Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

päikesepatareil baseeruv akulaadija

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

päikesepatareil baseeruv akulaadija

Tervist,

mitte,et sooviks sellist asja ehitada kohe, vaid pigem tekkis ühe tuttavaga vaidlus, ta väitis, et 12v päikesepatareiga suudab autoaku täislaadida.
    Ei tahaks seda uskuda, minu arust on auto akul laadimispinge juba 13v ja laadimisvool 5-7 amprit (see suurus kusagilt kuuldud).

Arvan, et päikesepatareid laeks seda akut meie kliimas 4 aastat.
    Tean vaid, et tal vist paneelid annavad välja 12v x 500 ma.

Tahaks teadjate arvamust, et kas selline asi tõesti võimalik. Lõpetaksin selle teise inimesega antud teemal vaidluse.

Milline teie arvates peaks olema autoaku laadimispinge ja laadimisvool?

Saaksin ka targemaks

Tervitab,

Ingmar
    http://tingmarprog.wordpress.com/

Vs: päikesepatareil baseeruv akulaadija

Laadimisvool peaks olema vist 1/20 aku nimimahtuvusest. Seega jah, mitu amprit. Sellise voolu saamiseks tuleks pinget aku klemmidel tõsta tõepoolest üle 13V. Aga päikesepatareisid saab samuti järjestikku (pinge tõstmiseks) ja paralleelselt (voolu suurendamiseks) ühendada. Seega minu arvates on päikeselaadija põhimõtteliselt võimalik. Praktika on teine asi...
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vs: päikesepatareil baseeruv akulaadija

1/20 vooluga laadimine on standartne, laadid siis 20+ tundi. 500 ma laadib kah, kuid kauem. Kokku umbes 100 tundi. Niisiis hea päikesega suvel 10 päeva ehk. Kuid kui oled metsas autoga ja kuulad raadiot, siis päikesepaneel annab peaaegu samapalju voolu kui tarbib raadio, siis pole vaja ikka karta, et õhtul minema ei saaks. (Samas oleneb raadiost). Kui aga õhtul auto ei käivitu, siis ootad veel ühe päeva ja järgmise päikeselise päeva õhtuks aku juba tiba kogunud Nii et kõik on võimalik, ilmaasjata neid päikesepaneele ei teha.

Comment

Working...
      X