Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolusäästlik taskulamp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Voolusäästlik taskulamp

Esmalt postitatud reuter poolt
    1000mA on kaugelt enam, kui 1W. 3V pingelangu korral on 1A voolu juures võimsuseks 3W...
    Seda kindlasti
    Pidasin silmas, et kui juba kord osta taoline konveter, oleks ehk mõistlik natuke "vägevam" võtta. Esiteks: tuleb arvestada nn. hiina koefitsendiga (kirjas rohkem, kui reaalselt kannatab) ja teiseks on suhteliselt lihtne väljundvoolu neil konverteritel muuta. Skeemis on üldjuhul ~0,05...0,5-oomine takisti, mida asendades saab väljundvoolu enda LED-i jaoks parajaks teha.
    (DealExtreme lingil on voolupiirajaks takid R050 ja R200 paralleelselt)
    Ja lõpuks...kunagi tuleb võibolla soov sama konverterit mõne tugevama lambi jaoks kasutada.

Kui enda MiniMag-le konverterit tegin, siis olid valmistooted üsna kallid ja valik väike. Nüüd küll ise ei viitsiks enam jännata..

qwerty: vajadusel tõstab pinget (step-up converter) ja hoiab väljundvoolu kindla väärtuse juures. AA 1,5V elemendi toitega tugevat voolu välja ei pigista, seepärast ei saa ka konverteri väljundis 3,5V LED-i jaoks erti üle 500mA.
    AA elemendilt imetakse sel juhul ~1,5A voolu.
    On ka selliseid, mis toimivad kõrgemal pingel (step-down converter) ja väljundvool püsib LED-le sobiv.
    viimati muutis kasutaja sebastian; 17 December 2008, 15:10.

Comment

Sellel 3AAA elemendiga lambil hakkasid leedid palju heledamalt põlema kui Li aku sinna sisse surasin. Arvan, et AAA patareide sisetakistus liiga suur - pinge langeb liiga madalale (minu lambi leedid tarbisid 0,3 - 0,4A sõltuvalt pingest)
      AAA elemendid seda kaua ei kannatanud.
      18650 sai võetud sellepärast, et tasuta käes ja mahtus midagi muutmata sisse(paar mm jäi ruumi ülegi). Ümber elemendi kerisin veel paar ringi paberit - isolatsiooni ja suuruse jaoks.
      Selle 3V min pinge sain selle konkreetse aku datasheedist.
      Tegelikult olid kõik 6 elementi seal sees 0V pingega, aga väikese vooluga toiteploki taga sain nad töökorda (ärge seda kodus järgi tehke ). laadisin neid vannitoas
      Üks element hakkas 3,5V juures kahtlaselt kuumaks minema - selle jätsin soolvette ennast "maha jahutama" ja läks kogumispunkti.

Comment

Virgo võin sulle tasuta anda spetsiaalse kambri selliste eksperimentide jaoks
        ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Uurisin natuke ning sellised väiksed step up kontrollerid tõesti olemas, igati positiivne

Comment

Endal olemas kolm suht korralikku lampi AA,1850 ja cr123de peal 1-12W kõik pärit sealt Dealextremist. AA patareid on ka eneloopid aga 3w sees saavad väga ruttu otsa. Sealt tasub ainult korralike ledidega lampe tellida alla 12$ sealt midagi korraliku ei saa. SSC p7 on ikka päris võimas isegi kui ainult 2A käiata 2,8A asemel, 36$ maksis ja võrdleks ise 30w halogeeniga 1h jooksul ereduse langust märgata pole aga kuumaks läheb 10minutiga kui käes ei hoia(talvel see suur pluss). Luubiga valgustades on need 4 3W ledi uduselt näha, aga ilma ei saa midagi aru, sest klaas keskelt õrnalt matistadud. Tegelt nati overkill, Cree Q5 ja Rc-2 ledid täitsa piisavad minu jaoks aku jookseb ka 2,5h täis võimsusel.

Comment

Räägi sellest SSC p7 lediga lambist, milline täpselt. Plaanis endale ka mingi p7 lediga tellida.

Comment

Asi selline http://www.seoulsemicon.com/en/produ...powerLEDp7.asp

Lamp siit tellitud http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16541

Kui ainult LEDi vaja http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11809

LED maksab üle poole lambi hinnast. Kohale tulevad asjad 20 päevaga koju kätte ja transa hinna sees

Datasheet lubab kuni 2,8A läbi lasta see lamp tarbis 2A millegiga pinget ei mõõtnud 4,2v peaks täisaku olema (tester kah mingi 120eegune).
                Lahti pole veel lammutand aga sööb 18650 ja cr123a (2tk) akusid nii et takiga asi kindlasti lahendatud pole.
                viimati muutis kasutaja patsaan; 17 December 2008, 18:30.

Comment

Esmalt postitatud patsaan poolt
                  Datasheet lubab kuni 2,8A läbi lasta see lamp tarbis 2A millegiga pinget ei mõõtnud 4,2v peaks täisaku olema (tester kah mingi 120eegune).
                  Lahti pole veel lammutand aga sööb 18650 ja cr123a (2tk) akusid nii et takiga asi kindlasti lahendatud pole.
                  P7 jaoks tundub, et ei pakutagi korralikku draiverit. Vähemalt söödava hinnaga mitte.
                  Üks parematest on selline aga kuuldavasti ka mitte päris niisugune nagu peaks.
                  Ühe 18650 elemendiga P7 lambid (DealExtreme omad) lubavad enamasti 300lm kandis valgust ja kahe elemendiga kuni 600lm.
                  Samas on üritatud (2x18650 puhul) odavaid draivereid paralleeli panna. Kasutegur kannatab, aga luumeneid tuleb

Comment

avastasin, et minu oma käib ka ikka pulkadeks. dioodil on ikka metalllapp all ja kinnitub asi 22*2mm alumiiniumist vaheplaadile, mis korpusega on ühenduses keerme kaudu. keerme osa on plaadil 3,5mm ja minu meelest peaks andma päris hea termoülekande, kui sinna veel pastat kah pisut vahele panna.
                    panin tutikad Panasonic Powerline AAA elemendid sisse ja mõõtsin dioodi vooluks 191mA, mis kiirelt kasvas 200mA-ni. pinge dioodil eraldi mõõtes oli 3,7V. diood on ühes tükkis alusplaadiga, mis on kuuekandiline. äärest äärde 20mm ja tipust tippu nati üle 21mm. termopastat vaheplaadi ja dioodi vahel ei olnud, seega julgen arvata, et pasta lisamisel võiks dioodi voolu tõsta ka 250mA-ni vb ka 300 ei ole surmav. eeldades, et uute AAA elementide pinge väga palju ei kuku 200mA koormusel, võiks pakkuda dioodi võimsuseks tiba peale poole vati, mis hiinlase kohta polegi vb nii väga halb. arvestades, et seade on nüüdseks ligi 3a vana. kesta läbimõõt seest on 23mm, seega 25500 sinna sisse ei topi. pole viga 18650 sisse läheb 2,5Ah ja koormuseks kannab 2A, seega peaks seda küll olema
                    trükkplaadil on isegi augud ja seega pm olemas võimalus ka sellel driverit kohata, aga ju pole vajadust, kui 4,5V nimipinge uutel Alkaline elementidelgi 3,7V peale kukub.
                    sõbralt pärit väliselt tundub sama, aga must http://www.ledproff.ee/index.php?pag...emart&Itemid=3
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
                      P7 jaoks tundub, et ei pakutagi korralikku draiverit. Vähemalt söödava hinnaga mitte.
                      Üks parematest on selline aga kuuldavasti ka mitte päris niisugune nagu peaks.
                      Ühe 18650 elemendiga P7 lambid (DealExtreme omad) lubavad enamasti 300lm kandis valgust ja kahe elemendiga kuni 600lm.
                      Samas on üritatud (2x18650 puhul) odavaid draivereid paralleeli panna. Kasutegur kannatab, aga luumeneid tuleb
                      Sai siis asja uuritud Mul lambil polegi draiverit lüliti ja takk ainult. Ime, et asi maha ei põlenud kui kaks 3v cr123a sisse metsas surasin kuna 18650 ära kooles. Teised väiksemad söövad kõik. 300lumenit annab juba Q5 kui korralik jahutus aga eks elueale head ei tee.

Midagi võrdluseks:

5MM Generic LEDs (0.5-5 Lumens ea)
                      5MM Nichia LEDs (5-10 Lumens ea)
                      Any Generic "High Power" LED (10-70 Lumens, varies wildly)
                      Luxeon I (40 Lumens @ 350ma)
                      Nichia IO Moon (45 Lumens @ 350ma)
                      Luxeon III (80 Lumens @ 1000ma)
                      Luxeon V (87-120 Lumens @ 700ma)
                      CREE P2 (67-73 Lumens @ 350ma)
                      CREE P3 (73-80 Lumens @ 350ma)
                      Luxeon Rebel 80 (80 Lumens @ 350ma)
                      CREE P4 (80-87 Lumens @ 350ma)
                      Luxeon K2 PWC4 (85 Lumens @ 350ma, 250lm at 1500ma)
                      SSC P4 T Bin (70-91 Lumens @ 350ma)
                      CREE Q2 (87-94 Lumens @ 350ma)
                      CREE Q3 (94-100 Lumens @ 350ma)
                      Luxeon Rebel (100 Lumens @ 350ma)
                      Edison Optics KLC8 (100 Lumens @ 350ma)
                      CREE Q4 (100-107 Lumens @ 350ma)
                      SSC P4 U Bin (91-118 Lumens @ 350ma)
                      CREE Q5 (107-114 Lumens @ 350ma)
                      Osram Golden Dragon Plus Ultra White (120 Lumens @ 350ma)
                      CREE R2 (114-120 Lumens @ 350ma)
                      CREE MC-E K Bin (370-430 Lumens @ 350ma)
                      CREE MC-E M Bin (430-490 Lumens @ 350ma)
                      SSC P7 B Bin (570-700 Lumens @ 2800ma)
                      SSC P7 C Bin (700-800 Lumens @ 2800ma)

CREE R2 WG emitteriga lamp jookseb hetkel 1,4A peal ja P7 lamp on ikka umbes 3x eredam. See oleneb muidugi reflektorist ka, aga ikka ei kujuta ette kui taki ära vahetan mis vahe siis oleks, kuid 45minti on minu jaoks mõttetult vähe kasutus aega. Ja seda 300Lumeni juttu ma ka ei usu.

Comment

Ultrafire WF-1000 lahtivõetuna Saksa foorumis

18650 läheb läbi tavaliselt protection elektroonika. Julgemad võtavad selle ära ja element töötab jälle.

Comment

http://candlepowerforums.com/vb/show...&postcount=229 Seal asjad vähe lihtsamalt mulle arusaadvad. kui ma voolutugevust mõõtsin patareilt 2A aku oli täis 4,2voldini laetud, palju sinna takki voolu köetakse (suht väike teine)? Ja akude elektroonika on ära kõrbend vaid ühel neljast. Kui ilma takita otse peale lasta siis 3,6v juures peaks olema täppselt 2A 580lumenit ja 4,2 juures kui täis aku ja pinge ära ei kuku 6,8A 1100lumenit. Fakt on see pinge kukub kolinal ühe akuga aga see võtab aega ja takk ikka efektiivsem ma usun kui need regud seal mida hirmsasti modima peab. Mul lambil ainult see viga et ei ole võimalik mode kasutada.
                          Parandage kui eksin, ei ole eriti selle teemaga kursis ei osta lampe tuunimiseks vaid kasutamiseks.

Comment

Esmalt postitatud patsaan poolt
                            http://candlepowerforums.com/vb/show...&postcount=229 Seal asjad vähe lihtsamalt mulle arusaadvad. kui ma voolutugevust mõõtsin patareilt 2A aku oli täis 4,2voldini laetud, palju sinna takki voolu köetakse (suht väike teine)? Ja akude elektroonika on ära kõrbend vaid ühel neljast. Kui ilma takita otse peale lasta siis 3,6v juures peaks olema täppselt 2A 580lumenit ja 4,2 juures kui täis aku ja pinge ära ei kuku 6,8A 1100lumenit. Fakt on see pinge kukub kolinal ühe akuga aga see võtab aega ja takk ikka efektiivsem ma usun kui need regud seal mida hirmsasti modima peab. Mul lambil ainult see viga et ei ole võimalik mode kasutada.
                            Parandage kui eksin, ei ole eriti selle teemaga kursis ei osta lampe tuunimiseks vaid kasutamiseks.
                            Takki läbib ju sama vool, mis LED-i
                            Kui tead takisti väärtust siis saad arvutada palju vatte sa taki kuumutamiseks kaotad.
                            "Otse" peale lastes läheb ju LED-i heledus alla. Samuti ka läbi eeltakisti toites. Selle erinevusega, et akust saadavat energiat kasutad nüüd toa kütmiseks veel rohkem.
                            Selleks konverter ongi, et vool LED-le püsiks ühtlane (ja samuti ka heledus) kuniks 18650 kaitseskeem rakendub.

edit: taoline LED-i overdrive mõjub niigi hinnalise jupi elueale laastavalt...
                            Õnneks ühest 18650-st saadav vool ei ole vist eriti tugev.

Comment

üks 18650 element annab ca 25 A välja kui lühistada

mul üks tuttal pani P7 kogemata otse järgi ja led sulas (ilmselt need peenikesed juhtmed seal sees)
                              ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Ta siis ilma jahutuseta lasi 4,2v peale. Ma lühitasin selle taki ära ja heledust tuli umbes 30% juurde ei jutunud midagi, lasin umbes 1 minuti käia kuni lamps soojaks läks, siis kontrollisin akut ja see oli veits soe. 25A on pinge juba alla 2.5v ma arvan ja aku võib võib säraküünlaks muutuda.

Comment

Working...
                                X