Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

suletud pliiaku laptopi adapteri asemel?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: suletud pliiaku laptopi adapteri asemel?

    2x7Ah@12V; puuduseks see, et neid pead laadima alati kas paralleelis voi jadas, aga alati koos. 12V pinget ei tohi kasutada mitte kummaltki akult. vastasel korral akukomplekti iga kahaneb kohutava kiirusega.
    LM338, mille erinevad versioonid on saadaval tevalos ja oomis ka. hinnad 50...200EEK ringis.
    max koormusel paned 20V korral ca 15W soojuseks, aga inverteritega veel rohkem. eeldatavasti toimiks asi laetud raali korral ca 2+h. ilmselt ka rohkem, oleneb kasutamisest
    20V toitega masin peaks veel hinges olema ca 18V korral, seega 21V 3V pingelangu korral peaks akude minimaalne pinge olema. see ei tee veel akudele liiga ja samas kasutab akusi 90%ulatuses
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #17
      Vs: suletud pliiaku laptopi adapteri asemel?

      Pliiakusid paralleeli ei ole vast mõtet panna, isegi ühe partii isendid võivad liiga erinevad olla ja siis tühjenevad niisama "laadides" teineteist. Siis ehk mõistlikum juba suurema mahutavusega isend muretseda.
      Selle step-up konverteri kohalt..LM2733 peaks sobima ikka. Niikuinii ei leia sellist kivi, mis ~4A vastu peaks ja loomulikult tuleks kivile lisada eraldi võimsam MOSFET mis kogu voolu endale võtab.
      Ei leidnud praegu küll ühtegi normaalset skeemi, aga kindlasti neid on. MOSFET-i jaoks on 4A vool piisavalt väike, et aitaks ka pisikesest radiaatorist.
      Hiljuti tegin ühe ülilihtsa PWM regulaatori auto esitulede sujuvaks reguleerimiseks. Vool kuni 12A ja MOSFET-ile piisas ainult pisikesest radikast...kasutegur lihtsalt nii hea.
      Skeem ise selline: http://www.electronics-lab.com/proje...038/index.html
      ...miks ei võiks sama kasutada kui toiteks 2x12V pliiakud, väljundisse mingi siluv kondensaator ja pinge regullida 19...20V peale.
      Eks targemad parandavad...

      Comment

      Working...
      X