Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vga signaal otse telekasse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vga signaal otse telekasse

soov siis nagu pealkirjas kirjeldatud. hetkel on telekas tvouti otsas, aga tulemus väga nigel (videokaardi tvout signaal ilmselt vilets ja mingi valemiga pilti üle terve teleka ekraani venitada normaalselt ei suuda).
    kuna telekal on palju igasugu veidraid sisendeid, siis kas ehk on olemas või võimalik teha kaablit nii, et arvuti võtaks ta monitorina külge ja õige (1024x1024) resolutsiooniga? teleka manual siin. lk 28-30 on igasugu kaablitest ja ühendustest juttu.

Vs: vga signaal otse telekasse

Siit saad skeemi, kuidas V ja H sünkro kokku viia C sünkroks.RGB väljundite järgi pane emitterjärgurid(TV SCART sisendil on 75oomised takid koormuseks ning VGA monitoril niismauti; eesmärgiks siis eraldada need ahelad üksteisest).Arvutisse on samas vaja ka lisada spetsproge, mis laseb sünkroimpulsside sageduse TV-le söödavaks.Kõik vajalik inff toodud saidil olemas.Selline skeemilahendus on minupoolt samuti testitud ning täiesti töövõimeline(kasutasin ca. pool aastat).
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

tänud vastuse ja skeemi eest, aga kahjuks ma ise eriti elektroonik-osavkäpp pole ja tinutuskolbi pole päris palju aastaid juba näinud.
      kui tevalost valmis asja ei saa (saatsin küsimuse, pole veel vastust saanud), siis ehk suudad väikse vaevatasu eest ära teha?

Comment

to: Cheopps
        Ära hellita teisel lootusi. Jah , selline asi on võimalik. skeem tuleb lihtsalt, kõik muu aga mitte. Nimelt on vaja saada kuidagi vga auku 15kHz rida ja 50Hz kaadrit, mida aga iga kaart ei lase.
        Martin@kah selle kunagi käima saanud.Kaardiks oli siis poolvinge (tolle aja kohta) pci pesas istuv mingi Matrox.
        to:asdad.
        Otsi mõnda valmis vidinat, mis sulle vga-st telekasignaali teeks.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Proovi kõigepealt TV sisendist ikka viimast v6tta.
          1) Proovi TV sisendi kaabel v6rgu jne kaablitest eemale viia.
          2) V6ta antenni juhe lahti, (ega teleka k6larid unda kui üldse kasutad neid?)
          3) Juhtmed ikka korralikud?
          4) Kui see ei aita siis k6vasti odavam on osta mingi vanem videokaart. Ntks Gf4 passiiv jahutusega on vga bro filmi vaatuseks.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

Tekkis küsimus, kas sellel asjal mingi mõte ikka on, kui kasutasite, kas siis pilt paranes(vanade telkudega kui kasutasin video OUT signaali oli see jama, et neil põhimõtteliselt normaalne reso puudus ja siis kannatas kuidagi ainult filme vaadata, muidu oli pilt ikka suht kehva.)
            See telku toetab resot 1024x850 või midagi sellist, nii, et1024x1024 ei saa nii lihtsalt.
            Oma kogemused on näidanud, et igasugu ülemineku karbid vähendavad tõsiselt kvaliteeti aga mõnikord on neid ikka vaja.

Comment

martinj:
              praegu on on seal masinas mingi vanast ajast ülejäänud geforce2mx. põhimõtteliselt olen ma valmis ka mingi uuema kaardi ostma, kui ma olen veendunud, et see mu hädad lahendab. niisama mingit viimast mänguri kaarti ei kipu ostma kuna selle ainus funktsioon oleks telekasse pildi andmine.
              milline see vga-tv (pal?) üleminek välja näeks? mis saaks resolutsioonidest? üks kurja juur hetkel on, et gf2mx toetab ainult 800x600 reso tvoutist - 1. liiga väike, 2. 4:3. tulemuseks liiga väike ja moonutatud pilt.

Matis:
              kaablid on enamvähem nii head kui neid saab. olen proovinud erinevaid kombinatsioone nagu tvout-svideo, hetkel vist tvout-composite (scart teises otsas). erinevus marginaalne. probleem pole niiväga, et pilt mürane oleks, vaid et teda normaalselt paika ei saa. digiboxi/playstationi/jne väljundid annavad pildi telekal servast servani. eelpool kirjeldatud probleemide tõttu on praegu suur osa ekraanist tühi. või siis tuleb pilt tugevalt sisse zuumida, mis tähendab et osa sellest jääb kaadrist välja jms jamad.
              nagu öeldud, kui ma olen veendunud, et mingi uuem videokaart saab sellest üle, võib selle osta küll. viit videokaarti eksperimenteerimiseks ei taha osta.

ppv:
              telekas on ikka 1024x1024. see manual käib kahe eri mudeli kohta, kz32ts1e (32", 4:3) ja kz42ts1e (42", 16:9) - mul too viimane. muide enne seda oli mul 4:3 kineskoop-telekas ja seal polnud ka olukord parem - paksud mustad raamid ekraani äärtes. seal oli ka signaali müraga tõsine probleem, aga see kadus uue teleka puhul ära, ju siis oli viga tolle teleka sisendis.

martinj:
              kuidas sa lõpuks tööle said siis selle? mingi vga-rgb üleminekuga? oli pilt lõpuks super hea (üle terve ekraani ja heade värvidega)?

Comment

tööle sain umbes samasuguse ise tehtud vidinaga. Selle ehitamine kõige kergem. "arvutasin" skeemi k155 la3e peale kah ringi . Suurem häda on videokaardi konfimine. Mingi matroxi utiliidiga sai ..aga nii kui sealt settingud paika panna on tavamonitorist pilt kadunud. Jäi vaid palvetada, et telekas pilt ees oleks, vastasel juhul Safe Mode ja otsast peale. Pilt oli tõesti ilus.
                Kahjuks oli see niiöelda põhimõtteline proovimine. Pole seda arvutit, juhet ega videokaarti juba 5 aastat olemas. Ühikas sai omal ajal filme küll vahitud sedasi..

Windows oli kah siis 98.

Edit: otsi netist softi nimega tvtool. Peaks laskma tv-outi konffida.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Powerstrip on see vidin arvutisse, millega saab enamusi nVidia ja Radeon kaarte konfigureerida. Lihtsam versioon on tasuta, aga toimetab piisavalt.
                  Paras keemia muidugi kui täpselt ei tea mida just kruttida...võimalusi on programmil ikka omajagu. Saab kaartidest välja pigistada eksootilisi resolutsioone, reasagedusi jne.
                  Muidugi on enne vaja H ja V sünkrod mingi skeemiga kokku viia.

Comment

Esmalt postitatud asdad poolt
                    soov siis nagu pealkirjas kirjeldatud. hetkel on telekas tvouti otsas, aga tulemus väga nigel (videokaardi tvout signaal ilmselt vilets ja mingi valemiga pilti üle terve teleka ekraani venitada normaalselt ei suuda).
                    MA saan aru, et sul juba on tv out kaart. Kuid teler ei ole mitte kuidagi võimeline suurema resolutsiooniga töötama, kui ta oskab (vertikaalis on 625 rida, neid muuta ei saa). Mingi adapter ei saa resolutsiooni muuta. Seega telekas ongi pidur ja kui tahad paremat pilti, siis vaata arvutimonitori, mis ongi tehtud parema pildiga kui teler. Aga filmide jaoks peaks tv out ikka sobima, selle jaoks ta ju ongi tehtud
                    Võib-olla panin nüüd millegagi mööda, parandage siis.

Comment

ehk tõesti sul tv-ga probleeme.. võiksid proovida seda masinat ühendada mõne teise tv-ga, saad teada kas video ja juhtmega kõik ok.
                      isiklikult mul kodus ati radeon 9200se ja üks Telestari tv... kaabel oli ca 3m pikk (audiokaabel 4 kanaliga...:P otstesse sai siis ati originaaljuhe tinutatud,, krd pool meetrit oli pikk ainult). on sees pisut müra, kuid pilt äärest ääreni, filmide jaoks täiesti ok, kuid kui kuvada muid aknaid ja netilehti läheb pisut uduseks... TV puhul on punktitihedus mitmeid kordi väiksem. (nt kui on näha lumehelvest, siis tv-s joonistatakse see pari punktiga, ehk isegi ühe punktiga, ja sa ei näe vahet, kuna filmis sa seda tähele ei pane, kõik ongi nii mõeldud, aga nt arvutistr kuvatud text jne on koostatud paljudest punktidest, mis tv-l joonistatakse vaid mõnega, sellest ka vilets kvaliteet).
                      nt:

sul midagi sellist vaja.
                      tel 53729764

Comment

Working...
                      X