Kuna sügisene aeg juba ammu käes ning väljas kipub varakult pimedaks minema, siis tekkis peas mõte kasutusse võtta eelmisel talvel otsad andnud taskulamp...modifitseerituna.OK isend oli mingi 25.- hiinlane
; kaks D suuruses patareid + 2,4V 0,5A "no name" krüptoon...Sirius patareidega töötas vist kokku 2h peale kogu lambi ostmist
Muidu kest on massiivne plastik ning kummi(!) kattega.Maal, kus veel tänavavalgustuse moodustavad 60W hõõglambid 2tk tänava kohta, on see paras abivahend...
Uurides siis erinevaid valgusallika lahendusi netis, tekkis mõte kasutada LEDe.Silma jäid see ja see isend.POWER LEDi ostmine oleks aga raha tapmine(minumeelest
) ning eelistan siiski energiasäästlikkust valgusjõudlusele.Kuna aga valged LEDid töötavad kõik üle 3V toitepingega ning minu kesta "mahuks" ainult 2,4V eest D suuruses akusi, siis mõtlesin kasutada Step-Up konverterit.Silma hakkas netis kohe see mõttevälgatus.No leidsin ka parema skeemilahenduse.Esimese neist panin ka kokku ning kasutasin 10mm 15cd LEDi proovi pärast.No asi töötab ilusti(toas) kuid väljas oleks vist siiski parem see teine LED kasutusse võtta(vt. linke).Muidu kasutegur tuli tollel miskit 35% piireisse mis on minumeelest natuke nutune(LEDil 14mA, 40mA ühest Ni-Cd akust).
Nüüd siis küsimus suurele ringile, et ehk on kellelgi mõnd suurema kasuteguriga toitemuunduri skeemi, mis töötaks pingevahemikus 1...1,5V.

Uurides siis erinevaid valgusallika lahendusi netis, tekkis mõte kasutada LEDe.Silma jäid see ja see isend.POWER LEDi ostmine oleks aga raha tapmine(minumeelest

Nüüd siis küsimus suurele ringile, et ehk on kellelgi mõnd suurema kasuteguriga toitemuunduri skeemi, mis töötaks pingevahemikus 1...1,5V.
Comment