Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kontrolleri ehitamine ja selle programmeerimine filmi järeltöötluseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kontrolleri ehitamine ja selle programmeerimine filmi järeltöötluseks

Tere kõigile.
    Minu plaan on ehitada väline kontroller värvimääramisprogrammile. Olen erialalt filmioperaator (Tühirand, Tabamata Ime, Müümise kunst) ja palju kokku puutunud sarnaste töölaudadega. Värvide korrigeerimine on suur osa mu tööst. Mõni aasta tagasi omasid sellist süsteemi vaid suured stuudiod, milledest ükski ei asu isegi eestis. Põhjuseks loomulikult eelkõige vastava riistvara kallis hind. Seega olen ma pidanud soome rootsi saksamaa vahet kahlama, et oma värvid korrigeeritud saaks. Tänaseks on tänu kiiretele arvutitele võimalik (peaaegu) seda sama teha tarkvarapõhiselt lausa kodus. Probleem on ainult selles, et kõike tuleb teha hiirega, mis siiski jätab enamuse programmi võimalustest kättesaamatuks. Siit siis minu vajadus sellise kontrolleri järgi.
    Otsisin välja tarkvara – finaltouch HD ja ka kontrolleri prototüübi – cp100, ning murran nüüd pead kuidas see ise valmistada. 15000$ tundub hetkel üsnagi kosmiline summa Kuna ma elektroonikast ja programmeerimisest tean tõepoolest minimaalselt, pöördungi ma siia foorumisse oma küsimustega. Koostasin väikese lehekülje, kuhu panin kirja info ja küsimused.
    Olen tänulik igasuguse tagasiside ja info eest.

kontroller

PS. Ma loodan, et postitasin oma kirja õigesse kohta. Ei suutnudki otsustada, mis see on. Seal on justkui riist- ja tarkvara, ilmselt mängus ka mikrokontroller ja ka elektroonika...

Lugupidamisega
    Mart Taniel,
    Filmioperaator

+37256206001
    whocares@hot.ee

Vs: kontrolleri ehitamine ja selle programmeerimine filmi järeltöötluseks

Kui tahad midagi nii ilusat ja hea funktsionaalsusega, siis pead selle kasti vist mõnelt tootjalt ostma, sest kohapeal valmistamine ja käima ajamine võib isegi kallimaks minna ja lõpuks ei saa ikka seda mis vaja(omal kogemused natuke teiselt alalt, kus peaaegu sama funktsionaalsusega kastid täiesti erinevalt lahendatud(mõni isegi tavalise koduarvuti baasil) ja kasutusmugavus ja mõned teised väiksed nüansid lõpuks viisid selleni, et sai ostetud ca50kEEk kallim seade ja ei kahetse).

Tundub, et selle karbi sees on mingi arvuti, mis üle arvutivõrgu juhib teist kus siis filmi töötlemine toimub(või eksin ja töötlemine ise ka samas kastis).

Nö kodukasutajal peaks olema võimalik need kolm trackballi lisakaardi abiga arvutiga ühendada aga kas su softis neid ka eraldi kirjeldada saab seda ei oska öelda.
    Arvutile saab läbi USB ka lisa numbriklaviatuure ja muud külge ühendada, lisaks on uutel hiirtel kerimisrull ka külgsuunas kasutatav.
    Kui suudaks need lisad kõik arvutile tuttavaks teha, ja sinu softiga sobitada, peaks elu ka lihtsamaks muutuma ja see oleks kõige odavam varjant.

Jama on selles, et sellist inimest kes selle kõik ära teeks nii, et asi tõrgeteta toimiks on raske leida.

Kokkuvõtteks soovitan uurida, ehk on sarnaseid kaste veel teistelgi firmadel tootmises, võimalusel teha tootjale paar kõnet, uurida värki, võimalik, et siis langevad ka hinnad natuke. Kui kohapealt tellida mõnest firmast, võib asi kallimaks minna(usun, et meil on mõned firmad kes sellega hakkama saaksid) ja pärast tegeled testimise ja vigade parandusega pool aastat(asjal oleks mõte, kui sa leiad veel ca 10 klienti, kes oleks valmis maksma 10k$ aga siis saaksid vast inglastelt ka hinda juba piisavalt alla).

Comment

Vs: kontrolleri ehitamine ja selle programmeerimine filmi järeltöötluseks

Isetehtu võib isegi odavam tulla.... kuid edaspidi tahab see asi jälle kulutusi, kui näiteks programmist uus versioon on välja tulnud või on kontroller rikki läinud.

Kindlasti proovi kas või blufiga hinda alla saada.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
      X