Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Infrapuna sihik.....

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Infrapuna sihik.....

Kas keegi on kokku puutunud infrapuna dioodide/sihikutega? Mul mingi vene "nurgataguse orinull". Andsin infrapuna dioodile nõned voldid rohkem peale kui tarvis,,,,,ja infrapuna diood kärbas maha :-[. Marki sellise vidinal peal pole. Olen proovinud nö. tavaliste (arvuti ja valveseadmete) infrapuna dioodidega, kuid valguse sagedus ei klapi. Originaal diood andis sellist isegi silmale kuigipalju nähtavat tumepunast valgust. Äkkitsi kellegil on ideid?

Osta Statoili või Shelli bensiinijaamast komplekt "2 Marlboro Ultra Lights + laseriga välgumihkel"ja oledki nähtava laseri omanik. Hämaras oli punane täpp nähtav umbes 80 m. Rohkem ei ole proovinud.

Comment

Laser ja infrapuna on ikka kaks erinevat asja.Ma saan teema autorist nii aru,et tal on vist "night vision" ehk öövaatlussihik? :-/.Sellisel sihikul on infrapuna dioodi ülesanne tekitada sihikule "taustvalgust".
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Jah tegemist on Night visioniga. Või midagi sinna poole, kuna see "võimendab" valgust ka hämaras. Taustvalgusega mul jama ongi......filter ei "filtreeri" mulle tavalist data edastamiseks loodud infrapunavalgust

Comment

Ehk ütled oma sihiku konkreetse tüübi ja mudeli.Võib-olla saab siis midagi otsida. :-/

Comment

Margiga on nii: venemaal toodetud põrandalune...seega pole vist margist abi. Võibolla kui ma selle filtri sagedusala/margi välja suudan uurida....

Comment

kas tegu siis lihtsalt öövaatlusbinokli või sihikuga?
              esimesel peaks valguse sagedusest suhteliselt kama olema, peaasi, et võimas ir-valgus.
              sihiku korral võib küsimus olla kiirte fokuseerimises kitsamasse kimpu. osadel valgusdioodides on fokuseerimislääts ees.
              GSM: 5039624

Comment

VTL,sa eksid.Öövaatlusbinokkel ja sihik töötavad ühes ja samas valgussagedusalas (kui on tegu sama generatsiooni riistadega).Erinevus on vanema generatsiooni (1 gen) ja uuemate (3 ja 4 gen) riistade valgusspektris.Teatud öövaatlusbinoklite IR taustvalgus on ka sama kitsa kiirega kui sihikutel.
                Küsimus on ikkagi selles,mitmenda gen.pill see on (tõenäoliselt mitte uuem kui 1 gen).Selle järgi saab kindlaks teha,mis spektriosas ta töötab ja siis juba vastav diood leida.

Comment

hmmm, niipalju kui mina noid vene öövaatlusseadmeid näinud olen (tk 5 erinevat), "nägid" nad küll kõik väga laias spektris. erinevate ir-kiirgurite nägemine polnud mingi probleem. aga see oli hea 3-4-5 aastat tagasi ka.

ei kujuta ette, kui palju praegusel ajal asi edasi arenenud on. äkki saad mõne viite nende generatsioonide ja spektrite kohta anda?

Comment

veel üks mõte, kas valgusdioodil on miski filter ees? imho on tõenäolisem see, et too filter ei lase teistsuguse spektriga valgusdioodi kiirgust "välja", kui et toru ei näe teise spektriga ir valgust.
                    aga mine sa tea, äkki tehaksegi nüüd selliseid kitsa spektriga torusid...

Comment

kõnealuse seadme poolt laiema spektri nägemist kinnitab minuarust ka mutrimehe väide, et seade "võimendab valgust ka hämaras"

Comment

ei teagi, mis on targem, kas võtta oma eelmine viimane kiri -> "muuda" ja kirjutada juurde, või kirjutada 4 kirja järjest

googeldades ei leidnud põgusal otsimisel mingit viidet, et erineva põlvkonna "image intensifier" seadmed "näeksid" erinevat (ja teinetiest välistavat) spektriosa, ning seetõttu valgustamiseks on eri tüüpi valgusdioodid.

küll on aga spekter oluline s.s. "thermal imager" seadmete korral, mis (niipalju, kui mina aru sain) ei vaja kõrvalist abivalgust.

veel:
                        ints: "Laser ja infrapuna on ikka kaks erinevat asja"
                        väidetavalt kasutatakse peale ir valgusdioodide ja filtriga lampide ka ir-lasereid.
                        võib-olla kõnealuses seadmes oligi miski selline vidin ning tavalisel ir-dioodil ei jagu lihtsalt võimsust-fokuseerimist.

Comment

Uurisin natuke asja.Tõenäoliselt kiirgab see IR sul sagedusribas 805 nm.Laseri puhul on sagedus 840 nm.
                          Selle lainepikkuse järgi saad otsida juba konkreetse dioodi margi.

Comment

intsu jutus on pointi - paari esimese ettejuhtunud kataloogi järgi lapates töötavad laiatarbes pakutavad ir-valgusdioodid vahemikus 850...940nm

Comment

Working...
                            X