Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Helipead faasi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helipead faasi

Sunny Crystal

Kui seda nüüd mööndustega kitarriks isegi nimetada, siis jupid on seal küll kõige odavama otsa hong-kongi saast, mille kohta infot leida suht võimatu. Aga jah, isegi märksa kallimatel aasia päritoluga pillidel kasutatakse selliseid lüliteid. Nende puhul on ikkagi ainus võimalus hakata testriga järge ajama, millised otsad millises positsioonis koos on.

Kus kandis muidu pesitsed, kui Tartus asud, võin aidata...
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Sunny Crystal jah paras p**k aga ma ostsin kogu kitarri 50 krooni eest.Asun tallinnas.

Comment

Kaevan teema ülesse, sain nüüd korraliku eelvõimu kus taga seda tehnikat proovida.Kui helipea peale panna siis tuleb krabinat ja kui kou tehnika eelvõimuga ühendada siis on selline tasane sahin kõlarites.Kuidas seda nüüd ikka tööle saaks.

Comment

Esmalt postitatud Hents poolt
          Kaevan teema ülesse, sain nüüd korraliku eelvõimu kus taga seda tehnikat proovida.Kui helipea peale panna siis tuleb krabinat ja kui kou tehnika eelvõimuga ühendada siis on selline tasane sahin kõlarites.Kuidas seda nüüd ikka tööle saaks.
          Pakuksin, et iga helipea sahiseb mingil määral. Eelvõim peaks olema suhteliselt tundlik ja see omakorda tõstab ka mürasid.
          Helitugevust muudad ju vahetult pärast helipead. Kui teeksid seda pärast eelvõimendit, oleks olukord märksa parem.

(OT. Hents ei tahaks küll norida, aga sinu "allkirjas" on üsna mitu viga

Kõik peab õieti kirjutatud olema , kui see vaid alati nii välja kukkuks.Õigekiri omab , reidikiri põlema.

"Õieti" asemel peab kirjutama "õigesti". Koma tuleb vahetult peale sõna ja tühik on enne järgmist sõna. "Kui" ette koma ei panda. Kukkuks peab olema kukuks.
          Võibolla sa meelega panid "reidikirja"...siis muidugi.)
          viimati muutis kasutaja sebastian; 08 December 2006, 18:15.

Comment

Aga sellel skeemil mis ma ennem siia teemasse postitasin oli ühe pote juurde mõrgutud c täht millel ring ümber.Mida see tähistab?Mul on igatahes mõlema pote juures selline roheline jublakas, kas see on mingi kondensaator ma ei tea. Eelvõimedid muidu rrr up-001 .Ma ei tea mina sellest aru ei saa.Keegi targem peab üle vaatama.See allkiri ongi nii mõeldud.8.klassi eestikeel on piisaval tasemel et seda osata.Kui keadgi segab võin ära parandada.
            viimati muutis kasutaja Hents; 08 December 2006, 16:43.

Comment

See ringiga "C" ongi kondensaator mis läheb maandusesse. Need rohelised jublakad potede juures on ka kondensaatorid.
              Sul on ju eelvõimul ka volume nupp? Siis teegi nii, et helipeade volume keera tugevamaks ja eelvõimul nõrgemaks.
              Müra läheb väiksemaks, kas pole?
              Seletan, miks nii on:
              Eelvõimu sisend on hulga tundlikum, kui lõppvõimul ja tundlik sisend tavaliselt ka "sahiseb" rohkem.
              Oletame, et eelvõimu sisendis on mürapinge 1mV ja sa annad sinna signaali (oled selle helipea potekaga nõrgaks keeranud) 10mV. Nüüd pead vastavalt kruttima juurde eelvõimu potekat, et midagi üldse kuulda oleks. Müra- ja siganaalisuhe on 10:1. Loomulikult sahiseb nii mis hirmus
              Kui nüüd helipea potet juurde keerad, tõuseb signaali pinge 1000mV-ni, mürapinge jääb aga endiselt 1mV-ks. Müra/signaali suhe juba 1000:1 ja loomulikult pead eelvõimu potekat maha keerama, et kõva tinistamisega ka naabrid elada saaksid. Samas tore see, et nüüd on müra 100 korda nõrgem.

See kõik oli nüüd suht näitlik. Loodetavasti said aru.

Comment

Working...
              X