Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jama külmikuga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Jama külmikuga

    Külmikuks on Electrolux Tr 1241 B. Probla seisneb selles et kuna tal on sügavkülmik ja tavaline külmik koos siis on tal kaks kompressorit, üks freezeri jaoks ja üks fridge jaoks, kuid fridge oma ei käivitu, relee kompressori küljes korra kõriseb ja siis jääb natikeseks ajaks vait ja siis uuesti. Vahetasin freezeri ja fridge releed ära kuid sama tulemus, seejuures freezer hakkas küll tõõle. Tundub et mootor ei käivitu vms. kas keegi teab milleks seda releed sinna täpselt vaja on, ja mis võib viga olla? Krt sooja õlut küll ei taha
    Head ideed oleks teretulnud!
    Wtf?

    #2
    Vs: Jama külmikuga

    Tavaliselt oli see relee ikka selleks, et kompressori mootor käima vedada: mootor ise selline, mis tahtis käivitusmähisele ka pinget saada; kui teatud aeg möödas (mõni sekund) siis juba mootor vedas ise ja käivitusmähiselt võeti pinge maha.
    Kui nüüd mootor käima ei jää, siis võib viga olla kas mootoris või relees; kui neid omavahel vahetada, peaks selguma, kus viga, või hoopis juhtmestikus.

    Edit: nagu saan aru, on mootor läbi: üritab käima minna kuid ei jää.
    Siis võid mõõta mootori mähiseid: neid 2 tükki, tavaliselt tuleb 3 juhet välja, kummagi mähise üks ots on eraldi ja teied otsad kokku ühendatud.
    Takistus (juhtivus) peaks olema suvaliste otste vahelt mõõtmisel.
    Võrrelda annab terve mootoriga.

    Aga kui ikka mähis läbi, siis mina küll ei tea moodust selle remontimiseks (uut ka narr otsima minna - koos kompressoriga ju ühes korpuses ja avamisel lendab ka freoon - või mis iganes - sealt minema).
    viimati muutis kasutaja urmo; 21 m 2006, 17:40.
    Head susserdamist !

    Comment


      #3
      Vs: Jama külmikuga

      Se kompressor on õliga täidetud, niipalju loeb sildilt välja. Ükskord lammutasin ka ühe kompressori ära ning sellel jooksid torud läbi kere kohe pumpa, niiet korpuse lahtilõikamine vist seda freooni vms. välja ei lase.

      Ps. tuli välja tõsiasi et fridge relee vist on ikka perses, sest pärast freezeri kompressori taha panekut ei tahtnud see ka tõõdata( käis suurema müraga ja tõõtas intervallidega) Kas pole võimalik et antud relee on liialt võimas/nõrk kompressorile?
      Wtf?

      Comment


        #4
        Vs: Jama külmikuga

        Snaigel on pesuehtne relee aga lääne omadel peaks seal olema mingi elektroonika jupp.Kuna omal läks see läbi ja asendus pidas ainult nädala vastu, siis sai pandud umbes 22uF konde mis töötab vist juba aastakese aega.See muidugi oma katsetus ja mingit garantiid ei anna.

        Comment


          #5
          Vs: Jama külmikuga

          See külmik on juba vana ront ning selles relees pole elektroonika haisugi, ainult mähis ja kaks klemmi ning vaheliist mis neid mähise rakendumisel kokku ühendab
          Wtf?

          Comment


            #6
            Vs: Jama külmikuga

            Seal relees paks olema ka veel termo-bimetall ülekoormuskaitse. Tavaliselt on see osa peamine tõrgete allikas. Tuleb ette ka seda, et kontaktid on niivõrd oksüdeerunud/kulunud, et ei lase kogu voolu läbi ja mootor ei saavuta normkiirust.
            Sa vaatasid, aga ei Näinud; Sa kuulasid, aga ei Kuulnud....

            Comment

            Working...
            X