Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

küsimus takistuse kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

küsimus takistuse kohta

Selline asi, et S90 puudub keskmine valjukas, madalate rtakistust ei tea, kuna on maha kriibitud, igaljuhul mingi orbita kõlar.Küsimus selline , kas võin sinna kesksageduseks panna nii 4 kui 8om valjuka või peab olema vastavalt bassivaljuka takistusega. Mis vahet neil võib olla? ???

S-90 kesksageduse valjukas on 16 oomi. Soovitan originaali kuna filter on selle jaoks tehtud ja paariline on ju ka sama. Aga kuna ta on läbi konde (filter) siis võimu ta ei koorma - võib ka 4 oomi olla
    Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

kui panna 4 oomi siis tuleb ju filter ümber arvutada.
      võibolla saad kusagilt vähemalt 8 oomise siis proovid 8oomise taki vahele keevitada,audese keskriba valjukad on päris tundlikud ainult,et kuna ta on kuppel siis tahaks seda u.800 hz peal krossida,ma ei tea mis sagedusel s90 krossitud on.

Comment

mul on kesksageduseks pandud selline valjukasnagu 10gd-34(4oomi)...selline siis ei tohi olla ve???

Comment

Tohib ikka,aga filtrile on valjuhääldi takistus hästi oluline.Sa võid filtri ümber arvutada või lisada 12oomi
          takisti jadamisi valjukaga,aga ilmselt jääb siis valjuka
          tundlikusest puudu.

Comment

praegu kisab küll hästi... palju sellele kesksagedusv. koormust tuleb, kui on üldse kastil koormus 90w??

Comment

Sõltub krossimise punktist,ma ei tea mis sageduselt ta s90
              mängima hakkab,aga ma arvan,et 400 kandis.Räigelt jaotub võimsus ribade vahel u.madalsagedused-3/3,keskriba-2/3,
              kõrgsagedused-1/3.Minu arust võiks olla s90 keskriba 20w.
              Aga sul ei ole asi võimsuses vaid tundlikuses Näiteks:
              Audes 20M40-8 12/3" MIDRANGE on tundlikus 90dB,vaata näiteks
              www.lalena.com (atenuation circuits)
              Näiteks mina kasutasin oma kõlarites sellist keskriba:
              http://www.impact-car-audio.com/comp-mid-tw-f.htm
              SM-50 mille tundlikus on 95dB,vot sinna kannataks küll 12oomi vabalt vahele panna,sest ta röögib muidu teistest ja kui takisti jadamisi vahele panna siis saaks 16 oomi välja venitada küll,aga 400 hz peal krossida ei kannata.Minul on krossitud 600 peal aga tegelikult võiks isegi 800 olla,sest kuppelkeskribal on resonantsi sagedus 600 kandis,no see sõltub tegelt valjukast.
              Kõige odavam lahendus oleks sul ilmselt filter oma valjukatele ümber arvutada.

Comment

oli vist nii:
                bass 30-500hz
                kesk 500-5000hz
                kõrg 5000-20000hz

Comment

Working...
                X