Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nivoo andur/alarm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nivoo andur/alarm

Tere,
    Üks tuttav soovib fekaali kaevule nivoo alarmi.
    Hetkel on paigaldatud kaevu 2 isoleeritud varrast u.10cm kaugusele üksteisest.
    Olen leidnud erinevaid skeeme vedeliku taseme mõõtmiseks, aga ei taha suvaliselt miskit valmis teha.
    Küsin targemate käest, milline oleks parim lahendus?
    Kaevust tuleb 20m kaabel. Elektroonika osa peaks jääma kaabli teise otsa.

Aitäh.

Vs: Nivoo andur/alarm

Felchil oli AK-s hiljuti artikkel akvaariumi mahtuvustasememõõtjast.
    Ega fekaalide dielektriline läbitavus eriti teistsugune vist pole.
    Pakun, et see mahtuvusandur on kõige parem lahendus.
    Ei taha ju sinna ometi ujukit koos reostaadiga .
    Üks lahendus oleks ka hulganiselt andurkontaktide paigaldus kuid palju juhtmeid, palju probleeme jne..
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Skeem ise ei olnud minu mõeldud, vaid netist leitud. Algselt mõeldud bensu taseme mõõtmiseks paagis. Ise tegin natuke tteistmoodi -PICiga, skeem sai kompaktsem- aga tööpõhimõte jäi samaks. Minu andur töötas akva veetaseme mõõtmisel.
      Artiklid on ka netis: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

OT to:felch Sul on päris viimasepeal koduleht tekkinud.
        /OT
        20 meetriga on vist raske. Mõõteelektroonika peaks ikka võimalikult lähedal olema.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mõõta on vaja ainult ühte taset. Kas mõtlete seda NE555 peal tehtud osa?
          Sellist skeemi olen netis näinud. Kuidas mõjub niiskus taolisele mõõtmisele, ei tahaks juhuslikke signaale.
          Kaevu läheb 2 sooneline kaabel(hetkel). Siis peab toite jaoks veel soone juurde panema.

Comment

Jah, mu oma skeem on NE555 peal. Mõõdetakse sisuliselt mahtuvust mis on seda suurem, mida kõrgem on vedeliku tase. juhtmed on isoleeritud.
            Ühe nivoo puhul võib kasutada ka takistusandureid, ujukit jne. Neil tekib muidugi korrosiooni probleem.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
              Jah, mu oma skeem on NE555 peal. Mõõdetakse sisuliselt mahtuvust mis on seda suurem, mida kõrgem on vedeliku tase. juhtmed on isoleeritud.
              Ühe nivoo puhul võib kasutada ka takistusandureid, ujukit jne. Neil tekib muidugi korrosiooni probleem.
              Kas sa mõõtsid oma skeemis pulsi kestvust?
              Panin selle skeemi kokku (Aqua 3), mingit mikrokontrollerit ei taha kasutada. Võimalikult lihtne, väljundis LED + piezo summer.
              Katsetan, mis välja tuleb.

Comment

Sitaga pole mõtet mängida - see ju haiseb. Pealegi asub see mahuti õues ning p..... läheb see elektroonika teil ilmselt kõige kehvema ilmaga. Nagu ma püstitatud ülesandest aru saan tahab selle tünni valdaja saada teada millal tal see pütt täis saama hakkab, et siis õigeks ajaks sibi tellida. Kui asi on nii siis see kahe elektroodi variant on kõige lollikindalm variant (eeldusel et nad on riputatu ülevalt). Elektroodide vahele võib siis tulekese panna või mõne muu sobiva viguri. Oma tervise huvides võiks kasutada madalpinget (elektroodidel). On ka muidugi saadavl vastavad releed neile kahele elektroodile - enamus tööstuselektri/elektroonika aparaate valmistavaid firmasi pakub oma kataloogis (Moeller, ABB, Elko, GE).
                Olen tööjuures kõrvalt näinud kuidas erinevad kliendid katsetavad igasugu andureid ja töötavateks mudeliteks on osutunud vaid kontaktiga ujuk-pall (juhtme otsas plast ujuk kus kontaktid sees) või see elektroodide asi.
                Juhul kui kasutaja tahab näha fekaali tasapinna kasvamist lineaarselt siis on meil ilmselt tegemist paadunud fekafiiliga ning sellisel juhul ma rohkem enam sõna ei võta. Edu ehitamisel.

Comment

Esmalt postitatud ilm poolt
                  Kas sa mõõtsid oma skeemis pulsi kestvust?
                  Pulsi kestus varieerub sõltuvalt häiretest jne. Oleks soovitav näitu keskmistada mida teeb ikkagi kontroller.

Comment

Esmalt postitatud reiss poolt
                    Sitaga pole mõtet mängida - see ju haiseb.
                    On ka muidugi saadavl vastavad releed neile kahele elektroodile - enamus tööstuselektri/elektroonika aparaate valmistavaid firmasi pakub oma kataloogis (Moeller, ABB, Elko, GE).
                    Ega sitaga mängida ei tahagi. Selle pärast küsingi, et oleks võimalikult vähe jamamist.

To reiss: oskad mõnd konkreetset toodet välja pakkuda (2 elektroodiga)?

NE555 skeem on kokku pandud andmelehe joonise nr. 13 järgi, toide 5V.
                    http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/2182.pdf
                    Vajalikul viisil õnnestub asi tööle saada, kui R1 takistus vähendada 5 Ohm-ni. R2 väärtus võib see juures muutuda 20k-200k oomini. C1 asemel on siis juhtmed, mida kasutan elektroodidena. Sellisel juhul on väljund madal ja elektroodide vette panekul läheb väljund kõrgeks. Viga on aga selles, et mikroskeem läheb kuumaks. Ilmselt R1 väikese takistuse tõttu.
                    Tegelikult minu jaoks ei ole oluline, kummast asendist üleminek toimub.
                    Oskab keegi lahendust välja pakkuda või tuleb ikka kasutada miskit kontrollerit?

Comment

Saab ilma kontrollerita:http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/sensor3.htm
                      Vee taseme mõõtmisel panin R2=910k

Kui vaja, selle MC14093-ga võib teha 3-taseme kontrolli (ühes korpuses on 4 trigerit) Skeemi elekroodidel käib mõõtmine vahelduvpingega, mõnel juhul vajalik, ei teki elektroodide vahel sellist elektrolüüsi, nagu alalisvooluga.

Skeem peaks asuma elektroodide lähedal.

Comment

kogenud tööstuselektroonikaga võin kinnitada et igasugune kodukootud loogikajura jms. lõpetab mingil hetkel teatud puuduste tõttu lepingu. Seetõttu ongi müügil valmislahendused, mis on läbikatsetatud.
                        Sitaga mängimise asemel tasuks kasutada valmislahendust.
                        Minu kui elektrooniku (ehk siis pagari lapsed saia ei söö) kodus on sitapaagi anduriks paagilt mahahüpanud kork. Pikemas perspektiivis arvatavasti (nii laisk ma veel pole) kahemeetriste naatide puhmas.
                        Mul on ka andur ja elektroonika (valmislahendus, maksis 1000 krooni) aga kaks aastat on liiga lühike aeg paigaldamiseks.

Comment

http://www.standel.ee/nl-100.html
                          Põhimõtteliselt sarnane andur on solgikaevus aastaid edukalt töötanud.

Comment

Esmalt postitatud jassa poolt
                            http://www.standel.ee/nl-100.html
                            Põhimõtteliselt sarnane andur on solgikaevus aastaid edukalt töötanud.
                            Endal (õigemini isal) maal samasugune "konn" on ka kaevus, sedapuhku joogivee omas ja on elus juba 3 aastat; töötab edukalt ja põuasel ajal on päästnud pumba läbipõlemisest vähemalt 4 korda. Ehk siis: tasus ära investeeringu.
                            Ja peamine: lihtne kasutada - ei mingit keemiat !
                            Head susserdamist !

Comment

Working...
                            X