Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pika VGA kaabli meisterdamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

pika VGA kaabli meisterdamine

mul on isal HDTV ready LCD telekas(toetab HDDVD 1080p formaati). Tahaks ühendada teises toas oleva arvuti selle telekaga, et vahest mängida maha mingeid HDDVD'si. Arvuti elutuppa ei sobi, sest on lärmakas ning kasutusel ka muuks otstarbeks. Seepärast näen ma pikka VGA kaablit ainsa lahendusena. Ma arvan, et tavaline VGA kaabel ei saa signaali sumbuvuse tõttu olla eriti pikk kvaliteetse pildi edastamise juures- või ma eksin? Kui ei saa, siis mis oleks lahendus? Mul endal liikus mõte võrgukaabli suunas või siis mingi signaalivõimendaja vahele ehitada?

Vs: pika VGA kaabli meisterdamine

Kui pikk see kaabel siis olema peab?
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt
      Kui pikk see kaabel siis olema peab?
      kaabel peaks olema umbes 10 meetri pikkune.

Comment

10m ei ole mingi probleem.Tööstuslikud valmis kaablid (korralik varjestus,coax signaalisooned,ferriit filtrid mõlemas otsas) täitsa olemas kuni 20m.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

ametlikult lubatakse kuni 30m.
          enamasti on tegelikud pikkused isegi suuremad saavutatud
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
            ametlikult lubatakse kuni 30m.
            enamasti on tegelikud pikkused isegi suuremad saavutatud
            ja kvaliteedi kadu pole? Mis standard VGA kaabli pikkuse paika paneb?

Comment

Pikema kaabli korral kvaliteet läheb kehvemaks küll(pilt pole enam nii terav,tekib soov midagi reguleerida, võivad tekkida varjud).Kasutades väiksemat resot saab ka kaugemale ja kvaliteetsemalt.
              Kaabli enda kvaliteedist sõltub palju, sobitus peaks õige olema.

Pikema vahemaa jaoks kasutatakse selliseid karpe nagu Video Extender, neid on ka erinevaid, osad on lihtsalt arvuti külge käivad võimendid, mis pannakse kaablile vahele, osad kasutavad näit CAT 5 kaablit(võimaldasid vist kuni 150m) aga kvaliteet langeb kõigiga.

Comment

Oli vaja ka kunagi 10 VGA kaablit, tegin katseid: 1. tavalised patareijuhtmed - hullud varjud ikka. 2. ainult värvid (RGB) varjestatud - ikka mingid varjud. 3. värvid varjestatud + kogu kaabel varjestatud (vsync + hsync tavalised patareijuhtmed) - täiuslik pilt (1024x768). Kaabli sain mingist vene poest 10EEK/m (otsas).
                Poes müüakse ka 30seid kaableid. Siin tevalos saab ka meetrikaupa osta http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=510-399 48EEK/m ja teed ise otsad. kui 10m siis on mõtekas osta valmis kaabel ~400EEK. A kui üle 15m siis ise teha, sest siis tuleb kõvasti odavam.
                VGA kaablis liigub analoogsignaal.
                EE orjusest vaba!

Comment

oluline ei ole mitte ainult varjestatud kaabel vaid ÕIGE LAINETAKISTUSEGA (75ohm) varjestatud kaabel. Varjud tulevad kaabli lainetakistuse mittesobimisest. Kui väljanägemine ei ole oluline, võid tõmmata kimbus mitu 75-oomist koaksiaali ja lisaks sünkrod ja saad odavamalt ka läbi.

Comment

Working...
                  X