Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vool sageduseks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vool sageduseks

    Ühesõnaga oleks vaja konverteerida 4-20ma 0-100 hz.
    Täna sõitsin läbi kõik tuntud elektroonika kauplused. Ei midagi. Kohalikud kaupmehed arvasid, et ma tahan UFOt omale osta. Jonni jätmata veetisn õhtu googeldades ja leidsin lingil oleva toote. http://www.api-usa.com/pdfs/api7500g.pdf
    Selline asjandus saaks sellega hakkama.
    Kas kellegi ideid kuidas sellist asja võimalikult sõbraliku hinnaga omale saada. Kas siis kuskil olemas analoogid või annab käepärastest vahenditest ise valmistada?
    viimati muutis kasutaja Madlobster; 15 m 2006, 23:19.

    #2
    Vs: Vool sageduseks

    Unise peaga, aga ehk on abi.

    Comment


      #3
      Vs: Vool sageduseks

      Kasutad printsiipi "Jaga ja valitse":
      1) Voltage-to-frequency converter - sobiva väljundsagedusega kivi vaatad elfa kataloogist.
      2) Current-to-voltage converter - tavalise opaka baasil. TLV4110-ga saad teha kuni 300mA voolu jaoks, teiste kohta peast ei tea. Skeeme on terve net täis.

      Edu!
      If you think education is expensive, try ignorance.

      Comment


        #4
        Vs: Vool sageduseks

        Teisisõnu on see eriomadustega generaator.

        Comment


          #5
          Vs: Vool sageduseks

          Jaga ja valitse printsiibist ei saanud aru mida see tähendab?

          Skeeme on terve net täis:
          võibolla tõesti. Kui oleks ise õige skeemi leidnud, mis sobib täpselt 4-20 mA konverteerimiseks 0-100 hz siis ei olekski ju teemat püstitanud. Ainuke sobiv asi, mis leidsin oligi minu antud link kuna aga asi asub kaugel ja keeruline ning kallis seda eestisse saada siis küsisingi.
          Tevalo poes käies otsisid kohapeal olevad spetsialistid järjekorda trotsides tükk aega mulle sobivat tükki aga tulemus oli, et sellist asja ei ole olemas. Oomipoes ei saadud üldse aru, mida ma tahan jne.

          Unise peaga antud link hakkab 10 mA mul aga vaja 4 kuni 20 mA.

          Teisisõnu on see eriomadustega generaator. Ei usu ma seda asja. Mis eriomadustega? Tööstus on täis selliseid andureid ja seega konvertereid.
          Olen ennegi küsinud siin foorumis tööstuses tihti kasutatavate asjade kohta aga kahjuks olen harva (kuid siiski) saanud rahuldava vastuse.
          Tundub et laialt levinud ja palju kasutatavad anloog väärtused on nagu UFO kohta küsimused ehk siis 0-10V, 0-5V, 0-20mA, 4-20mA jne. (Põhilised väärtused mida võib leida tööstuses kasutatvate analoog andurite pealt.)
          Tean, et on olemas erinevad konverterid ja isegi universaal konverterid. Kahjuks maksavad nendest enamused kohalike müüjate käest küsides ulme hinda.
          Olen siin ennegi (foorumi abiga) lahendanud lähes 10k maksva konverteri probleemi ühe takist ja kondensaatoriga hind kokku 3 EEK.
          Selge, et voolu konvertimine sageduseks ei maksa 3 krooni aga samas 5 kuni 10 kilo välja käia on nagu natuke totakas.

          Seega, kui ei tea nõu anda, siis ei ole ju vaja lihtsalt postide arvu tõstmiseks mis iganes pula vastata. Väärt nõuanded on aga teretulnud.
          Ka ÕIGEL kohal olev kriitika on asja eest. Vahest tõesti kanapimedusest ja lollusest püstitad totaka küsimuse. Ja esimese kriitilise lause pealt saad juba ise aru kui loll küsimus oli. Hetkel aga ...?

          Palju jõudu tegijatele: Mait

          Comment


            #6
            Vs: Vool sageduseks

            Konkreetne vastus: 2000,- . Toide vali ise vahemikus 7 - 30 volti. Välja annab ristkülikut, amplituudi peame sinuga täpsustama. Parameetrid nagu ise soovid - ehk siis hetkel 4-20mA -> 0-100Hz. Valmistamine max. nädal. 2000,- on ametlik hind firmale, lisandub km.
            Teeme DIN liistule või kui soovid, siis lihtsalt väiksesse plastkarpi. UFOst asi kaugel, see on tavaline tööstuselektroonika. Ma rõhutan sõna TÖÖSTUS, et siin mõni mees ei hakkaks kisama, kuidas ta kodus sama asja 30 krooni eest ehitab

            madis@volta.ee

            Comment


              #7
              Vs: Vool sageduseks

              Madlobster, oled mu väite "skeeme on terve nett täis" välja kiskunud eelmise lause kontekstist ja selle otsa üles ehitanud mingi konspiratsiooniteooria. Tegelikult on nii:
              a) see käis natukene teise asja kohta,
              b) punktides 1) ja 2) inglise keeles nimetatud plokkidest saab kokku panna Sulle vajaliku seadme ("jaga ja valitse").
              If you think education is expensive, try ignorance.

              Comment


                #8
                Vs: Vool sageduseks

                Teisisõnu on see eriomadustega generaator. Ei usu ma seda asja. Mis eriomadustega? Tööstus on täis selliseid andureid ja seega konvertereid
                Ära nüüd pahanda aga põhimõtteliselt on ju generaator kui toidetakse mingit sõlme mingi pingega ja trafo väljundis on impuls.Eriomadus selles mõttes,et sullle vajaliku diapasooniga.Loodan,et Karutec rahuldas sinu vajadused.Kõike head!

                Comment

                Working...
                X