digikella K155 seerja kividest ilma skeemita, ainult pinoutid ja mõned teised lihtsad skeemid, siis on tal tulevikku ma arvan. Ma näitex annan ära just sellistele huvilistele kõik mida arvan et mul vaja ei lähe, läinud ammu mu esimene elektroonika raamat mida oli 2 exsemplari, raadiolülitused ja raadioseadmete üxsikosad ka läinud, 2 vene lamp-ossi mille väärtus oli minu jaox 0. õppimiseks aga väga hea (1 veel üle). Pakun et sellise stuffi mille mõni minema viskab panna ikka üles, ja siis keegi huviline toob ära ja viib mõnele sugulasele õppimiseks. Ja vahel võiks ju niisama heategevust kah teha, jätta mõne asja eest 100.- küsimatta ja kinkida mõnele kes asjaga alles alustab. Las tegeleb, parem ikka kui jalutab mööda linna ja mingi seltskonnaga ja on "pilves", ja oleks hea kui mõni õpetab kah, foorum on yx nigel koht natuke ses mõttes et kui näitex naabermajast tuleb "tulevane insener", õhtu sinujuurde, ja näitab midagi mis ei tööta ja ta ei saa aru miks, on seletus kiirem kui oodata foorumi arutelu lõppu. Tean seda enda kogumusest kui tüütasin alguses pidevalt vanaonu, aga vahel oli vaja väga lihtsat asja küsida, ja kui kohe praktikas rakendad siis kinnistub see ka hästi. Ma loodan ka et see pole liiga pikk lugeda, aga ma arvan et asjas on mõte kui alustada ka varemalt kui ülikooli lõpetanud kes lähevad tööle. Ja kusjuukes ma pakun et paljud noored huvilised ei tea mis asi tevalo foorum üldse on. PS kirjavigade eest ei vastuta:P
                  viimati muutis kasutaja murphy; 07 m 2006, 03:01.
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                    Leidsin selle teema kogemata kuid ei saa küll vait enam jääda
                    Ja kusjuures ma pakun et paljud noored huvilised ei tea mis asi tevalo foorum üldse on.
                    Mina näiteks sain sellest kohast siit teada hiljuti(Umbes 6 kuud tagasi) Kuid elektroonikahuviline olen olnud alates 12 eluaastast, kui mulle jäi näppu üks füüsikaõpik, kust ma leidsin raadiovastuvõtja skeemi, see tõõtas ühe lambi peal(trioodi). Sellest ajast peale on mu tuba täitnud igasugune eletroonikakoli, vanasti oli rohkesti lampide peal tõõtavate telkude trükkplaate, nüüd aga mollide ja pc toidete plaadid. Sellest ajast peale on mind kõitnud ka füüsika, setõttu sai ka füüsikaüpikuid igalt poolt endale nihverdatud . Kaua aega tegelesin elektrooniliste seadmete "demonteerimisega" (a' la lõhkumisega ), et näha millest nad koosnevad ja kuidas ehitatud. sellel ajal olin ka vaimustuses lampidest, kuid ühtegi oma skeemi ehitamisest ei osanud unistadagi, isegi vist jagasin ka väheke lampide tõõpõhimõttest. Üheks suureks abiks oli vanemate raamaturiiulist leitud V. Poljakovi raamat "Elektrotehnika praktikum keskkoolile" 1975a. kust sain s...ks inffi takistite, kondede, transistorite ja ka lampide kohta.See raamat on siiani mu laual... Tugevamalt olen tegelenud elektroonikaga viimased 2 aastat, alguses parandasin arvuti monitore(ntx ostsin ühelt vanalt 3 17" flat molli 125 eegu eest, nad olid p...es kuid pärast pikemat ajuderagistamist ning netis datasheetide tagaajamist sain nad kõik tõõle, müüsin nad 500eek/ tk maha)Praeguseks olen ma ehitanud 2 transsvõimu, ühe kivivõimu, 2termostaati, Ir vastuvõtjaid jms.

                    Oki aitab heietamisest. Nüüd midagi teemakohast ka.

                    Selline asi siis ei nagu juba aru olete saanud huvitab mind elektroonika ja kuna sai just 12 klass lõpetatud, on mõttes mõlkunud TTÜ elektroonika eriala valimine kuid nagu ma siin eelmistest postitustest lugesin, on suur rõhk matele ja füüsikale, mul aga oli mate eksami punktisumma 33p ja füüsika punktisumma 44p. Kas mul on ültse mõtet üritada? Ise olen ka automaatikast, avr, picidest tugevalt huvitatud kuid ei oska kuskilt peale hakata ja ka aega on vähe.


                    Loodetavasti ei jäänud keegi selle lugemisel magama...

                    Vot nii...
                    Wtf?

                    Comment


                      #40
                      Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                      nagu ma siin eelmistest postitustest lugesin, on suur rõhk matele ja füüsikale, mul aga oli mate eksami punktisumma 33p ja füüsika punktisumma 44p. Kas mul on ültse mõtet üritada?
                      Muidugi on mõtet üritada. Riigieksami tulemus ei näita sugugi, kas inimene on võimeline antud aineid edaspidigi omandama või mitte. Takistuseks võib saada ainult konkurss, kus on tõesti määrav punktide arv. Kui oled aga sisse saanud ning õppida viitsid, ei tohiks probleemi olla.

                      Jõudu.
                      Öeldakse: "Esialgsed operatsioonilised testid olid ebaveenvad..."
                      Seejuures mõeldakse: "Pauk käis, kui sisse lülitasime..."

                      Comment


                        #41
                        Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                        Tsitaat:
                        nagu ma siin eelmistest postitustest lugesin, on suur rõhk matele ja füüsikale, mul aga oli mate eksami punktisumma 33p ja füüsika punktisumma 44p. Kas mul on ültse mõtet üritada?

                        Muidugi on mõtet üritada. Riigieksami tulemus ei näita sugugi, kas inimene on võimeline antud aineid edaspidigi omandama või mitte. Takistuseks võib saada ainult konkurss, kus on tõesti määrav punktide arv. Kui oled aga sisse saanud ning õppida viitsid, ei tohiks probleemi olla.

                        Jõudu.
                        Tänud!

                        Ise olen ka mõtelnud et kui mul on ikka huvi suur ja ka jootekolbi ei karda kätte võtta(praegugi paar projekti "soolas") siis peaks ikka hakkama saama küll, kardan ainult sellist asja et ntx 2 aastat õpin ära ja äkki kuidagimoodi kaob huvi ära. See sakiks kyll täiega. Tglt see füsa eksami tulemus oli nõrk ainult selle pärast, et ma alles 2(!!) päeva enne eksamit lõin "Füüsika käsiraamatu" lahti ning hakkasin viimasel hetkel õppima, ilma selle viimase ponnituseta oleks vist punkte nii 10-15 tulnud!


                        Btw. kui palju selle eriala bakalauruse lõpetajad ka $ palka saavad?
                        Wtf?

                        Comment


                          #42
                          Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                          TTÜsse sisse saada on palju kergem kui seal püsida. Nende punnidega on raske küll sisse saada(olgugi et elektroonika peale on kõige nõrgem konkurss).
                          Anna endale aga aru kas sa matemaatikat ja füüsikat mõistaksid kui sa seda õpiks? Ilma selleta ei saa sa esimene aasta läbi. Kui oled kindel et Mat. analüüsi(vt. õpikut: http://www.staff.ttu.ee/~itammeraid/matan1.pdf <- aga ära liialt ruttu ehmu, see võtab paar loengut ja umebs kuu kuni sealt rebane lugeda midagi juba oskab) ja füüsikaga hakkama saad, võid esialgu tulla tasulisele kohale õppima ja kui seal hakkama saad enamvähem, saad sa kandideerida tasuta kohale(mille sa kindlasti siis ka saad)..

                          Comment


                            #43
                            Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                            deem.mul jäi füüsika eksamis(9.klass)1 punn viiest puudu.matt sama lugu.
                            järgmine nädal TPT-sse sisseastumiskatseid tegema
                            Bzzzt&#33;&#33;

                            Comment


                              #44
                              Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                              Esmalt postitatud Katse_klaas poolt
                              Btw. kui palju selle eriala bakalauruse lõpetajad ka $ palka saavad?
                              Bakalaureuse lõpetamine ei ole mingi näitaja. Ilma igasuguse kraadita ja hariduseta võib pädev ja kogenud mees teenida 25k ja sama kraadi ja ilma mingite kogemusteta mees võib teenida 6k.

                              Comment


                                #45
                                Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

                                Tsitaat:
                                Esmalt postitatud Katse_klaas poolt

                                Btw. kui palju selle eriala bakalauruse lõpetajad ka $ palka saavad?



                                Bakalaureuse lõpetamine ei ole mingi näitaja. Ilma igasuguse kraadita ja hariduseta võib pädev ja kogenud mees teenida 25k ja sama kraadi ja ilma mingite kogemusteta mees võib teenida 6k.
                                Vabandust lolli küsimuse pärast...
                                Wtf?

                                Comment

                                Working...
                                X