Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

    Keegi siin kurtis et elektroonika ei tasu ära, targem minna ehitajaks. Naljaga pooleks kuid Tipis saab ka sellega tegeleda. Ühikates olevatel kuulutustel värbas 3.korpust remontiv firma tudengeid remonditööle. Praktika ?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #77
      Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

      Mina olen nüüd mitmendat nädalat erialasel praktikal Jyrka pool ning väga rahul olukorraga.

      Kõikidele inseneridele, kel TTÜga kokkupuudet on olnud -- avaldage aga julgelt oma arvamust olukorrast ülikoolis (täpsustage kohe ka eriala, et enam arusaamatusi ei tekiks). Mis teie arvate, mida võiks teistmoodi teha, et erialaspetsialistide järelkasv oleks suurem? Suure tõenäosusega loeb seda teemat ka lähitulevikus ELIN direktor Toomas, st. igasugused nõuanded/kriitika ei lähe tuulde.

      Comment


        #78
        Vs: Järelkasv on kesine! Võtame midagi ette.

        Tere jälle!

        Reedel oli mu viimane praktikapäev Jyrka pool Türil. Praktika kestis kokku tibake üle 2 kuu. Selle aja sees sai nii antenne püstitatud, kaablit veetud, komponente telekaplaadilt maha tinutatud, end Jyrka suuremate ja väiksemate saavutustega kurssi viidud, Türi järves ujutud. Kuid mis kõige tähtsam - Jüri lasi mul ehitada täpselt seda, mida ma ka tahtsin. Suurem osa ajast läks mul filtrite ja võimendite ehitamiseks. Peale kokkutulekule toodud "supakavõimu", mille töökindluses keegi veenduda ei saanud sai ka ehitatud 6N2P faasipöörli ja 6P14P lõppudega PP mono lampvõimendi (1,5W mõõdetud võimsus). Sain vajaliku esmakogemuse planeerimis- ja monteerimistöös, lihtsamate mõõteseadmete kasutamises. Kui varem olid mu praktilised teadmised/oskused nullilähedased, siis nüüd nad seda enam ei ole. Olgugi, et ma olen veel täiesti roheline, saan tõenäoliselt omal käel lihtsamate projektidega hakkama. Skeemi algusest lõpuni välja mõtlemisest on muidugi väga vara rääkida. Teooriat ma selle suve jooksul siiski ei suutnud õppida. Lihtsalt mingi tõrge on ees, väga raske on Art of Electronicsit lugeda. Võib-olla on mu lähenemine mingis suhtes vale või on asi lihtsalt selles, et see on inglise keelne.

        Jyrkat loen ma nüüd oma esimeseks õpetajaks. Äitäh!

        Mis edasi saab, seda näitavad paar järgmist aastat. Lähen suure entusiasmiga kooli eesmärgiga väga hästi õppida. Samas tahan ka õppetöö väliselt enese täiendamisega tegeleda. Kui inseneriks saamise teekonnal peaks midagi olulist juhtuma, proovin teile siia sellest kirjutada.

        Comment

        Working...
        X