Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kohalik kinnistäht ja laadija

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kohalik kinnistäht ja laadija

ees ootab paarinädalane ringikondamine palava päikese all, suht metsikult. seega tekib mure fotoka jm vajaliku toitmisega.

fadisel küll pakub http://www.fadisel.com/esp/productos.aspx?familia=362 üht-teist ent kasutan hama 2500mAh akusid=> laadimisaeg oleks siis 12,5 h ja pealegi on see ette nähtud vaid 3 patarei laadimiseks (????). On iSun mis läheb maksma üle 100 euri ja pole kah teine eriti jõuline.

ja samas vedeleb riiulis imepärane laadija (http://www.hama.de/portal/articleId*115699/action*2563). Vooluaugu kõrval on kirjas DC 12V=500mA ja riista kõhu all kleepekas:
    pri:12v=500mA
    sec: AA-2.8/5.6V=700mA 3.92VA max

oskab ehk keegi seletada
    - mis pri ja mis sec
    - kui vaja kokku saada see 12=500 siis kuidas seda saavutada

http://www.maplin.co.uk on ka igast träni a kahjuks ei jaga asjast suuremat nii et pisut nõu oleks teretulnud

ullike

Vs: kohalik kinnistäht ja laadija

Esimene nimetet laadija(d) töötavad päikese energialt. Seda on vähevõitu ja seepärast on ka laadimisaeg pikk.
    Teine laadija (muide, lingi lõpus on liigne sulg, lingi ja järgmise tähemärgi vahele nõuab selle foorumi soft miskipärast tühikut) tundub olevat "tavaline" kiirlaadija ja võiks sulle sobida. Ta suudab laadida kuni 2,3A/h akusid. Sul on vist 2,5 A/h-sed? Peaks proovima, pakun et sobib ka neile kenasti (sest mahtuvuse vahe on väike).
    See pri=12V/500mA tähendab, et riista toidetakse 12V alalispingega kusjuures toiteallikast nõutakse vähemasti 500mA voolu. Kui sul on võimsam, sobib ta seda paremini.
    Väljundpingega on asi kummalisem. Üls aku on 2,4V. Laadimisvoolu suurendades võib ehk väljundile 2,8V tekkida. 5,6V? Ehk on 4 aku laadimisel nad kahekaupa järjestikku? Laadijal on vist 2/4 aku vahel valimiseks nupp.
    Endal on sarnane laadija kasutuses ja toimib lausa hästi...
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

tänud

säältsamast hama lehelt leidsin et sama asja müüakse erinevate akudega, 2300, 2600... ja laadijal on tõepoolest 2/4 nupp

aga nüüd ikkagi, asi on vaja päikese abil tööle saada. kas hakkab silma midagi sobivat http://www.tiendaelektron.com/catalo...php?cPath=2_19

esimene junn on küll kompass miskipärast... aga neid pisemaid omavahel ühendada annab ju ka kuidagi?

Comment

Ma natuke kahtlen päikeselaadijate effektiivsuses. Aga kui nad ka laevad, siis ilmselt mitte eriti kiiresti. Lihtsalt pole piisavalt energiat. Arvatavasti on aeg 12h toodud ereda päikese käes olles ja seega üsna teoreetiline väärtus (kuskohas on meil 12h eredat päikesepaistet?).
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

efektiivsus pole vast tõepoolest eriti suur. ent kahjuks ei näe ühtegi alternatiivi. generaator seljakotis oleks liig rambolik. päikest jagub vahemere veeres aga küllaga. sellest ka mu eelistus.

kena, aga kuidas saada kokku vajalik 12=500 neist juppidest?

Comment

Milleks sul 12V vaja läheb? Kas too solaarlaadija ei ole valmis tükk ja vajab midagi juurde? Kui aga tahad kasutada päikesepatareisid ja toda nimetatud võrgulaadijat, peab vastava arvu paneele hankima. Arvesta selle juures ka voolu. Päikesepaneele on üsna suur valik ühe füüsiku nimelises poes.

Comment

Working...
            X