mul selline probleem et mul on korralik 500w toroid trafo töötab muidu ilusti aga ainuke asi et ta kipub koguaeg automati välja lööma automaat on 16A.. kas on abi kui ma panen kondensaatori primaarmähisele vahele või on veel mõni lihtne varjant...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
trafo peksab automaate välja
Collapse
X
-
Vs: trafo peksab automaate välja
Kasuta nn. soft start lülitust primaarpoolel; skeeme leiat googeldades.Kõige lihtsam variant ongi paberkondensaator(a´la 1uF 500...600V) jadamisi võrgumähisega ning viitelülitus relee näol(peale mingit aega lühistab kondensaatori).On variante ka sümistoridega ning spetsiaaltakistitega.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
-
Mina kasutan NTC takistit, otsi Tevalo poest. 600VA trafo jaoks maksab selline takisti nii umbes 5 eurot, ei tea kui suur raha see sinu jaoks on, kuid juhul kui releesid just vabalt käes pole - on NTC parim variant. Ei kannata samas siiski sisse-välja plõksimist.
Comment
-
Esmalt postitatud noorelektroonik pooltmul selline probleem et mul on korralik 500w toroid trafo töötab muidu ilusti aga ainuke asi et ta kipub koguaeg automati välja lööma automaat on 16A.. kas on abi kui ma panen kondensaatori primaarmähisele vahele või on veel mõni lihtne varjant...Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
Comment
-
Esmalt postitatud Tikk pooltsiis tasuks vaadata oma elamise elektrikilpi - vahest on seal ees B-karakteristikuga automaadid. Lahenduseks oleks vahetada automaat (automaadid) C-karakteristikuga automaatide vastu välja. C-kar. automaadid on natuke tundetumad voolukõikumiste vastu.
Comment
Comment