Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kust saate isetehtud seadmetele karpide valmistamiseks materjale

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kust saate isetehtud seadmetele karpide valmistamiseks materjale

Suur häda on mul pidevalt materjalide otsimisega ja selletõttu pole ka tulemus alati kõige parem.
    Oleks hea teada, kust keegi tellib näiteks pleksiklaasi, erineva paksusega alumiiniumlehti jne.
    Olen siiani püüdnud terasega hakkama saada aga tööaeg läheb tema kõvaduse tõttu pikaks.
    Äki teate mõnda kohta, kus saab teha tellimuse mõne kasti üksikeksemplarile.

Kastile kirju jms olen seni saanud nii et paberile kirjad peale, läbipaistva kileteibiga paber üle ja kastile peale liimida. Teine võimalus oleks A4 kleepuvale paberile printida aga kilekatet oleks ikka peale vaja et ära ei määrduks.

Vs: Kust saate isetehtud seadmetele karpide valmistamiseks materjale

Vähemalt Oomipoes ma olen küll müügil näinud erineva suurusega toorikkarpe. Ilmselt saab neid ka Tevalost.
    Valmistajaks soovitan haltuuremeest (muidu läheb kalliks).
    Odavat materjali võid saada Kuusakoskist (loomulikult mitteametlikult).
    Beers of Estonia

Comment

Mina soovitan kah valmiskarpe. Sest ise korraliku karbi tegemiseks on tarvis seadmeid - painutus, nurgalõikaja - mida vaesel amatööril pole lootustki osta.
      Meie teeme custom-korpused laserlõikuse ja painutusega, sisse pressime neetmutrid ja puksid. Väga ilus. Aga.. hinnaklass 5-10k. Nii et harrastajale vist ei sobi.

Comment

Olen tevalos ja elfa kataloogis tähele pannud jah igas mõõdus karpe aga need suuremad on kuramuse kallid (julgelt üle 1000eek) ja üks suur ja korralik toiteblokk seisabki suure raha kartuses ilma ümbriseta.
        Teeks ja ehitaks ise aga huvitaks just kes müüb väikeses koguses igasugu plastikut ja alumiiniumi.
        Sain vahepeal teada, et Proplast on tänassilmas aga äki teab keegi veel kohti.

Comment

Tartus on selline ettevõte nagu Tööstusplast, saevad, treivad ja hööveldavad plastikut päevad läbi. Võibolla on neil mingeid jääke ilusti palumise peale anda.
          WW

Comment

Kui on alumiiniumikarva esipaneelid, siis olen teinud nii, et saen pleksiklaasist vastava tooriku välja, matistan hästi peenikese liivapaberiga tagakülje ära, kannan sinna musta värviga kirjad ja muud vajalikud disainielemendid peale (pahupidi, peegelpildina). Kui need on kuivanud, lasen alumiiniumvärvi õhukese kihi peale. Sellisel moel tuleb tulemus üsna korrektne. Tumedate kirjete jaoks olen kasutanud joonestustush-i ja tavalist vanaaegset kirjutussulge.

Comment

Kahepoolset tekstoliiti pole mõelnud kasutada?!Maksab too ju ainult kroone ning hea karpe kokku joota...
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Karpe saab ka igasuguseid seadmeid lamutades.Oma karbid olen kõik nii saanud.Üks võimalus on karp panna kokku puidust(nt:vineer).Kui oskad puidust teha,tuleb lõptulemus ka ilus.
                * * *

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                  Kahepoolset tekstoliiti pole mõelnud kasutada?! Maksab too ju ainult kroone ning hea karpe kokku joota...
                  Olen ühepoolse fooliumiga (kahepoolset siis vaheseinteks) klaastekstoliidist väiksemaid karpe teinud, kokkujootmine siseservi pidi.
                  Ühes teemas tegin juttu ka sellest:
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud mairo22 poolt
                    Suur häda on mul pidevalt materjalide otsimisega ja selletõttu pole ka tulemus alati kõige parem.
                    Oleks hea teada, kust keegi tellib näiteks pleksiklaasi, erineva paksusega alumiiniumlehti jne.
                    Olen siiani püüdnud terasega hakkama saada aga tööaeg läheb tema kõvaduse tõttu pikaks.
                    Äki teate mõnda kohta, kus saab teha tellimuse mõne kasti üksikeksemplarile.

Kastile kirju jms olen seni saanud nii et paberile kirjad peale, läbipaistva kileteibiga paber üle ja kastile peale liimida. Teine võimalus oleks A4 kleepuvale paberile printida aga kilekatet oleks ikka peale vaja et ära ei määrduks.
                    Pakun vanu vene auto raadiojaamadekesti!

Comment

Ega keegi pole mõnda kodumaist cnc lõikamise/freesimise teenust kasutanud mõne korpuse tegemisel. Tunneks huvi kas oleks üldse lootust normaalse hinnaga näiteks korpuse juppe lasta valmis lõigata/freesida/puurida. Endale jääks siis kokkupaneku rõõm.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt
                        Pakun vanu vene auto raadiojaamadekesti!
                        Mõõdud? Mingit pilti neist? Kui on sobivad siis oleks paarist täitsa huvitatud.
                        Kolakoguja

Comment

Korpusetükid tehakse reeglina lehtmaterjalist, seega laser. Freesimine oleks palju kallim ja enamasti pole see vajalik. Aga hobitroonikule jäävad mõlemad variandid kalliks ja kõige odavam on osta kataloogist valmis korpus.

Comment

Kõige parem on enne projekti elektroonikapoole ehitamist karp valmis osta (ennem peab muidugi teadma enamvähem, kui suurt vaja on e skeemid peavad olemas olema ja trükiplaadid). siis kui leiad sobiva karbi, siis teed trükiplaadi ka sellele vastava. viimastes projektides olen kasutanud seda suuremat harukarpi (10x10cm oli vist, täpselt ei tea). seda on hea seinakülge kruvida ja sinna on kerge ka auke teha. samuti olen kasutanud oomipoes müüdavaid plastkarpe. samuti olen teinud suurematele asjadele karbi vineerist või pleksiklaasist (viimane on küll ilgelt kallis aga pole midagi teha...). Tegelikult on parem üldse mitte karpi kasutada... ongi ilusam (enda jaoks vähemalt). ja paneb pingutama plaadi puhtusega.

Comment

Olen üsna palju korpuseid teinud pleksiklaasijuppidest.SEda leiab ikka, kasvõi CD-karbi küljest.Saag, viil ja kuum traat kuuluvad asja juurde.
                              90*90mm kulokarp on samuti hea lahendus.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X