Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED lambi kohta hulgi küsimusi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LED lambi kohta hulgi küsimusi

Vene mopeedid siiski vahelduvoolu generaatoriga!

Kõigepealt vali omale siis sobiva valgustugevusega LED-id välja, siis vaatad nende voolu ja liidad kõigi omad kokku ja takistuse arvutad valemiga:
    (6V - dioodi tööpinge) / koguvool. Või võid ka igale dioodile eraldi eeltakisti panna. Siis saad takistuse väärtuse nii: (6V - dioodi tööpinge) / 1 LED vool.
    (Et õiget tulemust saada oomides, pead voolu teisendama ampritesse ehk jagama 1000-ga)

Minu arust tuleks lisada üks diood ja kondensaator kaa ette, sest sealt generaatorist tuleb küllaltki pulseeriv pinge- seega LED tuli võib madalatel pööretel sellise väriseva valgusega olla.
    viimati muutis kasutaja ints0000; 16 m 2006, 22:34.

Comment

kui sa selles kogu infis kindel oled siis aitähh. nüüd hakkan vaikselt asjast aru saama. Ise sooviks sellist keskmisest parema tugevuseda LED-i, et ikka näha ka oleks.

Comment

Valik on see--> http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=L-813SRC%2FB. küsiksin targemat käest et kas selline nagu oma näitajatelt sobiks tagatulesse.

see arvutamine on natuke segane mulle.
        http://metku.net/index.html?sect=vie...calc/index_eng
        hakkan täitma neid lahtreid kus ühendan järjestikku: esimeses lüngas 6, teises 1.7, kolmandas 20, neljandas 5 ja vastus error? ei saa aru palun selgitage või pakkuge kuidas peaks tegema.
        viimati muutis kasutaja makuke; 16 m 2006, 21:10.

Comment

.:Leds in parallel

6V
          2.2v
          20mA
          5
          Calculated Limiting Resistor
          38 OHMS
          39 Ohm Nearest higher rated 10% resistor
          Calculated Resistor Wattage
          0.38 WATTS
          Safe pick is a resistor with power rating of
          0.63 WATTS

Kas keeg ioskab nende andmete põhjal midagi kosta?
          viimati muutis kasutaja makuke; 16 m 2006, 21:26.

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
            Vene mopeedid siiski vahelduvoolu generaatoriga!
            Jaa...Kuid mulle siiski arusaamatu, kuidas sai transs-süütemäng vahelduvpingega töötada(Delta, Mini ning Stella)!?Riga jt. sääremarja-väristajad omasid magneetosüsteemi.See võibolla oli vahelduvpinget väljastav.Tuula rolleril oli jah genekas pööratava skeemilahendusega(starter/generaator), kusjuures akud lülitati starteri olukorras järjestikku.Vahelduvpingega aga akut ei lae ning pole ühelgi pillil eraldi seisvat alaldit näinud!
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Jaa...Kuid mulle siiski arusaamatu, kuidas sai transs-süütemäng vahelduvpingega töötada(Delta, Mini ning Stella)
              Nende kommutaator sisaldab: 1) türistoriga pinge regulaatorit, mis lühistab ühte poolperioodi nagu rolleritel jms.
              2) türistori ky202(201) ja kondensaatoritega mahtuvuse baasil töötavat süüte osa.(kahjuks mul pole selle ploki skeemi arvutis)
              Trantsidest pole seal haisugi
              Vene mopeedi elektronsüütega generaator on pöörleva püsimagnetiga vahelduvvoolu gene. Millel on 7V tulemähised ja 200V süütemähis ning impulsi andur.

To makuke: Sa tahad 5 LED panna?
              Siis 39 oomine takisti sobib.Ta võiks võimsuse varuga olla näiteks 1W.

Comment

OT: Tuula200M kogu elektrisüsteem toimiski 12V peal. Kui starterit ei kasutanud sai hädapärast ka 8x1,5V patareiga hakkama Generaator üksinda ei osanud alguses süütepooliga toimetada.
                Kui mootor juba töötas, tuli elemendid muidugi kähku lahti ühendada, sest gene hakkas relee kaudu neid rõõmsalt laadima.
                Oli mul see pill sõitmiseks ja lammutamiseks...

makuke: see 0,38 vatti on minimaalne takisti võimsus, mida tohid panna. Suurem võib alati olla, väiksem aga mitte. Seepärast ongi seal antud (0,68W) väikese varuga. Muidu läheb kuumaks või põleb üldse läbi.
                Võimsamad takistid on ka mõõtudelt suuremad ja noh...veidi kallimad ka.
                Aga ära aja segamini takistust ja võimsust - need on erinevad asjad.
                Et siis takisti takistus 39 oomi ja võimsus 0,63 vatti või rohkem.

Comment

et ma midagi valesti ei ostaks kordan üle. ostan 69 oomise takisti ja sellest viin 5 eraldi juhet ledidesse ja mass on ka eraldi? mitte ei osta 5 takistit? ja kust neid takisteid osta saab?

Comment

Ostad:
                    1 takisti: 39 Oomi ja 0,68 Watti (W) või võimsam
                    5 LED-i

LED-id ühendad ühtepidi ja paralleelselt, takisti paned järjestikku nendega!

Comment

Super 50% kogu infist olen aru saanud. aga seda ühendamist ei jaga ikka? et 1 takisti on kas ühendan ledid nagu minu postituses oli või jadamisi ja esimese ledi ees on takisti 39 oomi.

Comment

LED-id ühendad paralleelselt, mitte jadamisi!!! Nende ette paned takisti.

Ja LED-id kõik ühendad ühtepidi!

Comment

ok sain nagu aru aga kas siis paralleelselt ühendamine on nagu sellel joonisel mis ma copisin?

Comment

jah on küll

Comment

enam vähem õigete andmete järgi leidsin OMAARUST sobiva http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=1W%200R39
                              kas see sobiks?

Ja kust saab neid naljakast materjalist plaate kuhu saab väiksed augud teha ja need ledid sinna "istuma" panna. mingi klaaskiud vms.. ei tea nende asjade nimetusi. ehk keegi abistaks leida mul sellise väikse plaadi?

Comment

See takk ei sobi, Takistus tal 0,39 oomi aga Sul vaja 39 oomi.
                                Võta siis see 2W:
                                http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=2W%2039R

Saad makettplaati ka kasutada aga kallid on vist sellise väikse asja jaoks.

http://www.oomipood.ee/index.php?a_k...=HOBIHOBIMAKET

Aga ega trükkplaadi tegemine odavam tule. Materjal, keemia jne.

http://www.oomipood.ee/index.php?a_k...i=HOBIHOBITRUK

Ostad parem maketika (ntx: http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=ECSD) , lõikad paraja suurusega tüki välja ja monteerid oma takid, ledid sinna.

Odavam variant. Võtad mingi ettejuhtuva plastijupi, puurid augud ja ühendused teed taga traadiga.

Comment

Working...
                                X