Kas keegi on kokku puutunud infrapuna dioodide/sihikutega? Mul mingi vene "nurgataguse orinull". Andsin infrapuna dioodile nõned voldid rohkem peale kui tarvis,,,,,ja infrapuna diood kärbas maha :-[. Marki sellise vidinal peal pole. Olen proovinud nö. tavaliste (arvuti ja valveseadmete) infrapuna dioodidega, kuid valguse sagedus ei klapi. Originaal diood andis sellist isegi silmale kuigipalju nähtavat tumepunast valgust. Äkkitsi kellegil on ideid?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Infrapuna sihik.....
Collapse
X
-
VTL,sa eksid.Öövaatlusbinokkel ja sihik töötavad ühes ja samas valgussagedusalas (kui on tegu sama generatsiooni riistadega).Erinevus on vanema generatsiooni (1 gen) ja uuemate (3 ja 4 gen) riistade valgusspektris.Teatud öövaatlusbinoklite IR taustvalgus on ka sama kitsa kiirega kui sihikutel.
Küsimus on ikkagi selles,mitmenda gen.pill see on (tõenäoliselt mitte uuem kui 1 gen).Selle järgi saab kindlaks teha,mis spektriosas ta töötab ja siis juba vastav diood leida.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
hmmm, niipalju kui mina noid vene öövaatlusseadmeid näinud olen (tk 5 erinevat), "nägid" nad küll kõik väga laias spektris. erinevate ir-kiirgurite nägemine polnud mingi probleem. aga see oli hea 3-4-5 aastat tagasi ka.
ei kujuta ette, kui palju praegusel ajal asi edasi arenenud on. äkki saad mõne viite nende generatsioonide ja spektrite kohta anda?GSM: 5039624
Comment
-
ei teagi, mis on targem, kas võtta oma eelmine viimane kiri -> "muuda" ja kirjutada juurde, või kirjutada 4 kirja järjest
googeldades ei leidnud põgusal otsimisel mingit viidet, et erineva põlvkonna "image intensifier" seadmed "näeksid" erinevat (ja teinetiest välistavat) spektriosa, ning seetõttu valgustamiseks on eri tüüpi valgusdioodid.
küll on aga spekter oluline s.s. "thermal imager" seadmete korral, mis (niipalju, kui mina aru sain) ei vaja kõrvalist abivalgust.
veel:
ints: "Laser ja infrapuna on ikka kaks erinevat asja"
väidetavalt kasutatakse peale ir valgusdioodide ja filtriga lampide ka ir-lasereid.
võib-olla kõnealuses seadmes oligi miski selline vidin ning tavalisel ir-dioodil ei jagu lihtsalt võimsust-fokuseerimist.GSM: 5039624
Comment
Comment