Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

    Sain Siemens Gigaset 2000 telefoni. Viga selline, et numbrid displeil hägused ja puudu ning akud koolevat kiiresti. Seest moosi täis - sai puhtaks pestud. Displei ja plaadi vahel kilel baseeruv lintkaabel tuli kah osaliselt lahti. Tundub liimitud olevat kuidagi - liim plaadi ja kile vahel. Mulle jäi arusaamatuks, kuidas selline konstrui üldse voolu juhtida saab, sest liim tundus olevat ka voolujuhtivate radade vahel. Teoorias võiks ju kile ja plaat kokku puutuda.

    Küsiks:

    Kuidas sellist kilet plaadiga ühendada?

    Kust sellist kilet saab?

    Mis see maksta võib?

    #2
    Vs: Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

    Liimimiseks kasutatakse jootekolbi eriotsikuga,mis meenutab materjali poolest kummi (kuumus kleebib).Mitte mingil juhul katsetada tavalist jootekolbi kuna sulatad kile lihtsalt üles.Olen kuulnud,et AS RTT omas kunagi sellist riista.

    Comment


      #3
      Vs: Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

      See jura, mis üles sulas oli kummi nägu neh. Vetruv kraam siis kile ja plaadi vahel. Vaevama jäi, mismoodi, see kumm elektrit juhib? Kas alternatiive kah on?

      Comment


        #4
        Vs: Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

        See pole päris kumm ja liim kah. Tööle see (ütleme siis liim) liim hakab jah kuuma toimel. Veel aga on tähtis sealjuures surve ja aeg sekundites. Kui seda kile vaadata väga lähedalt, siis raja koht on paksem ja radade vahel välle vaid kile ja õhem. Seega kui nüüd õige kuumus, aeg ja surve on, siis see "liim" loob ühenduse just radade juures ja ja kõrval ta lihtsalt liimib, elektrit juhtiv ühendus aga ei teki. Selles "liimis" lihtsalt on sees aine mis õige temperatuuri ja survega tekitab el. juhtiva ühenduse... Kuradi keeruline jutt.

        Kui vaja, siis saan ehk aidata.
        59042552

        Comment


          #5
          Vs: Kilekaabel LCD ja telefoni vahel

          Sellest nüüd kaks aastat - viskasin koristamise tuhinas minema need pulikad. Arvestades uute analoogsete asjade hinda, ei viitsinud punnida kaabli otsimiseda, aga järgmine kord peab meeles.

          Comment

          Working...
          X