Sai maale siis rajatud selline hubane 8-nurkne lehtla.
Sooviks sinna ka valgust. Kaablit vedada on aga natuke liiga kauge.
Seejärel tuli idee kasutada LED-e ja selliseid suletud pliiakusid, nagu igasugu alarmseadmetes. Kuid neid on nii 6 kui 12 voldiseid. Eeldusel, et mõlemal juhul läheb nagunii takisti(d) vahele, siis kumma kasutegur on suurem? Kumb on lihtsalt perspektiivikam valik, eeldades, et vastavalt sellele voltaažile tuleb osta ka laadija. Peale seda oleks hea, et neid akusid ka vajadusel mujal kasutada oleks. Seega kummad on levinumad, 6 või 12V variant?
LEDid, mis kasutusse tulevad, on
Nagu ma aru saan, siis LEDid lähevad rööbiti. Ühe LEDi takisti kalkulaatori leidsin netist, aga kui mitu LEDi ühendada, rööpselt, siis lihtsalt liidan nende "currenti"?
Ehk siis kumba akuvarianti eelistada, 6 või 12 V ning kui soovin kasutada 4 eelmainitud LEDi, siis kuidas korrektne arvestada see takisti vahele?
Juhul kui 6 V on otstarbekam, on silma jäänud järgnevad:
VL06LA BATTERY CHARGER FOR 6V LEAD-ACID BATTERIES
ja
WP4.5-6E LEAD CALCIUM BATTERY 6V-4.5Ah 70x47x105.5mm
Sooviks sinna ka valgust. Kaablit vedada on aga natuke liiga kauge.
Seejärel tuli idee kasutada LED-e ja selliseid suletud pliiakusid, nagu igasugu alarmseadmetes. Kuid neid on nii 6 kui 12 voldiseid. Eeldusel, et mõlemal juhul läheb nagunii takisti(d) vahele, siis kumma kasutegur on suurem? Kumb on lihtsalt perspektiivikam valik, eeldades, et vastavalt sellele voltaažile tuleb osta ka laadija. Peale seda oleks hea, et neid akusid ka vajadusel mujal kasutada oleks. Seega kummad on levinumad, 6 või 12V variant?
LEDid, mis kasutusse tulevad, on
Technology: 4 Chip LED
Case: 10mm waterclear
Viewing Angle: 50°
Power: 3,4V
Current: 80mA typ.
Maximum Intensity / Brightness: 11 Lumen
Case: 10mm waterclear
Viewing Angle: 50°
Power: 3,4V
Current: 80mA typ.
Maximum Intensity / Brightness: 11 Lumen
Ehk siis kumba akuvarianti eelistada, 6 või 12 V ning kui soovin kasutada 4 eelmainitud LEDi, siis kuidas korrektne arvestada see takisti vahele?
Juhul kui 6 V on otstarbekam, on silma jäänud järgnevad:
VL06LA BATTERY CHARGER FOR 6V LEAD-ACID BATTERIES
Features
- automatically switches to trickle charging to prevent overcharging
- with LED indication
- output: 6V / 500mA max.
- trickle charge: 20mA
WP4.5-6E LEAD CALCIUM BATTERY 6V-4.5Ah 70x47x105.5mm
Specifications
- voltage: 6V
- nom. capacity: 4.5Ah
- max. charging current: 1.8A