Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kauguse mõõtmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Esialgu käib laskmine märkide pihta ja vahest ka pahade lindude pihta, kes marju söövad.
    Püssil ongi optiline sihik olemas, aga seda on ju kah vaja reguleerida ja silma järgi on minu arust üsna raske täpselt seadistada.

    Comment


      #17
      siis saad ju mingitele erinevatele kaugusele märgid panna ja vastavalt sellele reguleerida sihik erinevatele kaugustele
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

      t-linespeakers.org

      Comment


        #18
        Hmm.. Kui ma kunagi Heureka teaduspargis käisin, siis oli seal taoline muusikariist, mis oli sisuliselt laseri kiir, mida käega katkestades tekkis heli. kui nüüd kätt sujuvalt üles alla liigutada, siis heli sagedus vastavalt sellele muutus. Huvitav, seal peaks kah taolise mõõtmisega tegemist olema?
        To boldly go where no man has gone before.

        Comment


          #19
          Mul kodus olemas selline aparaat mis mõõdab kaugust laserkiirega, ruumis sees on päris täpne, väljas ei ole proovinud. Peegeldab esimeselt ettejuhtuvalt asjalt kuhu kiir jõuab tagasi, nii et maastikul on sellega vist natuke nadi mõõta.
          BassZone

          Comment


            #20
            Kui raha poleks probleem, siis olen kuulnud optilisest sihikust, millel kaugusemõõtja sees. Mis põhimõttel töötab - ei oska öelda. Laseriga (punasega näiteks) ei pidavat saama looma kaugust mõõta, sest loom ei taluvat laserikiirt. Kõik eelnev on kuuldud nö. külajutu tasemel ja tõestada ei saa. 200 m peale väljalastud relvast 500m peale täpselt lasta suht keeruline ja nõuab suurt kogemust (tänapäeva relva ja laskemoona hindade juures lihtsalt katsetada suht kallis). Lageda maa peal lastes sõltuvalt kuuli kaalust mõjutab täpsust ka tuule suund ja tugevus. Lasketiirus vallid varjavad tuule. Odavaim variant ikkagi kasutada kindla kogusega püssirohuga ja kindla kuuli kaaluga laskemoona.

            Comment

            Working...
            X